تعمیرات اساسی ساختمان چیست
ساختمان هایی که چندین سال از زمان ساخت آنها می گذرد، به تعمیرات اساسی احتیاج پیدا می کنند. تعمیر چنین ساختمان هایی ضروری می باشد. برای حفظ و پایداری بخش های مهم ساختمان و افزایش استحکام آنها تعمیرات بهترین گزینه است که پیشنهاد می گردد. اگر ساختمان را به حال خود رها کنید، به مرور زمان آسیب های آن گسترش می یابد و باعث می می شود تا میزان خسارات و هزینه ها به گونه سرسام آوری بالا رود.
برای جلوگیری از هزینه های اضافی و خسارات بیشتر، بهتر است تا تعمیرات به موقع در ساختمان ها به اجرا درآید. در هنگام تعمیر بخش های مختلف ساختمان حتماً به سبک معماری آن نیز باید توجه گردد و تمام اقدامات را بصورت حساب شده انجام داد تا به سبک معماری آن آسیبی وارد نشود.
برای اینکه تعمیرات به گونه درست و صحیحی انجام شود، بهتر است تا از یک پیمانکار بازسازی ساختمان با تجربه در این کار یاری بگیرید. پیمانکارانی که در این حوزه فعالیت می کنند بایستی به تمام مفاهیم این بخش آشنایی داشته باشند. بازسازی باید بر طبق اصول معماری و شهرسازی صورت بگیرد. در این مقاله قصد داریم تا به این سوال که، تعمیرات اساسی ساختمان چیست بپردازیم و با مراحل و ویژگی های کار آشنایی پیدا کنیم.
چرا تعمیرات انجام می دهیم؟
در مطالب فوق به اهمیت تعمیرات اشاره کردیم. در این بخش می خواهیم تا در مورد اهمیت آن توضیحات مفصل تری را ارائه دهیم. هرچند وقت یکبار، باید ساختمان های قدیمی را مورد بررسی قرار داد و قسمت های حساس و آسیب پذیر آن را چک کرد.
انجام تعمیرات اساسی موجب می گردد تا ساختمان خود را، تا مدت ها از بروز آسیب های احتمالی حفظ نمایید. هنگامی که تصمیم به اجرای تعمیرات می گیرید بایستی برآورد دقیقی از میزان آسیب ها داشته باشید تا مطابق با آنها تعمیرات مناسبی را انتخاب نمایید. تعمیرات در ساختمان را می توان به دو نوع جزئی و اساسی تقسیم بندی کرد که هریک از این دو به چند زیرمجموعه تقسیم بندی می شود.
تعمیرات اساسی
ماهیت تعمیرات اساسی با جزئی بسیار متفاوت است. هنگامی از تعمیرات اساسی در ساختمان صحبت می کنیم دقیقاً منظورمان این است که قرار است تعمیراتی کلی و اساسی در ساختمان صورت بگیرد. بعد از بازسازی، در بخش تعمیر شده تغییرات مثبتی را شاهد خواهید بود.
در هر خانه ای با توجه به میزان آسیب های موجود، می توان طرح های تعمیراتی مختلفی را ارائه داد. تعمیرات اساسی به منظور افزایش استحکام و پایداری در ساختمان صورت می گیرد. در بیشتر موارد برای حفظ پایداری ساختمان، لازم می شود تا تعمیرات اساسی در خصوص آن انجام داده شود.
این نوع از تعمیرات گستره وسیعی را در بر می گیرد و شامل موارد مختلفی می شود. از تعمیرات کلی در سیستم آبرسانی و لوله کشی فاضلاب گرفته تا تعمیرات فونداسیون و زیر بنای ساختمان، همگی در گروه تعمیرات اساسی و بنیادی قرار می گیرند. حتی می توان ادعا کرد که این نوع از تعمیرات موجب حفظ پایداری ساختمان می شود و این ادعا اغراق آمیز نیست.
تعمیرات جزئی
چه نوع تعمیراتی را جزئی می دانیم؟این سوالیست که برای بسیاری از افراد ایجاد می شود. برای جواب این سوال باید این موضوع را خاطر نشان بسازیم که تعمیر هیچ یک از بخش های ساختمان را نباید ساده انگاشت. واژه جزئی را از این جهت استفاده می کنیم که به اندازه تعمیرات اساسی وقت نمی برد.
البته بخش هایی که دچار آسیب های جزئی شده اند را باید سریعاً مورد بازسازی قرار داد تا مقدار آن بیشتر نشود. تعمیر ترک ها و شکستگی های کوچک که در گوشه و کنار دیوارها و ستون ها دیده می شود در زمره تعمیرات جزئی قرار می گیرد. البته تعویض یا تعمیر سیستم آبرسانی و شیرهای آب نیز در دسته این نوع از تعمیرات قرار می گیرد.
هدف از تعمیرات اساسی در ساختمان چیست؟
تا به اینجا اهداف مهم تعمیرات اساسی در ساختمان را توضیح دادیم و دریافتیم که هدف اصلی از این گونه تعمیرات حفظ پایداری ساختمان و کاهش آسیب های موجود در آن است. تعمیرات را می توان به عنوان اقدامات پیشگیرانه ای بحساب آورد که با انجام آنها، از وقوع بسیاری از آسیب های دیگر در ساختمان جلوگیری می شود.
برای دستیابی به این اهداف، بایستی انجام آن را به یک تیم حرفه ای و کاربلد بسپارید تا تمام مراحل کار را بصورت درست و اصولی انجام دهند. در ادامه این مطلب به اهداف مهمی که از تعمیرات می توان انتظار داشت می پردازیم و با ویژگی های آن آشنا می گردیم.
رفع خطرات احتمالی
بررسی و چک کردن مداوم در ساختمان های قدیمی امری ضروری محسوب می شود. از این جهت این کار را امری ضروری و حیاتی برای ساختمان می دانیم که ممکن است آسیبی در آن وجود داشته باشد که از چشم صاحب خانه مخفی مانده در این حالت بررسی ساختمان، اقدامی هوشمندانه بحساب می آید.
در مواردی مشاهده شده که در جریان بررسی های ساختمان به مورد مهمی برخورده اند که پایداری ساختمان را با خطر جدی مواجه می ساخت و لازم بود تا سریعا مورد تعمیر قرار بگیرد. نم و رطوبت کف خانه یکی از این موارد مهمی می باشد که باید فکری به حال آن کرد. هر اقدام که در راستای کاهش این عارضه انجام میشود، ارزشمند است.
نم و رطوبت موجود در کف خانه در دراز مدت باعث بروز آسیب های جدی و مشکلات جبران ناپذیری در ساختمان می شود. این عارضه حتی باعث تخریب ستون ها و ریزش ساختمان نیز میگردد و باید آن را جدی گرفت.
حفاظت و استحکام در بنا
تعمیرات اساسی به هدف حفاظت و استحکام در بنا انجام می شود. در بررسی های انجام شده، باید عواملی که موجب به خطر انداختن استحکام و پایداری بنا می گردد، شناسایی شود. یکی از این موارد که در بیشتر حالات جدی گرفته نمی شود، ترک های ریز و درشتی است که در روی دیوارها و ستون ها مشاهده می گردد.
وجود ترک در این بخش ها، گویای مشکل جدی در ساختمان است. ترک اگر جزئی باشد شاید بتوان آن را جدی نگرفت اما اگر ترک عمیق تر باشد باید اقدامات دیگری را در خصوص ساختمان انجام داد. نشست ساختمان اولین چیزی است که به ذهن ناظر با تجربه می رسد.
برای جلوگیری از گسترش نشست در ساخنمان، روش های موثری مانند تزریق بتن به کف فونداسیون و نصب دستک های فلزی در چهار گوشه ساختمان پیشنهاد می شود که کمک زیادی به حفظ ساختمان و پایداری آن می کند.
مراحل تعمیرات اساسی در ساختمان
تا به اینجای کار، با اهداف تعمیرات اساسی در ساختمان آشنا شدیم و به اهمیت آنها پی بردیم. برای اینکه بتوان این نوع از تعمیرات را به گونه اساسی در ساختمان اجرا کرد، بایستی به مراحل آن نیز آشنایی داشت. این مراحل باید به ترتیب و پشت سر هم انجام شوند تا تاثیر خود را بگذارند. در این بخش قصد داریم تا به توضیح این مراحل بپردازیم و با جنبه های مختلف آن آشنا گردیم.
شناسایی بخش های آسیب دیده
برای شروع تعمیرات باید بخش های آسیب دیده ساختمان شناسایی گردند. این مرحله اولین بخش از کار است. تا زمانی که بخش های آسیب دیده شناسایی نشوند، نمی توان تعمیرات اساسی را شروع کرد. شناسایی آسیب ها باعث می گردد که تدابیر لازم اتخاذ شود و مطابق با نوع آسیب، اقدامات ضروری در خصوص آن انجام گیرد.
در هنگام شناسایی باید تقسیم بندی مناسبی در خصوص این آسیب ها انجام داد. اگر آسیب های مشاهده شده جزئی بودن باید اقدامات مقتضی انجام شود. در صورتی که آسیبها جدی باشند باید اقدامات همه جانبه ای با اتخاذ تدابیر برنامه ریزی شده، روی دست قرار بگیرد.
انتخاب روش مناسب تعمیرات ساختمان
بعد از شناسایی آسیب های ایجاد شده در ساختمان،اینک نوبت به انتخاب روش تعمیراتی می رسد. نوع آسیب ایجاد شده مشخص می کند که چه نوع روشی را باید برای تعمیرات انتخاب کرد. برخی از آسیب ها با روش های ساده نیز قابل تعمیر هستند و می توان در کمترین زمان و با مقدار هزینه کم، تعمیرات را در خصوص آن انجام داد.
اما یکسری از آسیب ها وجود دارند که به همین سادگی قابل تعمیر نیستند و نیاز به برنامه ریزی و انجام تعمیرات پیچیده دارند. آسیب های وارد شده در سقف نمونه ای از آسیب های جدی می باشد که نیازمند اقدامات هم جانبه و زمانبر است. در این مورد نیاز است تا ابتدا دلیل ایجاد آسیب شناسایی گردد. بعد از آن باید به سراغ خنثی کردن آن رفت.
در مراحل بعدی تخریب جزئی و تعمیر قسمت آسیب دیده جای می گیرد و در نهایت عایق کاری در دستور کار قرار داده می شود. مثال ذکر شده خود گویای، تمام جوانب کار است که انتظار می رود تا رعایت گردد.
انتخاب مصالح مناسب برای تعمیرات اساسی ساختمان
انتخاب مصالح مناسب یکی از مراحل مهم کار را تشکیل می دهد. برای تعمیر بخش های مختلف ساختمان باید از مصالح مناسب و مختص به آن استفاده کرد. در مواردی مصالح معمولی و قابل دسترس نیاز می شود و در حالات دیگر قضیه به این سادگی نیست و نیاز است تا مصالح گران قیمت تهیه شود و با روش های پیچیده ای در ساختمان استفاده کنید. گچ، سیمان، تیر آهن و دیگر مصالح ضروری در هنگام تعمیرات ساختمان لازم می شود.
مزایای تعمیرات ساختمان
با توجه به مواردی که تا اینجا توضیح داده شد، به مزایای تعمیرات ساختمان پی بردیم. یکی از مهم ترین مزیت هایی که این نوع از تعمیرات دارند، افزایش عمر ساختمان و بالا رفتن استحکام و مقاومت آن است. تعمیرات اساسی نباید دستکم گرفته شود بلکه ارزش زیادی دارد و هر ساختمانی به چنین تدابیری احتیاج پیدا می کند. در ساختمان های قدیمی این نوع از تعمیرات بیشتر احساس می شود. چنین ساختمان هایی را با تعمیرات اساسی می توان ایمن نمود. ایمنی ساختمان رفاه و آسایش ساکنین را به همراه دارد.
قسمت هایی که نیاز به تعمیرات اساسی دارند
تمام بخش های ساختمان به تعمیرات اساسی احتیاج پیدا می کنند. هر بخشی از ساختمان به نوعی به یکی از روش های تعمیراتی نیاز دارد که باید توسط افراد کاربلد و ماهر انجام داده شوند. کفپوش آشپزخانه، کفپوش پذیرایی و اتاق ها، کفپوش سرویس بهداشتی و حمام، نمای ساختمان و ستون ها و دیوارهای بعد از گذشت چندین سال به بررسی و تعمیر احتیاج پیدا می کنند. البته تعمیرات سیستم لوله کشی آب و فاضلاب را نباید فراموش کرد. آسیب دیدگی در این سیستم می تواند عواقب مشکل آفرینی را برای ساختمان به همراه داشته باشد و آن را به مشکلات و آسیب های متعددی دچار کند.
شرکت بازسازی ساختمان میچینم یکی از شرکت های فعال در حوزه بازسازی خانه قدیمی، بازسازی ویلا قدیمی و نوسازی ساختمان است این شرکت در کلان شهر تهران فعالیت می کند و این مژده را به همشهریان خود می دهد که انواع تعمیرات ساختمان در تهران را به گونه کاملاً حرفه ای انجام می دهد. برای گرفتن مشاوره های رایگان با مجموعه میچینم در تماس شوید.
کلام آخر
افزایش پایداری و مقاومت از جمله اهداف مهمی است که با انجام تعمیرات به آن می رسید. بخش های مهم ساختمان نظیر نما، دیوارها، ستون ها و تمام بخش های داخلی ساختمان به مرور زمان به تعمیرات اساسی احتیاج پیدا می کنند.
سوالات متداول
در بازسازی قسمت آسیب دیده را تخریب می کنند وجای آن نمونه مشابهی می سازند. اما در تعمیرات قضیه فرق می کند. در این حالت قسمت آسیب دیده تخریب نمی گردد بلکه اقداماتی روی آن انجام می شود که پایداری آن را بالا ببرد. البته تخریب در موارد ضروری اجتناب ناپذیر است.
مقدار هزینه ها به شدت آسیب دیدگی وابسته است. همچنین روش تعمیر نیز بر هزینه تمام شده تاثیر می گذارد.