آسفالت توپکا چیست؟ موارد استفاده و کاربرد آن

آسفالت ماده ای سیاه رنگ و چسبناک بوده و متشکل از قیر و شن و ماسه و… می‌باشد که نحوه ترکیب این مواد با هم به تولید انواع مختلفی از آسفالت می‌انجامد که هر یک کاربرد متفاوتی دارند. برای تهیه و تولید آسفالت از تجهیزات و ماشین آلات مخصوصی استفاده می‌شود. پس از آن نیز توسط افراد حرفه‌ای و متخصص سایر مراحل زیرسازی و اجرا صورت می‌پذیرد.

آسفالت توپکا چیست؟

آسفالت توپکا آخرین لایه آسفالت بوده و در تماس مستقیم با ترافیک و سایر عوامل جوی قرار دارد. بنابراین طراحی و کیفیت آن باید طوری باشد که در برابر تغییرات آب و هوایی و فشارهای وارده ناشی از ترافیک مقاوم بوده و دچار فرسایش و خرابی نشود. همچنین آسفالت توپکا دارای دانه‌بندی ریز بوده و برای آسفالت کاری سطوحی که عبور و مرور وسایل نقلیه صورت می‌گیرد مناسب می‌باشد.

آسفالت توپکا دارای مقاومت بالایی در برابر فشارهای ناشی از ترافیک وسایل نقلیه می‌باشد و در برابر سایر عوامل جوی و تغییرات نامساعد آب و هوایی نیز عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد.

آسفالت انواع مختلف ( گرم، سرد، حفاظتی ) و کاربردهای متفاوتی نیز دارد. مثلا آسفالتی که در پشت بام به کار می‌رود با آسفالتی که در جاده‌ها و اتوبان اجرا می‌شود فرق دارد. حتی گاهی اوقات نیز از انواع مختلف آسفالت روی هم استفاده می‌شود که باعث کاهش هزینه‌ها و دوام بیشتر آسفالت نیز می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم درباره آسفالت توپکا که یکی از لایه‌های اجرای آسفالت گرم است و کاربردهای آن صحبت کنیم.

تفاوت آسفالت توپکا و بیندر

  • لایه توپکا دارای دانه بندی ریزتری نسبت به لایه‌های بیندر و اساس قیری است. در نتیجه قیر مصرفی در تولید آن نیز بیشتر می‌باشد. اندازه سنگدانه‌ها در آسفالت توپکا حداکثر 19 میلی‌متر بوده و با توجه به شرایط و بافت سطح موردنظر، اندازه مناسب انتخاب می‌شود.
  • ضخامت پخش آسفالت توپکا به طور استاندارد حدود 3-5 سانتی‌متر است و ضخامت آسفالت بیندر 5-7 سانتی‌متر می باشد.
  • ساختار آسفالت توپکا به گونه‌ای است که پوشش‌دهی خیابان و جاده‌ها به شکلی مطلوب انجام شده و سایر نیازهای این سطوح به طور کامل رفع می‌شود.
  • توجه داشته باشید جنس آسفالت‌ها یکسان بوده اما نوع کاربرد و مراحلی که برای تولید و اجرای آنها انجام می‌شود با یکدیگر متفاوت است. دلیل این تفاوت هم شرایط مختلف سطوح است که برخی کم تردد و برخی دیگر دارای ترافیک بالا هستند که در اثر آن فشار و گرمای زیادی به آسفالت وارد می‌شود. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحه آسفالت بیندر چیست مراجعه کنید.

آسفالت گرم

در تولید آسفالت گرم متریال اصلی آسفالت در کارخانه تحت دمایی بالا ( 105-163 درجه سانتیگراد ) با هم ترکیب شده و به محل مورد نظر منتقل می‌شود. این مخلوط که به شکل خمیری داغ بوده همانطور گرماگرم روی سطح مورد نظر پخش و اجرا شده و پس از آن توسط غلتک‌های مخصوص کوبیده می‌شود. حالت خمیری آسفالت گرم پس از سرد شدن به شکل سفت و جامد درمی‌آید.
به دلیل استحکام و مقاومت خوبی که آسفالت گرم دارد از آن برای آسفالت کاری سطوح خیابان و جاده‌ها، فرودگاه‌ها و برخی از پشت بام‌ها استفاده می‌شود.

انواع آسفالت گرم

  • آسفالت رویه ( توپکا )
  • آسفالت آستر ( بیندر )
  • اساس قیری
  • ماسه آسفالت
آسفالت توپکا چیست؟

کاربردهای مختلف آسفالت توپکا

‌آسفالت به علت قابلیت‌هایی که دارد کاربرد گسترده‌ای در راهسازی و صنایع مختلف دارد. از ویژگی‌های منحصر به فرد آسفالت می‌توان به کشسانی بودن آن هنگامی که در معرض حرارت قرار می‌گیرد اشاره کرد. افزایش دمای آسفالت باعث افزایش قدرت چسبندگی آن می‌شود.

  • جهت افزایش استحکام سازه‌ها
  • قابل اجرا در نمای سد آب
  • جهت عایق‌بندی اب انبارها، سرویس‌های بهداشتی و…
  • پوشش‌دهی جاده و سطوح مختلف و جلوگیری از نفوذ آب

نکات مهم در کیفیت اجرای آسفالت توپکا

  • لایه توپکا از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا بالاترین قشر آسفالت بوده و روی تمام لایه‌های قبلی و زیرسازی‌هایی که انجام شده قرار می‌گیرد. این لایه مستقیم با عوامل خارجی تماس دارد و فشار لاستیک وسایل نقلیه روی این لایه اعمال می‌شود. خود ما هم پا روی این لایه می‌گذاریم و راه می‌رویم. بنابراین آسفالت توپکا علاوه بر صاف بودن و زیبایی، باید مقاومت کافی در برابر سایر عوامل مخرب مانند یخبندان و سیل و… را داشته باشد و پس از مدتی دچار نشست و ترک و… نشود.
  • در تهیه آسفالت گرم قیر تنها ماده اصلی و چسباننده در آسفالت به شمار می‌رود. بنابراین کیفیت بالای قیر و نگهداری از آن در برابر عوامل مخرب از جمله کارهای مهمی است که باید با دقت و توسط افراد حرفه‌ای انجام شود. چرا که محافظت از کیفیت قیر به معنای حفظ کیفیت آسفالت می‌باشد. همچنین درجه حرارت قیر نباید از 175 درجه بیشتر باشد و موقع گرم کردن نباید دود کند.
  • رعایت تمام این موارد نیازمند بهره‌مندی از افراد آموزش دیده و دارای تخصص در این زمینه می‌باشد. افرادی که در کارخانه آسفالت مشغول به کار هستند باید توسط یک مرجع معتبر آموزش‌های لازم را ببینند و سپس به اجرای پروژه‌ها بپردازند. بدون برخورداری از دانش کافی و تنها با تکیه بر علم تجربی نمی‌توان به نتایج مطلوب دست یافت و نتیجه، عدم کارایی آسفالت و از بین رفتن زود هنگام آن است.

عوامل موثر در قیمت آسفالت

  • درصد مواد و مصالح به کار رفته در آسفالت
  • نوع دانه‌بندی مصالح
  • کیفیت متریال به کار رفته در آسفالت
  • نوع آسفالت ( گرم، سرد، حفاظتی )
  • چگونگی حمل و نقل مواد به محل
  • مقدار و حجم آسفالت مورد استفاده
  • نوع قیر مصرفی

آسفالت کاری با میچینم

شرکت میچینم پیمانکار رسمی آسفالت فرایند تهیه آسفالت، حمل و نقل مصالح و اجرای آسفالت کاری را به صورت کامل بر عهده دارد و تمامی خدمات را به شکل مطلوب و بدون نقص در اختیار مشتریان گرامی قرار می‌دهد. علاوه بر آن آنچه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است حس مسئولیت پذیری و تعهد کارکنان می‌باشد که کارایی مورد انتظار شما از آسفالت کاری را تضمین می‌کند. بنابراین شما می‌توانید با خیالی آسوده اجرای پروژه مورد نظر خود را به ما بسپارید.

شرکت میچینم کلیه خدمات آسفالت کاری شامل محوطه سازی، زیرسازی تراشه آسفالت، روکش آسفالتی و لکه گیری را با کیفیت بالا و قیمت به صرفه انجام می‌دهد. جهت مشاوره، اطلاعات تکمیلی و استعلام قیمت روز آسفالت، همین حالا با ما تماس بگیرید.

خدمات آسفالت کاری با میچینم

مقالات بیشتر:

آسفالت بیندر چیست؛ کاربرد، موارد استفاده و انواع آن

آسفالت دوبینه چیست؛ انواع، ویژگی ها و نکات ضروری

مطالب مرتبط