ضرورت بازسازی ساختمان چیست؛ اهداف و اهمیت

ضرورت بازسازی ساختمان چیست؛ اهداف و اهمیت

ساختمان ها نیز مانند دیگر سازه های دست بشر، با گذشت زمان دچار آسیب می شوند. کارشناسان حوزه مسکن و افرادی که در زمینه استاندارد های ایمنی ساختمان فعالیت دارند، همواره به مالکان خانه های قدیمی توصیه می کنند که برای جلوگیری از آسیب های جانی و مالی اقدام به بازسازی ساختمان خود نمایند. در این مقاله به ضرورت بازسازی ساختمان می پردازیم و در انتها خواهیم دانست که این کار چه پیامد های مثبتی را برای ساختمان و ساکنین آن به همراه خواهد داشت.

 

بازسازی ساختمان

امروزه با پیشرفت در حوزه بازسازی ساختمان و ابداع روش های نوین، کمتر کسی نگران چگونگی اجرای عملیات بازسازی خانه خود است. در حال حاضر شرکت های زیادی در سطح کشور وجود دارند که عملیات بازسازی ساختمان های قدیمی را بصورت تخصصی و حرفه ای انجام می دهند. در بازسازی ساختمان سعی می شود تا عملیات بازسازی بر طبق نقشه ساختمان پیش رود و در کلیت آن تغییری ایجاد نگردد.

 

اهداف بازسازی

بازسازی ساختمان یکسری از مزیت ها را به دنبال دارد و به همین دلیل بسیاری از افراد اقدام به بازسازی ساختمان قدیمی خود می کنند. افرادی که بازسازی ساختمان را به عنوان روشی موثر قبول کرده اند، به این مطلب نیز واقف اند که بازسازی می تواند مقرون به صرفه تر از نوسازی یا تعویض خانه باشد. مالکان ساختمان های قدیمی به جهت رسیدن به اهداف مشخصی اقدام به بازسازی ملک خود می کنند. در این بخش قصد داریم تا با این اهداف آشنا شویم.

 

فرسودگی ساختمان

ترس از فرسودگی بیشتر ساختمان باعث گردیده است تا افرادی که ملک قدیمی دارند اقدام به بازسازی آن نمایند. ساختمان های قدیمی که دارای زیر زمینی نیز هست به دلیل اینکه در هنگام ساخت این قبیل خانه ها به مساله زهکشی آب آن توجه لازم صورت نگرفته، بسیاری از آنها در ناحیه شالوده و فونداسیون بنا دچار نم کشیدگی هستند و نم آب تا چند سانتیمتر به دیوار ها و ستون های بنا نفوذ پیدا کرده و در طی سالیان دراز باعث گشته تا ستون های ساختمان دچار فرسودگی های جدی گردد. برای جلوگیری از گسترش فرسودگی های بیشتر در ساختمان باید اقدامات بازسازی مناسبی را انجام داد و از سوی دیگر قبل از بازسازی باید عواملی که باعث فرسودگی در ساختمان می شود را شناسایی کرد تا بعد از بازسازی، آسیب های وارده دوباره تکرار نگردد.

 

ایمنی ساختمان

ساختمان های آسیب دیده و فرسوده حتی نمی توانند به خوبی فشار وزن خود را تحمل کنند، چه برسد به اینکه در مقابل فشار ها و حرکت های احتمالی مثل زلزله از خود مقاومت نشان دهند. یکی از موارد مهمی که مالکان ساختمان به دنبال آن هستند این است که بازسازی بتواند ساختمان را به درجه ای از ایمنی و مقاومت برساند که در برابر زلزله و دیگر اتفاقات از خود مقاومت کافی را نشان دهد.

 

فضای جدید

یکی از ارمغان هایی که بازسازی برای ساکنین ساختمان به همراه دارد این است که فضای کهنه و قدیمی که قبلاً در آن ساکن بودند را توسط بازسازی به یک فضای جدید و بهتر تبدیل کرده است. بازسازی ساختمان باعث می گردد تا یک فضای جدید چشم نواز در ساختمان ایجاد شود و ساکنین آن از سکونت در آن لذت ببرند.

 

افزایش سطح رفاه

افزایش سطح رفاه ساکنین ساختمان نیز از جمله اهدافی محسوب می گردد که مالکان ساختمان به دنبال آن هستند. افرادی که در خانه بازسازی شده زندگی می کنند از سطح رفاه و آسایش بالاتری برخوردار هستند. این گونه از ساختمان ها در کنار زیبایی که به ساکنین خود هدیه می دهند، باعث می گردند تا این افراد بتوانند از ظرفیت های ایجاد شده نهایت استفاده و لذت را ببرند.

 

برای بازسازی خانه از کجا شروع کنیم

بعد از اینکه تشخیص دادید که ساختمان واقعاً به بازسازی نیاز دارد، حالا نوبت آن رسیده است تا کار بازسازی را از قسمت های مهم و دارای اولویت انجام دهیم. برای این کار از یک کارشناس کار بلد کمک بگیرید و با مشورت های وی قسمت های مهم که سلامت ساختمان به آنها بستگی دارد را شناسایی کنید و اقدامات مناسب را انجام دهید. البته برای اینکه تصمیم بگیرید تا کار بازسازی را از کدام قسمت شروع کنید، ابتدا به بودجه در دسترس خود نیز نگاهی بندازید تا متناسب با آن، کار بازسازی را از مکانی شروع کنید که بودجه شما بتواند جواب صفر تا صد آن را بدهد.

 

اهمیت بازسازی ساختمان

همانطور که می دانید ساختمان جزء بناهایی محسوب می گردد که شرایط آب و هوایی، فرسایش، زلزله و سایر عوامل خارجی روی آن تاثیر گذاشته و دچار آسیب های جزئی و کلی می شود. برای اینکه افراد ساکن در ساختمان از آسایش و رفاه مطلوبی برخوردار باشند باید ساختمان در یک وضعیت مناسب و ایمنی قرارداشته باشد. ساختمان های قدیمی از ضریب ایمنی پایینی برخوردار هستند. دیوار ها، سقف و ستون های این قبیل از خانه ها دچار آسیب های جدی شده و افرادی که در آنجا ساکن هستند، احساس امنیت کافی ندارند. برای افزایش طول عمر بنا و همچنین افزایش ضریب ایمنی در ساختمان، بازسازی آن بصورت اساسی لازم است.

 

افزایش طول عمر ساختمان

یکی از مهم ترین دلایل بازسازی ساختمان های قدیمی افزایش طول عمر آنها می باشد. بازسازی ساختمان های قدیمی باید به گونه ای انجام شود که قسمت های آسیب دیده تعمیر گردند و اقدامات لازم جهت پایداری هر چه بیشتر بنا انجام شود. در ساختمان باید قسمت های آسیب دیده شناسایی گردند بخصوص در قسمت دیوار ها و ستون ها که کل وزن ساختمان روی آنها سوار است. دیوار ها و ستون های یک ساختمان از بخش های مهم آن محسوب می شوند و توجه به مقاومت و پایداری آن از ضروریات ایمنی در کل بنا محسوب می گردد. توجه به سقف ساختمان نیز ضروری است و باید نسبت به سالم بودن آن اطمینان کافی داشته باشید. در بسیاری از ساختمان ها بازسازی سقف می تواند بسیاری از مشکلات ساختمان را حل کند.

کف سازی ساختمان نیز جزء آن دسته از اقداماتی محسوب می گردد که در هنگام بازسازی ساختمان باید به آن توجه اکید صورت گیرد. کف سازی ساختمان باعث می شود تا از یک طرف زیبایی خانه بهتر گردد و ظاهر کهنه و قدیمی به ظاهری نو تبدیل شود و از طرف دیگر باعث استحکام و مقاومت در بنا گردد.

 

هزینه بازسازی

با توجه به هزینه های سنگینی که خرید خانه جدید برای خریداران به همراه دارد، توصیه می گردد تا این گونه افراد به فکر بازسازی ساختمان قدیمی خود باشند. زیرا با کمترین هزینه می توانند خانه قدیمی خود را به خانه ای نو با ظاهر زیبا و شیک تبدیل کنند.

 

نتایج بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان دارای نتایج مثبتی است که باعث می گردد تا برای چندین سال دیگر نیز بتوان از آن استفاده کرد. بسیاری از افراد بودجه کافی برای نوسازی یا خرید یک ملک جدید را ندارند و به صرفه ترین راه برای این گونه از افراد بازسازی ساختمان است. خرید یک ملک نوساز یا تخریب و از نو بنا کردن کل ساختمان می تواند هزینه هنگفتی را متوجه مالکان آن گرداند. با توجه به مطالب گفته شده بازسازی باعث می گردد تا آسایشی که از آنها صلب شده بود دوباره باز گردد و مالکین دیگر مجبور نباشند تا ساختمان خود را عوض نمایند و هزینه های خیلی زیادی را پرداخت کنند. بازسازی ساختمان در مقایسه با تعویض یا نوسازی آن به هزینه کمتری احتیاج دارد.

بسیاری از افراد به زندگی در ساختمان های قدیمی خود عادت کرده اند و ترک آن باعث ناراحتی و افسردگی آنها میگردد. برای اینگونه از افراد که وابستگی عاطفی به خانه و محله قدیمی خود پیدا کرده اند پیشنهاد می گردد تا با روش های نوین، ساختمان قدیمی خود را بازسازی نمایند تا دیگر مجبور به تعویض خانه و نقل مکان نباشند.

 

کلام پایانی

بازسازی یک امر ضروری و لازم برای ساختمان های قدیمی است. برای اینکه بتوان ساختمان های قدیمی را قابل سکونت کرد باید بازسازی اساسی و اصولی در مورد آن انجام پذیرد. بازسازی باعث می شود تا طول عمر ساختمان افزایش پیدا کند و قسمت های آسیب دیده و قدیمی آن، ظاهری نو به خود بگیرد. با توجه به قوانین و استاندارد های جدید، ضرورت بازسازی ساختمان در بنا های قدیمی بیش از پیش احساس می شود. شرکت بازسازی و نوسازی خانه های قدیمی « میچینم» به عنوان بهترین شرکت در زمینه بازسازی و نوسازی با بهترین کادر مجرب و پیشرفته ترین امکانات می تواند به شما در بازسازی ساختمان و بازسازی ویلای قدیمی تان کمک کند.

 

سوالات متداول

چه ضرورتی به بازسازی ساختمان های قدیمی وجود دارد؟

برای اینکه بتوان از آسیب های بیشتر به ساختمان های قدیمی جلوگیری کرد بهتر است تا اقدامات لازم برای بازسازی آن را انجام داد. بازسازی باعث می گردد تا طول عمر ساختمان افزایش یابد و زندگی ساکنین آن توام با آسایش و آرامش باشد.

آیا بازسازی ساختمان مقرون به صرفه است؟

بازسازی ساختمان در مقایسه با تعویض یا نوسازی آن مقرون به صرفه تر است. زیرا با قیمت های کنونی نوسازی و تعویض ساختمان اصلاً به صرفه نیست. بازسازی باعث می گردد تا ساختمان های قدیمی اوضاع بهتری به خود بگیرند و قابلیت سکونت امنی را داشته باشند.

آیا بازسازی خانه به افزایش ایمنی آن نیز کمک می کند؟

بله. ایمنی جزء فاکتور های مهم و اساسی در ساختمانها می باشد که بنا های قدیمی از این مزیت بی بهره هستند. بازسازی خانه های قدیمی که ستون ها و دیوار های آنها دچار مشکلات اساسی بوده، باعث می گردد تا آسیب های ایجاد شده تعمیر شوند و در نهایت خانه ایمنی تحویل مالکان آن گردد

 

مطالب مرتبط :

قوانین بازسازی ساختمان

ضوابط بازسازی ساختمان چیست

طرح و مراحل بازسازی خانه های فرسوده چگونه است

مطالب مرتبط