قوانین تخریب آپارتمان به صورت کامل

قوانین تخریب آپارتمان به صورت کامل

مصالح استفاده شده در ساختمان ها به مرور زمان دچار خرابی و آسیب می شود و بعد از گذشت چندین سال، خاصیت مفید خود را از دست می دهند. مصالح قدیمی و بی کیفیت به تدریج از درون فرو می پاشند و برای ساختمان خطرات جدی ایجاد می کنند. ساختمان های قدیمی که سال های زیادی از ساخت آنها می گذرد با خطر ریزش مواجه هستند. ستون ها و دیوارهای این گونه از آپارتمان ها دیگر مثل سابق نیستند و کارایی مثبت خود را از دست داده اند.

المان های این ساختمان ها نمی توانند بار ساختمان را تحمل کنند و دیگر نمی توان روی آنها حساب کرد. برای جلوگیری از خطرات احتمالی، بهتر است تا آپارتمان های قدیمی تخریب شوند و بجای آنها ساختمان های جدید با مصالح با کیفیت جایگزین شود. مالکینی که قصد دارند تا آپارتمان خود را تخریب نمایند باید بعد از طی کردن مراحل قانونی اقدام به تخریب نمایند. در این بخش قصد داریم در مورد قوانین تخریب آپارتمان توضیح دهیم تا اگر شما نیز تصمیم گرفته اید آپارتمان خود را تخریب کنید، با مراحل قانونی آن آشنا شوید.

 

تخریب آپارتمان

آپارتمان های کلنگی جلوه شهر و منطقه ای که در آن قرار گرفته اند را زشت می کند. برخی از این خانه ها و آپارتمان ها در لیست میراث فرهنگی قرار گرفته اند و نمی توان آنها را تخریب کرد. اما آپارتمان هایی که در این لیست قرار ندارند را می توان با طی مراحل قانونی تخریب و نوسازی کرد. برای اینکه آپارتمان بصورت اصولی نوسازی گردد باید تخریب آن بگونه درستی انجام شود. فونداسیون آن از نو پی ریزی شود و در انتها نوسازی ساختمان با ایجاد ستون ها و دیوارهای جدید به پیش رود.

 

مراحل و قوانین تخریب ساختمان

امروزه با استفاده از روش های مدرن و کارشناسی شده، اقدام به تخریب ساختمان های کلنگی می کنند. پیمانکاران مربوطه بعد از تخریب، مواد نخاله را به مکانی خارج از شهر انتقال می دهند. تخریب ساختمان قدیمی باعث می شود تا فضای کافی برای ادامه کار ایجاد شود. مالک آپارتمان برای اینکه بتواند تخریب و نوسازی را پیش برد، حتماً قبل از آن یکسری مراحل قانونی را طی کند تا قادر باشد پروژه تخریب و نوسازی را به اجرا در آورد. در این قسمت مراحلی را توضیح می دهیم که قبل از تخریب، انجام دادن آنها الزامی است.

 

توافق نامه مالکین

در بیشتر ساختمان ها مالکین بین خود توافقنامه ای را امضا می کنند که بر مبنای آن، در تمام هزینه های تخریب و بازسازی و سایر هزینه های ساختمان همه به مقدار ثابتی سهیم هستند. اگر همگی در خطرناک بودن آپارتمان قدیمی توافق داشته باشند، آپارتمان باید تخریب گردد. در موارد این چنینی اکثر مالکان نسبت به تخریب ساختمان قدیمی موافق هستند اما در مواردی مشاهده شده که یک مالک با تخریب موافق نبوده و مخالفت خود را ابراز داشته است. در این حالات سایر مالکین برای اینکه بتوانند تخریب و نوسازی را انجام دهند می توانند به راه های قانونی متوسل شوند. در ادامه به این راه حل ها می پردازیم.

در این رابطه قانون به سایر مالکان این اجازه را می دهد که تخریب ساختمان را انجام دهند و به یک یا دو رای مخالف توجه ای نداشته باشند. بر طبق ماده 13 قانون تملک آپارتمانها (الحاقی 11/3/1376) مقرر نموده: ”در صورتی که به تشخیص سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده و یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار‌ فرسودگی کلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالکان قسمتهای اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند، آن دسته از مالکان‌ که قصد بازسازی مجموعه را دارند، می‌توانند براساس حکم دادگاه، با تامین مسکن استیجاری مناسب برای مالک یا مالکان که از همکاری خودداری‌ می‌ورزند نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام نمایند.

 

اخذ مجوز شهرداری

قانون مالکان را ملزم کرده تا قبل از اینکه بخواهند هرگونه اقدامی در جهت تخریب انجام دهند، حتماً مجوز شهرداری را بگیرند. تخریب یا نوسازی ساختمان بدون اخذ این مجوز، غیر قانونی بوده و تبعات قضایی برای مالک ایجاد می کند. بازرسان شهرداری اگر ببیند که تخریب یا نوسازی بدون اخذ مجوز در حال انجام است، موظف هستند تا سریعاً جلوی آن را بگیرند. امروزه دریافت مجوز کار بسیار راحتی می باشد.

برای این کار کافیست از خانه و با کامپیوتر شخصی خودتان به سایت شهرداری شهرتان وصل شوید و مراحل ثبت نام را انجام دهید. برای ثبت نام باید اسکن مدارک لازم را بارگذاری نمایید.

بعد از انجام این کار طی مدتی که اعلام می کنند شما می توانید با مراجعه به شهرداری محل سکونتتان، پروانه تخریب و نوسازی را دریافت کنید. مدارکی مثل اصل و کپی سند، صورت مجلس و نقشه تفکیکی، اصل و کپی شناسنامه مالک، اصل و کپی فیش نوسازی، کپی قبوض آب برق گاز و تلفن برای دریافت مجوز لازم است. مجوزی که صادر می شود دارای مدت اعتبار 36 ماه می باشد و قابل تمدید است.

دریافت مجوزهای شهرداری علاوه بر اینکه به شما اجازه تخریب می دهد، می توانید با استفاده از آن، تسهیلات بیشتری مانند دریافت وام را برای ملک خود میسر کنید. همچنین می توانید از طریق آن کل پروژه را بیمه نمایید. در قدیم برای تخریب ساختمان یک مجوز جدا صادر می شد و برای بازسازی آن نیز یک مجوز مجزا صادر می گردید. اما امروزه اینگونه نیست و قضیه فرق کرده است.

قبل از سال 1360 مالکینی که قصد تخریب و نوسازی خانه خود را داشتند، باید به شهرداری مراجعه می کردند. بعد از ارائه مدارک لازم و طی مراحل اداری، مجوز تخریب صادر می گردید. مالک موظف بود تا خانه خود را تخریب کند و بعد از اتمام تخریب، شهرداری را در جریان عملیات قرار دهد. کارشناسان شهرداری موقعی که از محل دیدن کردند و تخریب و تخلیه نخاله ها را مورد تایید قرار دادند، حالا نوبت به این می رسید که مالک درخواست نوسازی ساختمان خود را به شهرداری ارائه دهد.

امروزه برای پیشبرد سریع کارها و به منظور کاهش مراجعات، هر دو مجوز تخریب و نوسازی با هم و بصورت یک جا صادر می گردد. مالک موظف است تا تخریب را به گونه کامل انجام دهد و بعد از آن به سراغ نوسازی برود. در برخی موارد مشاهده شده، مالکینی بدون تخریب کامل ملک به سراغ نوسازی رفته اند، که این اقدام آنها توسط بازرسان شهرداری تشخیص داده شده و جلوی آن را گرفته اند.

 

قطع انشعاب

در این مرحله از تخریب مالک باید نسبت به قطع انشعابات آب، برق، گاز و تلفن اقدام کند. بدین منظور با مراجعه به ادارات مربوطه و ارائه مدارک لازم، می تواند انشعابات ذکر شده را قطع کند و عملیات تخریب را شروع نماید. لازم به ذکر است که قطع انشعابات بعد از بازرسی کارشناسان ادارات مربوطه و تایید آنها صورت می گیرد.

 

مهندس ناظر تخریب

بعد از طی مراحل ذکر شده حالا نوبت به تخریب ساختمان میرسد. عملیات تخریب باید در حضور یک مهندس ناظر انجام شود. حظور مهندس ناظر در پای عملیات یک امر ضروری و حتمی است. تخریب ساختمان یک کار اصولی بوده و نیاز به برنامه ریزی دارد. مهندس ناظر وظیفه دارد تا در هنگام تخریب تمام موارد فنی و ایمنی را رعایت کند تا تخریب ساختمان بصورت اصولی انجام شود. مهندس ناظر موظف است تا اصول لازم را در نظر بگیرد تا از بروز حوادث خطرناک جلوگیری کند.

 

بیمه کارگران ساختمانی

برای اینکه کارها بصورت اصولی و درست انجام شود، بهتر است تا مالک یک پیمانکار با تجربه را مسئول تخریب ساختمان نماید. پیمانکار موظف است تا در تخریب و بازسازی ساختمان از کارگران با تجربه کمک بگیرد. با توجه به خطراتی که در این قبیل کارها وجود دارد، کارگران باید بیمه گردند. به موجب این اقدام، در صورت بروز اتفاقات غیر منتظره، مسئولیتی متوجه مالک و پیمانکار نمی شود. البته رعایت اصول ایمنی در هنگام تخریب یا نوسازی ضروری است و پیمانکار باید برای کارگران کلاه ایمنی و سایر ابزار های ایمنی لازم را مهیا کند.

 

کلام آخر

آپارتمان های قدیمی و فرسوده در اثر گذشت زمان مقاومت و استحکام خود را از دست می دهند. این گونه از آپارتمان ها برای زندگی نامناسب هستند و هر لحظه خطرات جانی، ساکنین را تهدید می کند. تخریب ساختمان یک فرایند اداری را می طلبد که مالک ساختمان وظیفه دارد تا قبل از تخریب، آن را از طریق مراجعه به شهرداری محل سکونت، پیگیری نماید. در صورت ارائه مجوز، مالک اجازه دارد آپارتمان را تخریب نماید.

تخریب ساختمان یک کار پیچیده و مهم محسوب می شود. تخریب باید بر اساس اصول و قواعد فنی و مهندسی به پیش رود. برای تخریب بهتر است تا از یک تیم پیمانکاری بازسازی ساختمان کمک گرفته شود. بهترین گزینه برای تخریب و نوسازی ساختمان شرکت بازسازی میچینم است که با کادری مجرب بالاترین کیفیت بازسازی ساختمان را انجام می دهد.

 

سوالات متداول

قبل از تخریب ساختمان چه اقداماتی را باید انجام داد؟

مالک ساختمان باید قبل از هرگونه اقدامی برای تخریب، حتماً مجوز های لازم از شهرداری را کسب نماید. با این مجوز می توان تخریب و نوسازی ساختمان را انجام داد. البته تخریب باید به گونه کامل انجام شود و بعد به سراغ نوسازی رفت.

تخریب ساختمان بدون مجوز شهرداری چه پیامدهایی دارد؟

برای تخریب ساختمان، گرفتن مجوز های شهرداری الزامیست. تخریب ساختمان بدون دریافت این مجوزها تبعات سنگینی مثل جریمه های مالی و مجازات حبس را به دنبال دارد. مالک یا پیمانکار ساختمان قبل از هرگونه اقدامی باید به فکر دریافت این مجوزها باشد.

 

مقالات بیشتر : 

قوانین بازسازی ساختمان

تعمیرات ساختمان در تهران

بازسازی ویلا قدیمی در تهران

مجوز بازسازی خانه

مطالب مرتبط