ضوابط بازسازی ساختمان چیست

ضوابط بازسازی ساختمان چیست

از جمله عباراتی که امروزه زیاد شنیده می شود بازسازی ساختمان می باشد. این بدان معنی است که درون یک ساختمان قدیمی تغییراتی ایجاد شده است و برخی از این تغییرات ممکن است بر خلاف ضوابط شهرداری باشد مانند تغییر مکان راه پله خانه، برداشتن برخی از دیوار های خانه که موجب می شود پارکینگ حذف شود، برداشتن برخی از دیوارهای خانه که حکم ستون باربر دارد یا جا به جا کردن قسمت هایی از بنا که می تواند برخلاف ضوابط و قانون شهرداری باشد.

مواردی که گفته شد نمونه هایی هستند که در رابطه با بازسازی ساختمان نیاز به مجوز دارد، در صورتی که اگر کسی بدون مجوز به بازسازی خانه بپردازد، باید جریمه نقدی پرداخت کند و در این مورد قانون با این شخص برخورد می کند. در ادامه این مطلب بیشتر در این رابطه توضیح داده شده است.

 

منظور از قوانین بازسازی ساختمان چیست؟

قبل از این که شروع به بازسازی خانه کنید بهتر است که با قوانین کامل در رابطه با نوسازی خانه یا ساختمان آشنا شوید. در غیر این صورت اگر قوانین را رعایت نکنید مجبور هستید که ساختمان را تخریب کنید و در برخی مواقع باید اقدام به پرداخت جریمه کنید. در مواردی از بازسازی خانه نیاز نیست اقدام به دریافت مجوز از شهرداری کنید. در مواردی همچون
نصب موزاییک، کاشی و سرامیک، مرمت و تعویض شیروانی، عملیات حفر چاه و تخلیه چاه فاضلاب ، قیرگونی، تعویض ایزوگام و آسفالت بام ، ایجاد تغییر در نمای بنا، مرمت و تعویض کف سازی ،تعویض درب و پنجره، عملیات نقاشی و سفیدکاری ، برطرف نمودن ایرادات بهداشتی ساختمان ، نصب شوفاژ، لوله کشی گاز و آب ،ساخت حوض یا استخر با توجه به بخشنامه ای که از سوی معاونت شهرداری و معماری صادر شده است، برای بازسازی خانه یا ساختمان نیاز به مجوز شهرداری نیست و مالک ساختمان می تواند بدون داشتن مجوز بازسازی ساختمان خود را انجام دهد.

 

اخذ مجوز بازسازی ساختمان

همانطور که گفته شد، در صورت انجام بازسازی برخی قسمت های ساختمان نیاز به مجوز می باشد. زیرا بدون مجوز مربوطه حق انجام هیچ گونه عملیات بازسازی و تغییرات را نخواهند داشت. صدور این مجوز فقط توسط شهرداری صورت می گیرد. یک مهندس ناظر از طرف شهرداری باید بر تمامی اقدامات و تغییراتی که در ساختمان انجام می شود نظارت داشته باشد و باید نام مهندس ناظر در مجوز و پروانه ساخت قید شود. زیرا مهندس ناظر بر تمامی استاندارد ها و امور فنی و مهندسی تسلط دارد، پس وجود مهندس ناظر برای نظارت بازسازی ساختمان ضروری است. مدارکی برای اخذ پروانه بازسازی ساختمان نیاز است که باید با خود همراه داشته باشید.
مراحل بازسازی ساختمان

1- بازدید از ساختمان و خانه مورد نظر

2- تعیین موارد و اقداماتی که نیاز به بازسازی دارند

3- ارائه طرح پیشنهادی از طرف پیمانکار با توجه به سلیقه وعلایق کارفرما

4- توافق بین کارفرما و پیمانکار در طراحی ساختمان که برای بازسازی ارائه می ‌شود

5- مدت زمانی که بازسازی ساختمان انجام می شود باید به مالک اعلام شود.

6- برای شروع بازسازی باید از طرف کارفرما مبلغی به پیمانکار داده شود.

7- در صورت بازسازی نمای ساختمان باید نکات ایمنی رعایت شود

8- هنگام بازسازی باید گاز را از فلکه اصلی و کابینت های آشپزخانه و تمامی شیرالات ساختمان را از قبل قطع و جدا کنید.

9- تخریب کف ساختمان و دیوار های مورد نظر و سرویس بهداشتی

10- تخریب دیوار باربری یا حامل در صورت نیاز و حتما باید در حضور یک مهندس عمران جهت نظارت آن انجام گیرد.

11- با توجه به نقشه جدید ساختمان باید لوله کشی های آب و گاز، تعویض سیم کشی های برق

12- بعد از این که سرویس های بهداشتی عایق کاری انجام شد سیمان کاری شود.

13- درب و پنجره های قدیمی تعویض شود

14- اجرای رابیتس برای سقف و گچ کاری ساختمان

15- برای پوشش کف ساختمان می توان از سرامیک و کاشی استفاده کرد.

16- اجرای نمای ساختمان طبق سلیقه کارفرما

17- نصب پله در صورت نیاز

18- نقاشی ساختمان

19- اجرای کابینت جدید برای آشپزخانه

20- در حمام و سرویس بهداشتی باید از سقف کاذب استفاده کرد.

21- نصب کلید و پریز های جدید برای ساختمان جهت نور پردازی

22- بنا به درخواست کارفرما داخل ساختمان از کاغذ دیواری و تزئینات دیگر استفاده شود.

23- نصب کاسه توالت و روشویی برای سرویس بهداشتی، سینک ظرفشویی و همچنین شیرآلات آن

24- نظافت کلی ساختمان

 

هزینه بازسازی ساختمان

تورم موجو در کشور تاثیر بسزایی بر قیمت مصالح ساختمانی داشته است که روز به روز بیشتر هم می شود . به همین علت هزینه بازسازی ساختمان هزینه چشم گیری خواهد بود . ازین رو مالکان باید این موضوع را در نظربگیرند. پس باید اول هزینه بازسازی ساختمان را برآورد کنند که هزینه کلی چه قدر است . توصیه می شود بخش هایی که نیاز بیشتر به بازسازی و تعمیرات دارند را در اولویت قرار دهند.

هم چنین علاوه بر هزینه مصالح ساختمانی و هزینه دستمزد کارگر ، باید به هزینه هایی دیگری که هنگام شروع کار بازسازی از آن ها مطلع می شوید توجه داشته باشید. به اینهزینه ها، هزینه های پنهان گفته می شود. پس باید این هزینه ها را هم در نظر بگیرید.

 

کلام آخر

بازسازی و نو سازی ساختمان این روزها با توجه با کیفیت کم مصالح و نا آشنا بودن مالکان با نوع مصالح و نقشه های ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ما در تیم میچینم در راستای بازسازی ساختمان شما در کنارتان هستیم تا با خیال راحت به چیزی که در نظر دارید برسید فقط کافیست با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

 

مقاله های بیشتر :

کدام قسمت از تعمیرات ساختمان نیار به مجوز ندارد

مطالب مرتبط