قوانین آپارتمان درمورد تعمیرات داخلی واحد خود
آپارتمان نشینی سبک خاصی از زندگی است که در بیشتر شهرها و کلان شهرها رواج دارد. ساکنین ساختمان در صورتی زندگی آپارتمان نشینی مسالمت آمیزی را تجربه می کنند که به قوانین تدوین شده در آن احترام بگذارند.
زندگی آپارتمان نشینی ایجاب می کند تا تمام ملزومات آن از سوی ساکنین مراعات شود. ساختمان ها و مجتمع های مسکونی را بایستی مانند یک جامعه خیلی کوچک در نظر گرفت. در این جامعه کوچک قوانین مشخصی را حاکم می کنند تا حق و حقوق افراد را تامین نمایند.
قوانین آپارتمان نشینی در خصوص تعمیرات داخلی واحدهای مسکونی نیز تدبیر مناسبی را سنجیده است. تعمیرات باید به گونه صحیح و بدون ایجاد مزاحمت انجام شود.
هر مالک موظف است تا در خصوص تعمیر بخش اختصاصی خود تدابیر لازم را بر روی دست بگیرد تا مبادا بر اثر سهل انگاری وی، خطری متوجه سایر واحدها شود. اگر مایل هستید تا قوانین آپارتمان در مورد تعمیرات داخلی واحد خود را بدانید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
شرکت بازسازی میچینم از همان ابتدای فعالیت خویش، همواره قوانین و ضوابط تدوین شده از سوی شهرداری را رعایت می کند. هر بخش از منزلتان که فکر می کنید به تعمیرات احتیاج دارد را به ما بسپارید. تیم های ما با بکارگیری مدرن ترین شیوه ها، واحد مسکونی شما را مورد تعمیر قرار می دهند.
تعمیرات ساختمان در تهران و پیمانکاری بازسازی ساختمان از اقداماتی شمرده می شود که توسط دستان توانمند پیمانکاران ما انجام می شود. کارشناسان ما با اطلاعات مفیدی که در اختیار دارند، قادرند به تمام سوالات شما پاسخ دهند.
قوانین داخلی آپارتمان در خصوص تعمیرات بخش های اختصاصی
در هر آپارتمانی برای حفظ روابط دوستانه بین همسایگان و جلوگیری از بروز اختلاف، قوانین مشخصی تدوین می شود. بر اساس این قانون، آسایش ساکنین در اولویت قرار می گیرد. طبق این قانون هیچ فردی حق ندارد با ایجاد مزاحمت، آسایش را از دیگران سلب کند.
واژه مزاحمت با عناوین مختلفی در قوانین آپارتمان ها تعریف شده است. چگونگی تعمیرات داخلی واحد شخصی، از سوالات پر تکراری شناخته می شود که همواره مطرح می گردد .
در این خصوص قوانین آپارتمان نشینی و قوانین تملک آپارتمان ها نظر واضح خود را بیان نموده اند. حق مالکین در تعمیر ملکشان به رسمیت شناخته شده است؛ اما این بدان معنا نیست که حق دارند با اعمال تعمیرات، ظاهر و ساختار آپارتمان را تغییر دهند.
تعمیرات داخلی در واحد شخصی هیچ منعی ندارد. بر اساس ماده ۹ قانون تملک آپارتمان ها، هریک از مالکین ساختمان می توانند با رعایت مقررات موجود، برای استفاده بهتر از قسمت اختصاصی خود، هرگونه تعمیراتی را در واحد شخصی خویش انجام دهند.
البته تعمیرات نباید تکلف و مشقتی را برای سایر ساکنین ایجاد کند.
مراحل تعمیرات داخلی خانه بر طبق قوانین آپارتمان
تعمیرات در حالتی سازنده بحساب می آیند که تمام جوانب امر در آن سنجیده شده باشد. صفر تا صد تعمیرات از درجه اهمیت مخصوصی برخوردار است. بررسی نیازهای خانه اولین قدمی است که بایستی بردارید.
هیچ قانونی، مالک را از رسیدگی به ملک خویش منع نمی کند. آشنایی به قوانین تعمیراتی ساختمان نیز در مرحله بعدی قرار می گیرد که بایستی به آن واقف باشید. در پایان وارد مراحل عملی می شوید که اقدامات لازم خود را می طلبند.
مجوزهای لازم برای تعمیر واحد شخصی
اگر قصد انجام تعمیرات در منزل شخصی خود را دارید بهتر است تا قبل از هر اقدامی قوانین و ضوابط موجود را بررسی کنید. شهرداری ها برای حفظ پایداری ساختمان و حفاظت از جان و مال افراد، قوانین و ضوابط مشخصی را وضع کرده اند.
بر همین اساس تعمیرات اساسی نیاز به دریافت مجوز از شهرداری دارد. در مقابل تعمیراتی که اساسی نیستند و در لیست تعمیرات جزئی قرار می گیرند، نیازی به دریافت مجوز ندارند. در ادامه این مطلب به هر دو مورد ذکر شده می پردازیم و شما را با جوانب بیشتر آن آشنا می کنیم.
تعمیرات اساسی در بخش اختصاصی
قانون این اجازه را به مالکین داده است تا برای استفاده بهتر، در ملک خود تعمیراتی اساسی را انجام دهند. در صحت این موضوع کسی شک ندارد ولی بایستی به ضوابط شهرداری نیز توجه شود. تعمیرات اساسی ساختمان فرایندی پیچیده و پر از احتمال است؛ به همین جهت نیز نباید آن را ساده گرفت.
قبل از اینکه قصد اجرای تعمیرات اساسی را در ساختمان داشته باشید، بهتر است تا با کارشناسان شهرداری مشورت کنید. همچنین از نظر چند مهندس و کارشناس فعال در حوزه ساختمان نیز کمک بگیرید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند. واحد های مسکونی به گونه مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند.
در جریان تعمیرات ممکن است بخشی را تخریب کنید که کل پایداری ساختمان را با تهدید مواجه کند. دیوارهای حامل، ستون ها و دیوارهای مشترک از جمله قسمت هایی محسوب می شوند که نمی توان بدون نظر کارشناسی در خصوص آنها اقدامی انجام داد. برای انجام تعمیرات اساسی باید حتماً مجوزهای شهرداری دریافت شود.
تعمیرات جزئی در بخش اختصاصی
انجام تعمیرات جزئی در واحد شخصی نیازی به دریافت مجوز از شهرداری ندارد. با این نوع تعمیرات، تغییری در اصل بنا صورت نمی گیرد بلکه یکسری تغییرات جزئی در جهت بهبود اوضاع منزل انجام می شود.
ترمیم رنگ آمیزی دیوار، ترمیم گچ کاری دیوار، سیمان کاری کف منزل و موارد از این قبیل در لیست تعمیرات جزئی قرار می گیرند و نیازی به دریافت مجوز از شهردار ندارند. البته در هنگام این نوع تعمیرات نیز بایستی آسایش سایر ساکنین ساختمان را در نظر بگیرید و از هرگونه مزاحمتی پرهیز کنید.
ضرورت تعمیرات داخلی در واحد شخصی
هر بخش ساختمان نیاز به تعمیر و نگهداری دارد. تعمیرات نقش بسزایی را در بهبود اوضاع کلی ساختمان ایفا می کنند. اگر مالکین نسبت به تعمیرات واحد شخصی خود اقدامات مناسب و به موقع را انجام دهند، به تدریج باعث بهبود اوضاع کلی ساختمان می شوند.
با تعمیرات ساختمان اهداف مختلفی دنبال می شود. حفظ کالبد خانه با انجام تعمیرات تحقق می پذیرد. تعمیرات را می توان در سطح ابتدایی تا پیشرفته و کلی دسته بندی کرد. در ادامه این بخش تصمیم داریم تا این اهداف را بررسی کنیم و با قوانین آپارتمان نشینی آنها را بسنجیم.
فرسوده و قدیمی شدن المان های داخلی
بخش های داخلی یک واحد مسکونی از دیوار، سقف، ستنون ها و سایر بخش ها تشکیل شده است. قسمت های مذکور بر اثر گذر زمان دچار آسیب و فرسودگی می شوند. عارضه های موجود در ساختمان زیبایی آن را تحت تاثیر قرار می دهد و در صورت عدم رسیدگی، باعث زشت شدن آن می گردد. طبق قانون آپارتمان نشینی و سایر قوانین موجود در این حوزه، مالکین حق دارند تا برای جلوگیری از فرسودگی بیشتر، منزل خود را مورد تعمیر قرار دهند.
تغییر دکوراسیون خانه
شاید ترجیح دهید تا تعمیرات را در راستای تغییر دکوراسیون منزل خویش انجام دهید. با این کار می توانید با یک تیر دو نشان را بزنید. قبل از هر اقدامی باید طرح جدید خود را بررسی کنید تا در صورت امکان، تعمیرات را در جهت تغییر دکوراسیون منزل پیش ببرید.
تعمیر اپن آشپزخانه یکی از همین موارد شمرده می شود. با تغییر دکوراسیون اپن آسیب دیده، هم می توانید شکل و ظاهر آن را تغییر دهید و هم تعمیرات ضروری را در خصوص آن اجرا کنید.
تعمیرات حفاظتی
استحکام و پایداری خانه ایجاب می کند تا تعمیرات حفاظتی در خصوص آن را انجام دهید. این نوع تعمیرات باعث محافظت از المان های مورد نظر در مقابل آسیب های احتمالی می شوند. به هر قانونی که مراجعه کنید، در می یابید که این حق به مالک داده شده تا اقدامات ضروری را در ملک خویش انجام دهد.
تعمیرات حفاظتی نیز مانند سایر تعمیراتی که به آن اشاره کردیم، دارای ضوابط و شرایط مخصوصی است که بایستی رعایت گردند. همزمان با انجام تعمیرات حفاظتی باید مراعات حال همسایگان را نیز در نظر داشته باشید و از انجام اقدامات خارج از عرف بپرهیزید. تعمیر درب و پنجره ها، تعمیر بخش های آسیب دیده ستون ها و سایر بخش ها در لیست این نوع تعمیرات قرار می گیرد.
اعتراض همسایگان در هنگام تعمیر واحد شخصی
قوانین آپارتمان نشینی این اجازه را به ساکنین ساختمان می دهد تا در هنگام مواجه با انواع مزاحمت ها، اعتراض خود را از طریق مناسبی اعلام کنند. گاهی اوقات کارها به شیوه نادرست و خارج ار عرف انجام می شود که انتقاد ساکنین را برمی انگیزد.
از طرفی نیاز واحد های مسکونی را به تعمیرات نباید نادیده بگیریم. خواه ناخواه این مکان ها دچار آسیب می شوند و بایستی مورد تعمیر قرار بگیرند. بهتر است تعمیرات به روشی انجام شود که اعتراضی را در به دنبال نداشته باشد. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که در تضاد کامل با قوانین آپارتمان نشینی قرار می گیرند.
مسدود کردن بخش های مختلف ساختمان
برای پیشبرد بهتر کارها، بعضی اوقات نیاز است تا تعدادی از وسایل خود را به بیرون از منزل انتقال دهید. این وسایل را نباید در مسیر رفت و آمد ساکنین بگذارید.
اگر احساس می کنید که کار تعمیرات مدت زمان زیادی را در برمی گیرد، بهتر است وسایل خود را به جای دیگری در خارج از ساختمان انتقال دهید. تداوم مزاحمت هایی از این قبیل، اعتراضات بیشتری را نیز در پی دارد. قانون آپارتمان نشینی نیز حق را به همسایگان معترض می دهد.
ایجاد آلودگی صوتی
تعمیرات معمولاً با سروصدا همراه است. میزان این سروصدا اگر در حد عرف باشد و مزاحمتی را برای ساکنین ایجاد نکند، مشکلی ندارد. ولی اگر میزان آن به حدی باشد که آسایش را از دیگران بگیرد، باید آن را به عنوان یک عامل ایجاد کننده آلودگی صوتی در نظر بگیریم . قوانین آپارتمان نشینی، ساکنین ساختمان را از ایجاد آلودگی صوتی به هر شکل و نوعی که باشد منع کرده است.
تعرض به ملک همسایه
اصطلاح دیوار مشترک را شاید شنیده باشید. این نوع دیوارها بین دو واحد مجاور قرار می گیرند و مالکیت آن بصورت مشترک بین دو واحد مذکور تقسیم می شود. جانبی از این دیوار ممکن است بنا به دلایلی نیاز به تعمیر داشته باشد. تعمیرات بعضی اوقات با تخریب نیز همراه است.
اگر برای تعمیر ناچار باشید تا تخریب عمیق تری در دیوار انجام دهید، در این صورت حتماً بایستی رضایت همسایه را نیز کسب کنید. تخریب دیوار بدون رضایت همسایه به نوعی تعرض به بخش مشاع محسوب می شود و پیگرد قانونی را به دنبال دارد.
راه های مقابله با ممانعت همسایه در تعمیرات
در صورتی که با ممانعت های بی مورد همسایگان، روبرو شدید؛ کافیست موضوع را با مدیر ساختمان در میان بگذارید. مدیر ساختمان در چنین مواقعی موظف است تا مطابق با قوانین آپارتمان، اجازه پایمال شدن حق شما را ندهد. اگر روش های مسالمت آمیز جواب نداد، دیگر راهی به جزء مراجعه به شورای حل اختلاف برای شما باقی نمی گذارد.
شورای حل اختلاف کارشناسان خود را به محل می فرستد. کارشناسان نیز وظیفه دارند تا واحد مسکونی مورد نظر را مورد بازدید قرار دهند. اگر نظر آنها بر این بود که بایستی ملک، مورد تعمیر قرار بگیرد و عدم تعمیر آن باعث بروز آسیب های جدی و خسارات بیشتر می شود، در آن حالت هیچ همسایه ای حق ممانعت ندارد.
نتیجه گیری
تعمیرات از نیازهای ضروری شناخته می شود که هر واحد مسکونی به آن احتیاج پیدا می کند. انجام تعمیرات دردسرهایی را با خود به همراه دارد.
مزاحمت های عمدی و غیر عمدی که در جریان کار برای سایر ساکنین ایجاد می شود، تا ممانعت های همسایگان معترض، همگی جزء چالش های آن شمرده می شود. قانون تملک آپارتمان ها و قوانین تدوین شده در هر ساختمانی، از بروز هرگونه اختلاف و سوء تفاهمی بین همسایگان جلوگیری می کند و حق را به صاحب حق می دهد.
سوالات متداول
در خصوص تعمیرات جزئی منزل، مسئول هستند اما در تعمیرات کلی و اساسی مسئولیتی ندارند.
پارامترهای مختلفی در این مورد تاثیر گذار است. از گستردگی در تعمیرات گرفته تا تعداد روزهایی که در برمی گیرد همگی این موارد هزینه پایانی تعمیرات را مشخص می کنند.
بیشتر بخوانید :
ساعات مجاز تعمیرات در آپارتمان