بازسازی نمای ساختمان آلومینیوم

بازسازی نمای ساختمان آلومینیوم

امروزه با گسترش فناوری و ظهور روش های نوین در ساختمان سازی، شاهد ابداع روش های جدیدی در ساخت نماهای ساختمان هستیم. استفاده از نمای آلومینیومی نیز یکی از این روش ها محسوب می گردد که به دلیل مزایایی که دارد بیشتر مورد توجه افراد در ساختمان سازی قرار می گیرد. با توجه به ویژگی هایی که این نوع متریال دارد بعد از گذشت چند وقت، به بازسازی نیاز پیدا می کند. از این نما بیشتر برای ساخت نمای بیمارستان ها، فرودگاه، مترو, ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی استفاده می گردد. در این مقاله قصد داریم تا با بازسازی نمای ساختمان آلومینیوم آشنا شویم و از جزئیات کار اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

 

نمای آلومینیوم ساختمان

به دلیل زیبایی که منحصر به فردی که این متریال دارد بیشتر شرکت های پیمانکاری و افرادی که بصورت شخصی اقدام به ساخت ساختمان می کنند، از این فلز برای ساخت نمای سازه استفاده می نمایند. استفاده از این فلز ظاهر زیبا و شیکی به ساختمان می دهد و باعث می گردد تا دیگر از شر مشکلاتی که نماهای آجری و سنگی، برای ساختمان ایجاد می کرد خلاص شوید.

فلز آلومینیوم را در ابعاد کوچک و بزرگ و در ضخامت های مناسب وجود دارد و افراد و شرکت های ساختمانی با توجه به نیاز خود، از انواع مختلف آن استفاده می کنند. به ورق های آلومینیومی که برای نمای ساختمان استفاده می کنند، در اصطلاح تخصصی به آنها ورق های کامپوزیتی گفته می شود.

 

بازسازی نمای ساختمان آلومینیوم

نمای آلومینیومی نیز همانند سایر متریالی که برای ساخت نما استفاده می گردد، دچار تخریب و فرسودگی می شود و اگر رسیدگی صورت نگیرد بعد از گذشت زمان، میزان این آسیب ها افزایش پیدا کرده و خطرات بیشماری را برای بنا و افراد ساکن در آن ایجاد می کند. برای بازسازی نمای ساختمان باید اقدامات متعددی انجام داد. برای این کار ابتدا باید ورق های جدید کامپوزیتی را جایگزین ورق های کهنه و قدیمی نمود. بسیاری از این ورق ها بر اثر شرایط جوی و بارندگی هایی که حاوی مواد اسیدی و قلیایی باشند واکنش نشان داده و دچار آسیب می گردند. در برخی حالات دیگر نیز بر اثر باد و طوفان، این ورق ها کچ و خم می شوند و ظاهر زیبای خود را از دست می دهند و نیاز به تعویض و بازسازی پیدا می کنند.

 

اجرای نمای آلومینیوم کامپوزیت

برای بازسازی نمای آلومینیوم ساختمان خود بهتر است تا این کار را به یک شرکت معتبر که سابقه فعالیت درخشانی دارد بسپارید. این گونه شرکت ها با استفاده از روش های تخصصی و حرفه ای اقدام به بازسازی این گونه از نماها می کنند. روش هایی که مورد استفاده قرار می گیرد باعث می شود تا دیگر نگران تعویض و بازسازی نمای آلومینیوم ساختمان خود نباشید و تا مدت ها از این جهت آسوده خاطر باشید.

همانطور که ذکر شد برای بازسازی نمای آلومینیومی از روش هایی استفاده می کنند که امتحان خود را پس داده و موثر می باشد. مجریان بازسازی با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارند و همچنین با توجه به توصیه ها و مقدار بودجه صاحب ملک، روش های مناسبی را برای بازسازی این گونه از نما ها استفاده می کنند.

برای بازسازی این گونه از نماها، ورق های آلومینیومی آسیب دیده قدیمی را از بدنه ساختمان جدا کرده و به جای آن از ورق های جدید و با کیفیتی استفاده می کنند. برای نصب این ورق ها از روش های مختلفی استفاده می کنند که هریک از آنها مهارت خاصی را می طلبد. در ادامه به روش های نصب این گونه از نماها می پردازیم و با مراحلی که نیاز است تا انجام شود، بیشتر آشنا می شویم.

 

  • مرحله یک

این مرحله شامل تخریب و جدا کردن نمای قدیمی از بدنه ساختمان است. البته در برخی موارد لازم نیست تا که نمای آلومینیومی تخریب و جدا سازی در آن صورت بگیرد، بلکه نیاز است تا فقط قسمت های آسیب دیده جدا گردد و با ورق های جدید که از نظر رنگ و مدل شبیه ورق های قدیمی است، جایگزین شود.

در این صورت میزان هزینه بازسازی کاهش پیدا کرده و نیازی به تعویض کل نما نخواهد بود. اما در بسیاری از حالات میزان آسیب ها زیاد است و نیاز دارد تا کل نما را تخریب و تعویض مجدد نمایید. مهمترین کاری که باید بعد از تخریب نمای قدیمی انجام دهید این است که زیرساخت های لازم برای نصب نما و همچنین بدنه ساختمان که قرار است نما روی آن نصب گردد را بررسی کنید تا در صورت لزوم قبل از نصب نمای جدید، اقدامات لازم را انجام دهید.

 

  • مرحله دو

در این مرحله نیاز است تا روش نصب نمای جدید را انتخاب نمایید. برخی از افراد با استفاده از روش قدیمی که قبلاً استفاده کرده بودند، اقدام به نصب مجدد ورق های آلومینیومی می کنند. برخی دیگر نیز روش نصب قدیمی را موثر ندانسته و از روش های جدید برای نصب نما استفاده می کند. روش های متعددی برای نصب نما وجود دارد که شامل نصب نمای جدید به روش فیکس، روش ریلی، استفاده از نبشی HوL شکل و روش ترکیبی(فیکس ریلی) می باشد.

 

  • مرحله سه

بعد از نصب ورق های آلومینیومی، مهمترین کاری که باید انجام گیرد عایق بندی نما می باشد. عایق بندی نما باعث می گردد تا هر گونه درز و شکاف ریز و درشتی که در نما وجود دارد توسط مواد مناسب عایق بندی گردد و از نفوذ مواد مخرب به داخل آن جلوگیری گردد.

از بین مراحل ذکر شده مرحله دو از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز به توضیحات بیشتری دارد. در ادامه به توضیح این مراحل می پردازیم تا با جزئیات آن بیشتر آشنا می شویم.

 

اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکس

برای اینکه بتوانند نما را با استفاده از این روش نصب نمایند، باید ابتدا زیر ساخت های لازم جهت نصب آن را مهیا کنند و سپس اقدام به نصب ورق های آلومینیومی نمایند. در این روش قوطی های آهنی با سایز 40*40یا 40*20 را توسط جوشکاری به بدنه اصلی ساختمان نصب می کنند. سپس ورق های آلومینیومی را به نبشی های مخصوصی توسط پیچ و پرچ متصل می نمایند و بعد از آن، نبشی به همراه ورق ها هر دو به قوطی هایی که از قبل به بدنه ساختمان متصل شده، وصل می شود.

 

نمای ریلی ساختمان

برای اجرای این روش نیز تا جایی همانند روش فیکس عمل می کنیم و زیرساخت های لازم را توسط پروفیل ها، آماده سازی می نماییم. البته پروفیل های آهنی استفاده شده در این روش دارای سایز 40*80 می باشد. این پروفیل ها توسط عملیات جوشکاری، به بدنه اصلی ساختمان متصل می گردند.

در سویی دیگر ورق های آلومینیومی را به براکت های آلومینیومی متصل می کنند. وظیفه براکت آلومینیومی این است تا ورق های آلومینیومی را در درون خود نگه دارد. حالا نوبت این می رسد که براکت آلومینیومی را به پروفیل آهنی متصل کنیم، اما برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم باید قبل از آن برای وصل براکت آلومینیومی به پروفیل آهنی از یک واسطه استفاده کنیم. در این مرحله از کار از نبشی آهنی جهت واسطه اتصال این دو استفاده می نماییم. استفاده از این نبشی باعث می گردد که خاصیت ریگلاژ کردن به براکت آلومینیومی بدهد و بتوان بصورت ریلی آن را به بالا و پایین جابجا و تنظیم کرد.

 

نبشی نمای ساختمان بصورت LوH

در این روش برای زیرسازی همانند روش فیکس عمل می گردد و از قوطی های پروفیلی با سایز های مناسب استفاده می شود. بعد از زیرسازی های مناسب در طرف چپ و راست سازه پروفیلی، نبشی های L شکلی جوش می دهند. در وسط آن نبشی به شکل H جوش می شود. در بین این دو نبشی براکت های حاوی ورق های آلومینیومی قرار می گیرد که این دو نبشی LوH وظیفه نگهداری این براکت ها را بر عهده دارند.

 

نمای ترکیبی آلومینیومی

این روش ترکیبی از دو روش فیکسی و ریلی می باشد. تمام مراحل زیرسازی مثل روش های قبلی انجام می شود. قوطی آهنی به عنوان زیرساز استفاده می شود و در بدنه ی اصلی ساختمان متصل می گردد. از نبشی برای ریگلاژ براکتی که به آن متصل شده استفاده می شود. تفاوتی که این روش با روش ریلی دارد این است که در روش ریلی ورق آلومینیومی در درون براکت توسط پین جاگذاری می شد و براکت حاوی قلابی بود که این ورق را نگه می داشت اما در روشی که ذکر می کنیم، ورق های آلومینیومی توسط پرچ و پیچ به براکت متصل می شوند و قلابی در آن وجود ندارد.

 

مزایای نمای کامپوزیت

ورق های کامپوزیت آلومینیومی دارای مزایای بیشماری است که طراحان ساختمان را راغب میسازد تا از آن در بازسازی و ساخت نماها استفاده کنند. از مزایای مهمی که می توان برای آن نام برد همانا سبک بودن و قابلیت نصب آسان است. همچنین این ورق ها قابلیت مونتاژ آسانی دارند و تعمیر و نگهداری آنها به سادگی انجام می پذیرد. سرعت اجرای بالا و امکان عایق کاری آن از جمله مزایای محسوب می گردد که آن را از سایر متریال ها مجزا کرده باشد. از دیگر مزایای نمای کامپوزیت می توان به تنوع رنگ و مدل های گوناگون در آن اشاره کرد که باعث می شود تا علاقمندان، راحت تر بتوانند مطابق با سلیقه خود انتخاب کنند.

 

معایب نمای کامپوزیت

ورق های آلومینیومی در کنار مزایای بیشماری که دارند، دارای یکسری از معایب نیز می باشند که افراد را در مواجه با انتخاب آنها، دچار شک و تردید می کند. این ورق ها به دلیل اینکه سبک هستند در مقابل باد و طوفان مقاومت لازم و کافی را ندارند و زود دچار خم شدگی و آسیب می شوند.

از سوی دیگر به دلیل گران بودن این ورق ها، صرفه اقتصادی در تولید انبوه ندارد و فقط در برخی از ساختمان های شخصی  و تجاری که بودجه لازم برای این کار را دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این ورق ها به شدت با هوای پیرامون خود واکنش نشان می دهند و گرد و غبار و آلودگی آن را به خود جذب می کنند که همین امر باعث می شد تا به مرور زمان روی آنرا جرم بگیرد و ظاهر آن کثیف شود.

 

 کلام آخر

ورق های آلومینیومی نیز از جمله متریال هایی محسوب می گردند که در ساخت یا بازسازی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع نما با استفاده از روش های مختلفی مانند روش فیکس، روش ریلی، روش نبشی LوH و روش ترکیبی در بدنه ی ساختمان نصب می گردد. استفاده از هریک از این روش ها مهارت خاصی را می طلبد که توسط شرکت های بازسازی که در این حوزه فعالیت دارند، انجام می شود. میچینم شرکت بازسازی ساختمان است که تمامی فعالیت های بازسازی نما و ساختمان را بصورت تخصصی با کادری مجرب انجام می دهد. این شرکت به دلیل استفاده از متریال های باکیفیت در ساخت و ساز و هزینه مناسب بهترین گزینه برای بازسازی ساختمان قدیمی در تهران است.

 

سوالات متداول

آیا از ورق آلومینیوم برای نمای ساختمان استفاده می کنند؟

بله ورق های آلومینیومی که به آنها ورق های کامپوزیتی نیز می گویند در ساخت نمای ساختمان کاربرد زیادی دارد و به دلیل مزیت هایی که دارد مورد استقبال سازندگان ساختمان قرار میگیرد.

روش اجرای کامپوزیت به چند صورت انجام می شود؟

به چهار روش فیکس، نبشی LوH، روش ریلی و روش ترکیبی(فیکس و ریلی) انجام داده می شود.

 

مقالات بیشتر:

قوانین بازسازی ساختمان

بازسازی نمای ساختمان قدیمی چگونه است

مطالب مرتبط