مهندس بازسازی ساختمان؛ وظایف و ویژگی ها

مهندس بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان فرقی با ساختن یک ساختمان نو و جدید ندارد و همان قوانین برای آن نیز صدق می کند. مهندس بازسازی ساختمان در هنگام اجرای عملیات باید تمام قوانین فنی را اعمال کند. مهندس بازسازی معمولاْ یک مهندس عمران است که وظیفه نظارت بر عملیات را بر عهده گرفته است.

مهندس بازسازی باید قبل از اجرای پروژه تمام محاسبات لازم را انجام دهد تا در اواسط کار، بازسازی به مشکل برنخورد. زیاد و کم بودن مساحت پروژه هیچ تاثیری در اجرای دقیق کار ندارد و در هر دو حالت، مهندس بازسازی باید تدابیر لازم را اتخاذ کند و از عوامل مهم و اساسی چشم پوشی ننماید. در این قسمت قصد داریم تا در مورد مهندس بازسازی ساختمان توضیح دهیم و با وظایف آن بیشتر آشنا شویم.

 

ویژگی های یک مهندس خوب

یک مهندس بازسازی خوب باید از ویژگی های مهارتی و شخصیتی بالایی برخوردار باشد که در جریان حرفه شغلی اش به وی کمک بسیاری می کند. یک مهندس خوب باید توانایی انجام کار گروهی را داشته باشد و بتواند با سایر پرسنلی که در ساختمان مشغول به کار هستند یک تعامل سازنده برقرار کند.

یک مهندس بازسازی باید توانایی تجزیه و تحلیل مسائل را داشته باشد و برای شرایط غیر منتظره، راه حل سریعی را پیشنهاد دهد. بازسازی ساختمان یک فرایند پیچیده بوده که هر لحظه از آن توام با مشکلات و پیشامدهای ناگهانی است. در چنین حالاتی می طلبد تا یک مهندس کار ورزیده، ناظر بر پروژه باشد و در جهت بهبود اوضاع، راهنمایی های لازم را دهد.

 

مهندس بازسازی کیست؟

مهندس بازسازی ساختمان فردی است که به تمام قوانین فنی و مهندسی در مورد ساختمان اطلاع کافی داشته و تجربه لازم در حوزه بازسازی ساختمان را دارا باشد. مهندس بازسازی ساختمان در زمینه مهندسی عمران تحصیل کرده است و به خوبی از مراحل تخریب و بازسازی ساختمان مطلع است. یک مهندس بازسازی ساختمان باید توانایی کنترل و مدیریت هر دو مرحله تخریب و بازسازی را داشته باشد.

مهندس بازسازی با تیم پیمانکاری در تعامل است و کارها را بصورت هماهنگ با یکدیگر پیش می برند. بازسازی ساختمان چندین مرحله را در بر می گیرد تا طی شود و ساختمان به وضعیت مناسبی برسد. مدیریت و نظارت این مراحل بر عهده مهندس بازسازی ساختمان است که باید تا انتها کار، نظارت دقیق بر پروژه داشته باشد. در ادامه به وظایف مهم مهندس بازسازی ساختمان می پردازیم.

 

تهیه نقشه ساختمان

ساختمان های قدیمی بر طبق نقشه های قدیم ساخته شدند و در صورتی که ساختمان نیاز به نوسازی پیدا کند، حتماً لازم می گردد تا نقشه جدیدی براساس معیارهای امروزی طراحی گردد. مهندس بازسازی ساختمان در تعامل با معماران و آرشیتکت ها باید نسبت به طراحی نقشه جدیدی اقدام کند. طراحی نقشه بر روی کاغذ از خیلی جهات به مهندسین کمک می کند تا مراحل کار را دقیق و بی نقص به پیش برند. در صورتی که تصمیم بر این باشد که ساختمان فقط نیاز به بازسازی دارد در این صورت، بخش های مورد نظر باید مشخص گردند و بر اساس نقشه قبلی اقدامات بازسازی انجام گیرد.

 

برقراری ارتباط موثر

مهندس بازسازی ساختمان باید توانایی برقراری ارتباط موثر با سایر پرسنل موجود در پروژه را داشته باشد.  تعامل سازنده ای بین کارفرما و پروژه ایجاد کند به نحوی که کارفرما در جریان کار قرار بگیرد و نیازهای پروژه به اطلاع وی برسد تا تدابیر لازم در جهت تامین نیازهای عملیات اتخاذ شود. مهندس بازسازی اطلاعات و داده های پروژه را از پیمانکاران مربوطه بگیرد تا دید کلی از پیشرفت کارها داشته باشد. جایی که لازم است، حتما تاکید های لازم را به پیمانکاران گوشزد کند تا در جریان کار، بخصوص کارهایی با وسعت زیاد تداخل عملیاتی پیش نیاید. ایجاد ارتباط موثر بین مجریان پروژه باعث این می گردد تا کارها با هماهنگی بیشتر انجام شود و از بروز تداخل در جریان کار جلوگیری کند.

 

مدیریت پروژه

پروژه بازسازی باید تمام مراحل صفر تا صد خود را طی کند تا به گونه کامل بتوان ادعای تکمیل بازسازی کرد. یکی دیگر از وظایف مهندس بازسازی ساختمان، مدیریت پروژه است. شاید مدیریت پروژه در نگاه اول عمل آسانی به نظر برسد، اما سختی های آن در جریان کار مشاهده می شود. مهندس بازسازی ساختمان باید نهایت تلاش خود را به خرج دهد تا منابع مالی و نیروی کار در جهت رسیدن به اهداف پروژه استفاده شوند. در این حوزه انتظار می رود تا دانش، مهارت و ابزار ها به گونه ای مدیریت شوند که الزامات پروژه بازسازی تحقق پذیرد.

 

مدیریت بودجه

بازسازی ساختمان کار پر هزینه و زمان بر است. هزینه های جاری در پروژه بازسازی باعث شده تا بودجه تخصیص داده شده، دسته بندی گردد و هر بخشی در مورد خاص هزینه شود. مصرف بیش از حد در یک بخش موجب می گردد که دیگر بخش ها با کمبود بودجه مواجه شوند و کار دچار مشکل شود. در مدیریت بودجه بازسازی انتظار می رود تا مهندس بازسازی با همکاری سایر مهندسان، اهداف کوتاه مدت را در اولویت قرار دهند و با بودجه ای مناسب آن را انجام دهند و پس از آن به اهداف بلند مدت بپردازند. مهندس بازسازی ساختمان باید تیم خود را ملزم کند تا به بودجه ای که در مورد آن تعهد کرده اند، متعهد باشند و از کارهای سرخود که باعث هزینه تراشی برای بازسازی ساختمان می شود پرهیز کنند.

 

محاسبه هزینه بازسازی ساختمان

مهندس بازسازی ساختمان نسبت به تمام مراحل بازسازی اطلاعات کافی دارد. ساختمانی که قرار است مورد بازسازی قرار بگیرد دارای یک مساحت مشخص است. این مساحت میزان مشخصی از مواد و مصالح را می طلبد تا بازسازی شود. برآورد تمام این هزینه ها بر عهده مهندس بازسازی ساختمان و تیم همراهش است. مهندس بازسازی با نقشه ای که در اختیار دارد می داند که چه مقدار آهن و میلگرد برای بازسازی یا نوسازی ساختمان نیاز است.

 

شروع بازسازی ساختمان

پس از انجام تدابیر لازم اینک نوبت به شروع بازسازی می رسد. شروع بازسازی یک کار تیمی را می طلبد که بخش عمده آن بر عهده مهندس بازسازی ساختمان است. مهندس بازسازی ساختمان وظیفه دارد تا با پیگیری و تکمیل پیشنیازهای لازم، در اسرع وقت بازسازی را شروع نماید و طبق برنامه از پیش طراحی شده پروژه را در زمان مناسب تحویل دهد. بدین منظور مهندس بازسازی ساختمان در تمام مدت باید پای پروژه باشد و بر اجرای صحیح کارها تاکید کند تا مبادا اقدامات بی جا باعث بروز آسیب های جدی به کل پروژه شود. شروع بازسازی بر طبق نقشه های از قبل طراحی شده پیش می رود. تمام مراحلی که از قبل در مورد آنها تصمیم گرفته شده بود در نقشه موجود است. مهندس بازسازی با توجه به نقشه تمام مراحل بازسازی ساختمان را به پیش می برد.

 

کلام آخر

بازسازی خانه  و بازسازی ویلا یک کار پیچیده و زمان بر است. برای بهتر انجام شدن کارها از یک مهندس بازسازی کمک می گیرند. مهندس بازسازی ساختمان به تمام مراحل تخریب، بازسازی و نوسازی ساختمان واقف است و قوانین مهندسی را در جریان کار اعمال می کنند. بازسازی ساختمان یک کار تیمی است و یک فکر و هم نظری جمعی را می طلبد.

اگر خانه خود را برای بازسازی به یک مهندس مجرب و کاربلد بسپارید قطعا هم در هزینه ها صرفه جویی می کنید و بازسازی خانه تان باکیفیت خواهد بود. شرکت بازسازی میچینم با داشتن کادر مجرب و با تجربه می تواند شما را در تمام مراحل تخریب، بازسازی و نوسازی همراهی کند. همچنین تیم ما چندین مهندس بازسازی ساختمان دارد که در تمام پروژه ها حضور دارند و کارها را به صورت صحیح و اصولی پیش می برند.

 

سوالات متداول

مهندس بازسازی ساختمان چه وظایفی دارد؟

مهندس بازسازی ساختمان وظیفه دارد تا از مرحله طراحی نقشه و برآورد هزینه ها مجریان پروژه را همراهی کند و تا انتهای پروژه، نظارت کاملی بر جریان کارها داشته باشد. در واقع مهندس بازسازی از لحظه ای که از ساختمان قدیمی بازدبد می کند و آنرا مورد کارشناسی قرار می دهد، کارش شروع می شود و تا مراحل تخریب، نقشه کشی، ساخت در کنار پروژه و به همراه پرسنل است.

 
آیا مهندس ساختمان نیازمند مجوزی برای کار خود است؟

بله مهندس ساختمان باید مجوز این کار را کسب کند. مجوز مهندسی ساختمان از سازمان نظام مهندسی اخذ می شود که به مهندس در اجرای وظایفش اختیار عمل می دهد. اگر کسی بدون مجوز ادعای مهندسی کند و پروژه ای را به عهده بگیرد، در صورتی که اتفاقات ناگواری برای پروژه بیوفتد یا بازسازی کاملا اشتباه انجام شود، علاوه بر مهندس بدون مجوز، مالک ساختمان نیز از طرف شهرداری جریمه می شود.

 
آیا مهندس بازسازی ساختمان طراحی آن را باید به تنهایی انجام دهد؟

خیر! طراح ساختمان معمولا کسی است که رشته طراحی را در دانشگاه گذرانده و با المان های ساختمانی آشناست. این فرد با توجه به متراژ و نیاز مالک اقدام به طراحی می کند. وظیفه مهندس بازسازی ساختمان آن است که روی این طراح و کارش نظارت داشته باشد تا اگر اشتباهی در طراحی یا المان ها صورت گرفت به او گوشزد کند. همچنین در پایان پروژه اگر مشکلی در تایید کارشناسی شهرداری از بنا باشد، مهندس بازسازی ساختمان پاسخگو است.

 
مهندس بازسازی ساختمان چه نقشی در مدیریت بودجه دارد؟

مهندس بازسازی ساختمان نقش مهمی در مدیریت بودجه دارد. وی باید اموری که در اولویت قرار دارند را در ابتدای لیست قرار دهد و ابتدا به سراغ آنها برود و در آخر به امور غیر ضروری بپردازد. پرداختن به کارهای غیر ضروری باعث کمبود بودجه برای بخش های مهم می گردد.

مطالب مرتبط