اضافه کردن درب حیاط چگونه است؛ انواع مجوز ها و نکات

اضافه کردن درب حیاط چگونه است

حیاط ها در ساختمان های مسکونی دارای تعداد درب مشخصی می باشند. در پروانه ساختمان، تعداد این درب ها مشخص شده است. بطور مثال مهندس ساختمان یک نقشه طراحی می کند که در این نقشه یک درب برای حیاط در نظر می گیرد. براساس این نقشه جواز ساخت به ساختمان تعلق می گیرد. بعد از مدتی زندگی در ساختمان، مالک به فکر اضافه کردن درب حیاط می افتد. در این حالت، یکسری موارد قانونی وجود دارد که باید طی شود تا مالک بتواند به حیاط خود درب دیگری اضافه کند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد این سوال که اضافه کردن درب حیاط چگونه است، صحبت کنیم و با جنبه های مختلف آن آشنا شویم.

 

اضافه کردن درب حیاط

از دیرباز تاکنون برای حفظ امنیت، در خانه ها و مجتمع های مسکونی درب می گذاشتند. در قدیم برای خانه ها از درب های چوبی استفاده می کردند، امروزه از درب های فلزی استفاده می کنند که در انواع و اقسام گوناگون در طرح ها و رنگ های مختلف ساخته می شود. درب حیاط محلی برای رفت و آمد افراد به داخل ساختمان است. درب حیاط به عنوان مرز بین محیط خارج از ساختمان و داخل آن عمل میکند.

در برخی حالات لازم می شود تا به ساختمان درب جدیدی اضافه کرد تا عبور و مرورها از طریق آن آسانتر صورت گیرد. در این مقاله میخواهیم در مورد قانون نصب درب حیاط و شرایطی که اجازه می دهد تا به آن درب جدیدی اضافه کنیم بپردازیم. اگر شما نیز قصد دارید تا درب جدیدی به حیاط منزل خود اضافه کنید، بهتر است تا انتها همراه ما باشید تا با جنبه های قانونی آن آشنا شوید.

 

مجوز نصب درب حیاط

یک ساختمان هنگامی جواز پایان کار می گیرد که مطابق با قوانین شهرداری ساخته شده باشد. هر ساختمان برای خود یک نقشه دارد که پیمانکاران و مهندسان، مطابق با آن ساختمان را می سازند. این نقشه به تایید کارشناسان شهرداری نیز رسیده است. نقشه ساختمان علاوه بر اینکه محل قرارگیری ستون ها، دیوارها و اتاق ها را نشان می دهد، درب های ورودی ساختمان و حیاط را نیز مشخص می کند. مطابق با این نقشه، مجریان طرح موظف هستند تا در محل مشخص، درب حیاط را نصب کنند.

در حالت دیگر، مالک ساختمان تصمیم می گیرد تا یک درب اضافه برای حیاط ساختمان نصب کند و در مجموع دو درب برای ساختمان ایجاد نماید. در این صورت وی نمی تواند بدون دریافت مجوز از شهرداری، درب دیگری به ساختمان اضافه کند. درب جدید، بخصوص اگر ماشین رو باشد، می تواند مسائل ترافیکی ایجاد کند و چهره کوچه ها و خیابان ها را بهم بریزد و کنترل و مدیریت شهری و ترافیکی را دچار اختلال نماید. به همین دلیل اضافه کردن درب جدید، موافقت شهرداری را لازم دارد.

 

مجوز تعویض درب حیاط

شرایط جوی و محیطی بعد از گذشت چندین سال، تاثیرات مخرب خود را بر روی درب های آهنی می گذارد. فلز آهن به خاطر شکل پذیری آسان و مزایای دیگری که دارد، باعث شده تا در ساخت درب حیاط و پارکینگ مورد استفاده قرار بگیرد. درب حیاط و پارکینگ براساس مجوزهای اولیه که از سوی شهرداری صادر شده، نصب می گردند.

هر زمان که مالک ساختمان تصمیم بگیرد تا درب حیاط را تعویض کند باید یکسری از مراحل قانونی را طی کند تا بتواند درب قدیمی را تعویض نماید و درب جدیدی را جایگزین آن نماید. البته اگر ابعاد درب جدید مشابه درب قدیمی باشد، نیازی به دریافت مجوز نیست. اما اگر بنابر دلایلی، مالک بخواهد ابعاد درب حیاط خود را بزرگتر کند، در این صورت حتماً لازم است تا از شهرداری مجوزهای لازم را اخذ کند. در ادامه به مراحل لازم برای اخذ جواز خواهیم پرداخت.

 

مجوز شهرداری برای در حیاط

اگر مالک تصمیم به اضافه کردن درب حیاط بگیرد، باید از شهرداری مجوز دریافت کند. برای گرفتن مجوز ابتدا باید نظر کارشناسان شهرداری را جویا شود و زمانی که مطمئن شد که کار وی مشکل قانونی ندارد می تواند مدارکی مثل اصل و کپی شناسنامه، اصل و کپی سند ملک، نقشه ساختمان و محل قرارگیری درب جدید را به کارشناسان شهرداری ارائه دهد و مراحل درخواست را تا گرفتن نتیجه نهایی دنبال کند.

 

ابعاد استاندارد درب حیاط

در سطح شهرها و کلان شهرها، ابعاد درب حیاط از یک استاندارد معین پیروی می کند و استفاده از درب های با اندازه غیر استاندارد در منازل مسکونی غیر مجاز بوده و توسط ماموران شهرداری با آن برخورد می شود. ساختمان های مسکونی براساس نقشه، طراحی و ساخته می شوند. در برخی از ساختمان ها به دلایل مختلفی درب حیاط یا همان درب ورودی را در قسمت شمالی خانه قرار می دهند.

در برخی دیگر نیز این درب را در قسمت جنوبی قرار می دهند. ابعاد درب حیاط، چه جنوبی و چه شمالی از یک استاندارد معین پیروی می کند. اگر شما نیز قصد دارید تا درب جدیدی به حیاط ساختمان خود اضافه کنید، با توجه به ابعادی که ذکر می شود می توانید درب مناسبی را انتخاب نمایید. در این بخش قصد داریم تا درب حیاط را به صورت تفکیک شده توضیح دهیم و با قوانین موثر در آن بیشتر آشنا شویم.

 

درب حیاط ساختمان شمالی

ارتفاع درب های یک لنگه عابر رو شمالی براساس نقشه ساختمان و اندازه دیوارهای کناری تعیین می شود. عرض این درها نیز طبق استانداردهای مشخص شده بین ۱۰۰تا ۱۳۰سانتیمتر متغیر می باشد. عرض درب های دو لنگه عابر رو بین ۱۲۰تا ۲۲۰ سانتیمتر متغیر است.

 

درب حیاطی ساختمان جنوبی

در ساختمان های جنوبی نیز درب های عابر رو در دو طرح یک لنگه و دو لنگه استفاده می شود. با توجه به اینکه در بسیاری از ساختمان های جنوبی که مسقف هستند ارتفاع درب های ورودی بین ۲۱۰ تا ۲۴۰ متغیر است. عرض مدلهای یک لنگه ۱۰۰ تا ۱۳۰ سانتیمتر و برای دولنگه ها نیز بین ۱۲۰ تا ۲۲۰ سانتیمتر می باشد.

 

ابعاد استاندارد درب پارکینگ

درب پارکینگ از قسمت های مهم ساختمان محسوب می گردد. رنگ، جنس و مدل درب پارکینگ در نمای کلی ساختمان تاثیر دارد. انتخاب درب های شیک باعث زیبا و جذاب شدن نمای ساختمان می گردد. جنس درب پارکینگ نیز خیلی مهم است. جنس آن از فلز با کیفیت باید ساخته شود تا در مقابل ضربه و زنگ زدن از خود مقاومت نشان دهد. رنگ درب نیز باید با کیفیت باشد به طوری که رطوبت روی آن تاثیر نگذارد و زود دچار زنگ زدگی نشود. ارتفاع درب پارکینگ معمولا بین ۲۱۰ تا۲۴۰ سانتیمتر است. عرض این درب نیز بر اساس اندازه قسمت ورودی و رمپ و سایر پارامترها، تعیین می شود. عرض درب پارکینگ معمولا بین۲۸۰ تا ۴۸۰سانتیمتر متغیر است.

 

مدل های درب ورودی ساختمان

درب ساختمان یکی از بخش های مهم محسوب می شود که امنیت ساختمان به آن بستگی دارد. درب ساختمان یا برای رفت و آمد افراد طراحی می شود که در اصطلاح به آن نفررو نیز می گویند. درب ماشین رو برای رفت و آمد خودروهای ساکنین، تعبیه می شود و ابعاد آن در مقایسه با درب نفر رو، بزرگتر است. با توجه به قوانین شهرداری، افزایش ابعاد درب ساختمان بدون جواز شهرداری ممنوع می باشد.

کسانی که قصد دارند تا برای خود ساختمان بسازند، در ابتدای امر لازم است تا آینده نگر باشند و برای ساختمان خود تعداد درب های لازم با ابعاد مناسب را در نقشه طراحی کنند و بر طبق آن جواز ساخت بگیرند، زیرا گرفتن جواز در ابتدای کار آسانتر است. در ادامه به توضیح مدل های رایجی که در ساختمان ها استفاده می شود می پردازیم. اگر شما نیز قصد اضافه یا تعویض درب ساختمان را دارید، می توانید متناسب با نیاز خود درب مناسبی انتخاب نمایید.

 

درب حیاط فلزی

درب فلزی به دلیل داشتن ویژگی ها مثبت، بیشترین کاربرد را در ساختمان سازی دارد. به دلیل سبکی و مقاومت بالا درب های فلزی را از آهن می سازند. فلز آهن را می توانید هر طور که خواسته باشید، شکل و فرم دهید. از طرفی رنگ پذیری این فلز بالاست و بعد از رنگ کردن، جلوه زیبایی به خود می گیرد. درب آهنی را می توان در ابعاد بزرگ و کوچک ساخت. درب آهنی قیمت ارزان تری دارد و به آسانی قابل تهیه کردن است.

 

درب حیاط چوبی فلزی

استفاده از این درب ها در محیط شهری دارای محدودیت است و به دلیل حفظ نمای شهری و طرح معماری مختص به شهر، از این نوع درب کمتر در مناطق شهری استفاده می کنند. در مناطق شهری ارائه جواز به این گونه از درب ها با محدودیت مواجه است. البته اگر تمامی ساختمانهای آن منطقه دارای چنین درب هایی باشند ارائه جواز مشکلی ندارد در صورتی که نصب این درب ها ظاهر منطقه را بهم بریزد، جواز به آن داده نمی شود. از این درب بیشتر برای مناطق ویلایی استفاده می کنند. چهارچوب این درب از جنس آهن بوده و در داخل چهارچوب از قطعات چوبی استفاده کرده اند. ابعاد این درب نیز متناسب با نیاز ساختمان، تعیین می گردد.

 

درب حیاط فرفورژه

در بیشتر ساختمان های لوکس و مجلل از این نوع درب ها استفاده می کنند. درب های فرفورژه در طرح دو لنگه ساخته می شوند. به دلیل بزرگ بودن عرض این نوع از درب ها، مدل آن را بصورت دولنگه طراحی می کنند. مدل های دولنگه آسانتر باز و بسته می شوند.

 

کلام آخر

اضافه کردن درب حیاط تابع یکسری از قوانین است که باید طی گردد تا امکان اضافه کردن درب جدیدی برای حیاط ساختمان مهیا شود. در برخی حالات بنا بر مسائل شهری و ترافیکی مجوز اضافه کردن درب به متقاضی داده نمی شود.

در مواردی که مشکلی ایجاد نکند، ارائه چنین مجوزی اشکال قانونی ندارد. برای بازسازی درب خود بهتر است با مهندسین ساختمانی ما در شرکت بازسازی می چینم  به صورت رایگان مشورت کنید و سپس برای آن اقدام نمایید. شرکت بازسازی ساختمان میچینم ارائه دهنده خدمات : بازسازی خانه قدیمی، بازسازی ویلا در تهران و مشاوره با سابقه  15 ساله در شهر تهران که می تواند به شما کمک کند.

 

سوالات متداول

  • اضافه کردن درب حیاط، نیاز به جواز شهرداری دارد؟

بله اضافه کردن درب جدید به حیاط ساختمان نیاز به مجوز رسمی از شهرداری دارد و اضافه کردن درب، بدون جواز پیامدهای قانونی برای فرد متخلف دارد.

  • در چه صورت ساختمان نیاز به اضافه کردن درب پیدا می کند؟

به دلیل افزایش عبور و مرور ساکنان و افزایش تعداد خودروها در یک ساختمان، مالکان ساختمان تصمیم به اضافه کردن درب می گیرند. همچنین به دلیل احداث پارکینگ در ساختمان، نیاز می شود تا درب اضافه ای برای آن در نظر گرفته شود.

مطالب مرتبط