بازسازی معماری ساختمان چگونه است
امروزه توجه به معماری و زیبایی ساختمان بیش از پیش مورد توجه افراد قرار گرفته است. مساله زیبایی و شیک و مدرن بودن ساختمان در اولویت بسیاری از افراد قرار دارد. در ساختمان های قدیمی نیز به مساله زیبایی شناسی آن توجه صورت می گرفت. ساختمان های قدیمی در سطح شهر وجود دارند که حتی بعد از گذشت چندین سال که از ساخت آنها می گذرد، دارای نما و معماری زیبا و منحصر به فرد هستند. در بسیاری از موارد قسمت هایی از ساختمان که مربوط به معماری آن می شود دچار آسیب می گردد و نیاز به بازسازی پیدا می کند. بازسازی معماری ساختمان مهارت بالایی را می طلبد. برای بازسازی آنها حتماً باید به سبک معماری بکار رفته توجه صورت گیرد. در این بخش قصد داریم بدانیم که بازسازی معماری ساختمان چگونه است؟
معماری ساختمان چیست؟
یک ساختمان از بخش های مختلفی تشکیل شده است برخی از این بخش ها در نمای خارجی ساختمان بوده و رهگذران می توانند آنرا ببینند. برخی قسمت های دیگر در داخل ساختمان قرار دارد و قسمت های مختلف آن برای افرادی که در داخل ساختمان ساکن هستند قابل روئیت است. مهندس ساختمان وظیفه دارد تا طراحی بنا و اسکلت سازه را انجام دهد و آرشیتکت ساختمان وظیفه دارد تا طراحی پلان و معماری داخلی و خارجی ساختمان را انجام دهد. در ادامه به توضیح معماری داخلی و خارجی ساختمان می پردازریم تا در مورد آنها اطلاعات لازم را کسب کنیم تا در این بخش ها نیاز به بازسازی پیدا کردند بدانیم چه اقداماتی را باید انجام دهیم.
بازسازی معماری ساختمان
با توجه به مطالب ذکر شده، معماری ساختمان شامل بخش های مختلفی می شود. هر یک از این بخش ها با توجه به ویژگی هایی که دارند باید بازسازی گردند. برای بازسازی برخی از آنها باید در ابتدای امر، اگر قسمت آسیب دیده قابل ترمیم نباشد آن را تخریب کرد و از نو ساخت. بازسازی معماری ساختمان باید به گونه ای صورت بگیرد که طرح و پلان اولیه در آن حفظ شود و تمام ضوابطی که از سوی شهرداری وضع شده، رعایت گردد.
برای ساخت قسمت های داخلی و خارجی ساختمان می توان از طرح های معماری مطرح استفاده کرد. بر طبق این طرح ها هریک از المان های کاربردی در ساختمان در جایگاه هایی که برای آنها در نظر گرفته شده است قرار می گیرند. این المان ها را در طرح ها و شکل های بخصوصی می سازند که با نمونه های معمولی خود بسیار تفاوت دارند. این قسمت ها با توجه به اینکه بصورت پیچیده و خاص طراحی و ساخته شده اند، حتماً لازم است تا با شیوه های خاصی بازسازی گردند. در این بخش قصد داریم تا در مورد معماری داخلی و خارجی ساختمان بپردازیم و با بازسازی معماری این قسمت ها آشنایی پیدا کنیم.
معماری داخلی ساختمان
معماران ساختمانی برای فضاهای داخلی ساختمان طرح و نقشه ای تهیه می کنند. در این نقشه ها محل قرار گیری دیوارها، ستون ها، راهروها، شکل و فرم پله ها و سایر موارد داخلی ساختمان مشخص شده است. همچنین با تهیه طرح های سه بعدی، شکل و فرم المان های داخلی ساختمان را مشخص می سازند. المان های مختلف خانه در سرتاسر فضای آن چیده می شود. مثلاً مکان آشپزخانه، پذیرایی و اتاق خواب ها طبق الگوهای معماری، در این فضا چیده می شوند. معماران و آرشیتکت ها باید نسبت به ویژگی های فرهنگی و جامعه شناسی محیطی که در آنجا کار می کنند توجه داشته باشند. با توجه به ویژگی های فرهنگی جامعه، معماران طرح های خود را در ساختمان پیاده سازی می نمایند.
اگر معماری داخلی آسیب ببیند باعث زشت شدن ظاهر خانه می گردد. برای اینکه خانه ظاهر مناسب و زیبایی داشته باشد، بهتر است تا معماری داخلی آن بازسازی گردد. معماری داخلی را می توانیم به عنوان مجموعه ای از طرح ها و شکل های بخصوص در نظر بگیریم. این طرح ها در دیوار، سقف و ستون ها بکار برده می شوند. اگر یک بخش از این المان ها دچار آسیب گردیده باشد، باید بازسازی آن را به گونه ای انجام داد که تناسب خود با سایر بخش ها را حفظ نماید. بازسازی معماری داخلی به خصوص در قسمت ستون ها، باید به گونه ای باشد که در مغایرت با ضوابط شهرداری و ایمنی ساختمان قرار نگیرد.
بازسازی گچبری
هنر گچبری از دیرباز در ساختمان سازی استفاده می شد. هنر گچبری در طرح ها و مدل های گوناگون در معماری ساختمان استفاده می شود. از گچبری به عنوان یک عنصر در زیبا کردن دیوار، سقف و ستون ها استفاده می شود. در کل گچبری به عنوان عنصر زیبا کننده در ساختمان استفاده می شود و فضاهای بی روح آن را جان تازه ای می دهد. گچبری در ساختمان طبق سبک های مختلفی ساخته می شود. سبک های ویکتوریایی، مربعی و آرت دکو از جمله سبک های رایج در گچبری ساختمان می باشد. بازسازی گچبری ساختمان، کاری پیچیده و سختی محسوب می گردد. در هنگام بازسازی باید به سبک گچبری های ساختمان توجه صورت گیرد و از افراد متخصص که به این حوزه آشنایی دارند استفاده گردد.
بازسازی دیوار
دیوار ها در اینگونه از ساختمان ها طبق یک طرح معماری ساخته می شوند. در دیوار از پنیته کاری، گچ بری و آینه کاری استفاده می شود. برای بازسازی این قسمت ها در صورتی که تخریب انجام گیرد حتماً باید با طرح های گچ بری شده مشابه جایگزین گردد.
بازسازی سقف
در ساخت سقف این گونه از ساختمان ها از طرح های معماری خاصی استفاده می شود. سقف این خانه ها با گچ بری های زیبا و دکوراسیون خاصی طراحی و ساخته شده اند. استفاده از رابیتس به همراه گچ در سقف این معماری استفاده می گردد که تخریب و بازسازی آن کاری پیچیده و زمان بر است.
بازسازی راه پله
در این بخش قصد داریم تا در مورد بازسازی پله ها در ساختمان توضیح دهیم. پله ها نقش مهمی را در ارتباط بین طبقات بر عهده دارد. در ساخت پله ها از معماری بخصوصی استفاده می شود. پله ها نیز بر اثر گذر زمان دچار آسیب و فرسودگی می شوند و نیاز به بازسازی در آنها احساس می شود. راه پله قدیمی باید تخریب گردد تا پله جدیدی با متریال نو و با کیفیت جای آن ساخته شود. در هنگام بازسازی پله باید به سبک معماری آن توجه شود. مسیر پله ها ممکن است با پیچ و خم هایی همراه باشد. برخی راه پله ها به شکل نیم دایره ای طراحی می شود. تمام موارد ذکر شده باید در هنگام بازسازی پله لحاظ شود. نرده ها و ستون های استفاده شده در پله نیز متناسب با سبک معماری راه پله انتخاب شود.
معماری خارجی ساختمان
معماری خارجی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. هر رهگذری که از مقابل یک ساختمان می گذرد، نمای ساختمان اولین چیزی است که نظر وی را جلب می کند. استفاده از طرح های زیبا و مدرن در جذابیت نما تاثیر بسزایی دارند. استفاده از متریال های جدید و مدرن نیز در زیبایی نمای خارجی ساختمان نقش مهمی ایفا می کند. در طراحی نمای خارجی باید به شرایط آب و هوایی منطقه توجه کرد و متناسب با آن طرح های خود را اجرا کرد.
نمای ساختمان
نمای ساختمان از جمله قسمتی هایی محسوب می گردد که هویت معماری آن را نشان می دهد. برخی از ساختمان ها دارای نمای کلاسیک، مدرن، آجری، شیشه ای و سایر طرح های دیگر می باشد. نمای ساختمان بعد از گذشت زمان طولانی، ظاهر زیبای خود را از دست می دهد و دچار خرابی و آسیب می گردد. همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره شد، در نمای ساختمان ها نیز از سبک معماری های رایجی استفاده می کنند که طرفداران خاص خود را دارد.
خانه هایی که در نمای آنها از معماری کلاسیک استفاده شده، در داخل آن نیز دیوارها، سقف و ستون ها همگی بر طبق معماری کلاسیک بوده و هماهنگی بین آنها وجود دارد. در هنگام بازسازی باید هماهنگی بین معماری خارجی ساختمان و معماری داخلی آن حفظ گردد. در هنگام بازسازی نمای ساختمان حتماً به نوع متریال استفاده شده دقت صورت گیرد و متناسب با سبک معماری آن، مواد و مصالح مناسب انتخاب گردد. بازسازی نمای بیرونی باید به گونه ای باشد که تمام ضوابط شهرداری در آن رعایت شده باشد و هر گونه تغییری که قرار است در سبک معماری خارجی صورت گیرد، باید به تائید سازمان های مربوطه برسد.
کلام آخر
در ساختمان سازی از سبک های معماری متفاوتی استفاده می کنند. یک هماهنگی باید بین نمای بیرونی و داخلی ساختمان وجود داشته باشد. مثلاً هنگامی که نمای بیرونی ساختمان را با سبک معماری کلاسیک می سازند، انتظار می رود تا معماری داخلی آن نیز به سبک کلاسیک ساخته شده باشد. در بازسازی ساختمان و بازسازی ویلای قدیمی نیز باید این موارد رعایت گردد. شرکت بازسازی میچینم در زمینه بازسازی معماری ساختمان فعالیت می کند. این شرکت با داشتن تیم حرفه ای و مجرب به شما در بازسازی نمای ساختمان تان کمک می کند.
سوالات متداول
بازسازی اگر به گونه ای باشد که در مغایرت با قوانین و ضوابط شهرداری نباشد، اشکالی ندارد. اما اگر در مغایرت با آن باشد حتماً لازم است تا قبل از هر اقدامی مجوز های لازم را دریافت کنید.
تخریب و بازسازی گچبری های روی دیوارها، سقف و ستون ها جزء بازسازی معماری ساختمان محسوب می شود. فرم و شکل راه پله نیز جزء پارامترهایی محسوب می گردد که در معماری ساختمان لحاظ می شود. بازسازی در این بخش نیز مانند سایر بخش های ذکر شده می باشد. در هنگام بازسازی ضوابط شهرداری باید رعایت گردد. بازسازی شکل و فرم پله ها نیز باید مانند نقشه و پلان اولیه ساختمان انجام شود.
مقالات مرتبط :