آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ ) چیست؟ کاربردها و مزایای آن

آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ ) چیست؟ کاربردها و مزایای آن

رفتاری که آسفالت از خود نشان می دهد به ساختار و کارایی آن بستگی دارد. کارایی آسفالت نیز با توجه به شرایط سطح و میزان تحمل آسفالت در برابر فشارهای ناشی از ترافیک و… سنجیده می شود. در صورتی که بتوان در یک جاده با آسودگی خاطر و با سرعت مناسب حرکت کرد و خبری از پستی و بلندی در جاده نباشد می توان گفت آسفالت عملکرد خوبی از خود ارائه کرده است.

همچنین با نگهداری و ترمیم دوره ای آسفالت با استفاده از روش‌های اصولی، می‌توان کارایی آن را افزایش داد و کیفیت آسفالت را برای مدت زمان بیشتری حفظ کرد.

آسفالت ریزدانه ( میکروسرفیسینگ ) چیست؟

مواد تشکیل دهنده آسفالت میکروسرفیسینگ شامل سنگدانه‌های توپر، قیر امولسیونی تعدیل شده، قیر معدنی، آب و افزودنی‌های دیگر می‌باشد که طبق فرمول خاصی با هم ترکیب شده‌اند. مصالح به کار رفته در آسفالت حفاظتی باید از نوع سنگدانه‌های شکسته گرانیتی یا سنگ آهک یا سایر سنگ‌های با کیفیت بالا باشند تا به عنوان یک لایه محافظتی، کارایی مطلوبی از خود نشان دهند. میکروسرفیسینگ عملکرد سازه‌ای ندارد و در تهیه آن از قیرآب و قیرهای محلول با ویسکوزیته کم استفاده شده است.

در واقع آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ) نوعی اسلاری سیل ( ترکیبات قیرآبه یا دوغاب قیری) است که متشکل از قیرهای امولسیونی پلیمری بوده و برخی مواقع نیز حاوی سنگدانه‌های درشت می‌باشد که باعث افزایش مقاومت سایشی آسفالت می‌گردد. قیر امولسیونی به کار رفته در آسفالت اسلاری سیل پلیمری نمی‌باشد.

ترکیبات آسفالت حفاظتی ریزدانه

  • قیر امولسیون پلیمری
  • مصالح سنگی شکسته شده
  • فیلر معدنی
  • آب و افزودنی‌های کنترلی جهت تنظیم زمان شکستن قیر امولسیون

کاربرد آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ )

  • به عنوان سیل کت‌های سطحی
  • پر کردن و از بین بردن جای چرخ وسایل نقلیه
  • زبر کردن سطوح جاده
  • پر کردن منافذ موجود در رویه های آسفالتی
  • اصلاح شیب عرضی جاده

اگر آسفالت حفاظتی طبق اصول استاندارد تولید و اجرا شود، عملکرد بسیار خوبی در پوشش دهی سطوح و پر کردن شیارهای ایجاد شده در اثر ترافیک و شرایط مختلف آب و هوایی از خود ارائه می‌دهد. علاوه بر این موارد، نظارت صحیح در تمامی مراحل ساخت و اجرای آسفالت، می‌تواند کیفیت بالای محصول را تضمین کند.

آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ ) چیست؟ کاربردها و مزایای آن

مزایای آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ )

1- برخلاف اجرای آسفالت گرم که در دمای بالا و آب و هوای خشک امکان پذیر است، آسفالت حفاظتی ریزدانه با توجه به شرایط قیر امولسیون، در دماهای مختلف نیز قابل اجرا می‌باشد و می‌توان آن را یکی از انواع آسفالت سرد به شمار آورد. عملیات شکستن امولسیون طی یک فرایند الکتروشیمیایی و با تبخیر آب موجود، صورت می‌گیرد.

2- آسفالت میکروسرفیسینگ مانع نفوذ آب به رویه آسفالتی شده و باعث افزایش اصطکاک جاده نیز می‌شود. کاربرد آسفالت حفاظتی در اکثر پروژه‌های ترمیم و حفاظت از لایه‌های روسازی در حال گسترش است و عدم ایجاد مشکلات زیست محیطی به دلیل وجود قیرهای امولسیونی موجود در آن نیز از دیگر امتیازات مثبت این نوع آسفالت به شمار می‌رود.

3- سنگدانه‌های خرد شده در ‌آسفالت حفاظتی باعث ارتقای کیفیت برخی از خواص آسفالت می‌شود و استفاده مجدد از مصالح خرد شده و تراشه‌های آسفالت از ویژگی‌های آسفالت حفاظتی ریزدانه است.

4– آسفالت حفاظتی ریزدانه از کیفیت و طول عمر بیشتری نسبت به دیگر آسفالت‌های حفاظتی برخوردار است.

5– استفاده از آسفالت حفاظتی در افزایش دوام روسازی آسفالت بسیار موثر است و یکی از نقاط قوت این آسفالت این است که هنگام استفاده در مناطق مرطوب یک ساعت پس از پخش آسفالت می‌توان روی آن تردد داشت.

6- ضخامت اجرای آسفالت حفاظتی ریزدانه کم بوده و پس از اجرا به ترمیم شانه جاده و تعویض جدول‌های کنار خیابان نیازی نیست.

7– میزان تاثیر و سفت شدن میکرو سرفیسینگ از طریق روش‌های شیمیایی کنترل می‌شود. به دلیل قابلیت زیاد این آسفالت در پر کردن ترک‌ها و شیارهای ناهموار سطح و ایجاد سطحی صاف، از آن به عنوان قشر رویه نیز استفاده می‌شود.

8– در اجرای آسفالت میکروسرفیسینگ نیازی به کوبیدن و فشرده سازی آن نمی‌باشد و پس از پخش آسفالت به مدت یکساعت، اجازه تردد روی سطح داده نمی‌شود. اما پس از آن می‌توان عبور و مرور روی سطح را ‌آغاز کرد. تمام این موارد توسط پیمانکار و با تایید استانداردهای دستگاه نظارت بررسی و کنترل می‌شود.

سایر کاربردهای میکروسرفیسینگ در کشورهای دیگر:

  • اجرای قشر رگلاژی
  • اصلاح قیر زدگی
  • اصلاح شن زدگی
  • پركردن ترك‌ها
  • پركردن فضاهای خالی و چاله های كوچك
  • لكه گیری چاله‌های كوچك و كم عمق
  • محافظت از رویه های بتنی و روکش پل‌ها

نکات مهم هنگام پخش آسفالت میکروسرفیسینگ

  • آسفالت حفاظتی ریزدانه هنگام پخش روی سطح موردنظر باید از روانی کافی برخوردار باشد. در غیر اینصورت خیلی زود سفت شده و به صورت شیار و خط افتاده اجرا می‌شود. توجه داشته باشید اگر مخلوط بیش از حد نیز روان باشد سنگدانه‌ها جدا شده و قیر به کناره‌های ماشین پخش راه پیدا می‌کند.
  • یکی از نکات مهم در اجرای آسفالت حفاظتی ریزدانه پیش بینی و کنترل پروسه شکست قیر امولسیون است که دما و رطوبت تاثیر بسیاری بر آن دارد. افزایش دما و کاهش رطوبت، زمان شکست امولسیون و تبخیر آب را کاهش می‌دهد. نوع مصالح و خصوصیات شیمیایی آن‌ها نیز در مدت زمان شکست تاثیرگذار هستند.
  • معمولا جهت کنترل گیرایی و پیش بینی زمان شکست امولسیون از افزودنی استفاده می‌شود. اگر این روش هم قادر به کنترل فرآیند نبود نیاز به فرمولاسیون مجدد امولسیون می‌باشد.
  • اجرای آسفالت حفاظتی ریزدانه سروصدای بیشتری نسبت به روسازی‌های آسفالتی و بتنی تولید می‌کند که ممکن است به خاطر دانه بندی مصالح و زبری سطح ایجاد شده باشد. البته زبری سنگدانه‌های شکسته شده در ایجاد سرو صدا بی تاثیر نیست.

قیمت آسفالت حفاظتی ریزدانه ( میکروسرفیسینگ )

قیمت آسفالت میکروسرفیسینگ به عوامل متعددی از جمله شرایط سطح، کیفیت مواد اولیه و چگونگی حمل آنها به محل، تعداد پیمانکاران و نیروهای انسانی مورد نیاز و… بستگی دارد.

همچنین مقدار مصالح مورد نیاز و مقدار قیر امولسیون اصلاح شده با قیر،مقدار آسفالت مورد نیاز و متراژ سطح در تعیین هزینه نهایی آسفالت حفاظتی تاثیر گذار هستند.

خدمات آسفالت کاری با میچینم

شرکت میچینم پیمانکار رسمی آسفالت ارائه دهنده انواع خدمات راه سازی و ساختمانی در کشور می‌باشد. میچینم با سابقه فعالیت چند ساله و دارا بودن نیروی کار مجرب و بهره مندی از کارشناسان متخصص و استفاده از مجهزترین دستگاه‌ها و ماشین آلات تخصصی توانسته است در اجرای هرچه بهتر انواع پروژه‌های آسفالت کاری نسبت به شرکت‌های دیگر پیش قدم باشد.

خدمات شرکت میچینم در آسفالت کاری:

بیشتر بخوانید:

آسفالت دوبینه چیست؛ انواع، ویژگی ها و نکات ضروری

آسفالت توپکا چیست؟ موارد استفاده و کاربرد آن

آسفالت بیندر چیست؛ کاربرد، موارد استفاده و انواع آن

مطالب مرتبط