قوانین هزینه تعمیرات در آپارتمان نشینی چگونه است

قوانین هزینه تعمیرات در آپارتمان نشینی چگونه است

اگر به گذشته یک نگاهی بیندازید می بینید که زندگی شهرنشینی مردم از سبک سنتی تبعیت می کرد. اکثر خانه ها حالت ویلایی داشتند و به ندرت آپارتمانی را در سطح شهر پیدا می کردید.

 امروزه هر کجا که چشم بیندازید، ساختمان می بینید و به سختی خانه ای ویلایی را می توانید پیدا کنید. آپارتمان نشینی در حال حاضر به عنوان یک سبک از زندگی شناخته می شود.

 در طی مدت این چند سال که از حضور آن در شهرها می گذرد، قوانین مشخصی را برای این شیوه از زندگی شهرنشینی تدوین کردند. تعمیرات ساختمان جزء امور پر دردسر و چالش زا محسوب می شود.

 برای اجرای دقیق این امر، بایستی قانون نظاره گری وجود داشته باشد تا از یک سو بر اجرای دقیق تعمیرات نظارت کند و از سوی دیگر با اهرمی که در دست دارد، افراد را ملزم به پرداخت هزینه های تعمیرات نماید.

 قانون هزینه تعمیرات آپارتمان نشینی به عنوان یک باب و حوزه مخصوصی از قانون شناخته می شود که در زندگی آپارتمان نشینی امروزی مردم تاثیرات عادلانه خود را می تواند بگذارد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا با جزئیات این قانون شما را آشنا کنیم.

یک شرکت بازسازی ساختمان که ادعای معتبر بودن می کند، در کنار اینکه باید کار مقاوم و با کیفیتی را تحویل مشتری دهد، بایستی از تمامی قوانین موجود در حوزه تعمیرات و بازسازی ساختمان نیز آگاهی کامل داشته باشد.

شرکت بازسازی میچینم با افتخار اعلام می دارد که تمام پروژه های انجام شده بازسازی خانه قدیمی، تعمیرات ساختمان در تهران و بازسازی ویلا قدیمی توسط این مجموعه با رعایت تمامی قوانین و ضوابط موجود بوده و هیچ خللی در آن مشاهده نمی شود. این مجموعه بازسازی آشپزخانه، بازسازی لابی ساختمان و بازسازی خانه کلنگی را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت انجام می دهد. برای دریافت مشاوره های رایگان با کارشناسان ما در مجموعه میچینم در تماس شوید.

قوانین مالک و مستاجر آپارتمان در خصوص هزینه تعمیرات

طبق ماده ۴۸۶ قانون مدنی و آنچه در قانون تملک آپارتمان‌ها آمده است موجر موظف است ملک مورد اجاره به همراه تمامی وسائل و امکاناتی که در قرارداد ذکر می‌گردد را سالم و بدون عیب به مستاجر تحویل دهد.

 اگر در طول مدت اجاره مشکلی برای ملک یا تاسیسات آن به ‌وجود آید، بسته به کلی یا جزئی بودن تعمیرات ، مالک یا مستاجر موظف به پرداخت  آن هستند. قانون ذکر شده دیگر هیچ جای پرسش و سوالی نمی گذارد. در راستای این قانون صاحب خانه موظف است تا هزینه تعمیرات کلی ساختمان را پرداخت نماید.

بخش هایی از ساختمان که به تعمیر نیاز دارند

هر ساختمانی به دو بخش مشاع و اختصاصی تقسیم بندی می شود. در خصوص تعمیرات این بخش ها نیز قوانین مشخصی وجود دارد.

در هنگام تعمیر این قسمت ها مساله مهمی که مطرح می شود، همان بحث هزینه های تعمیرات است. مخارج مصرف شده در ساختمان از موضوعات پر حاشیه و دردسر ساز در یک ساختمان محسوب می شود. در ادامه مطلب به بخش های مشاع و اختصاصی می پردازیم و با قوانین رایج در این حیطه بیشتر آشنا می شویم.

هزینه تعمیرات بخش های مشاع آپارتمان

بخش های مشاع ساختمان به تمام ساکنین تعلق دارد و همه آنها حق استفاده قانونمند از آن را دارند. بعبارتی می توان گفت که بخش های مشاع ساختمان جزء ملک شخصی مالکین نیست.

 مشاعات ساختمان نیز مانند سایر بخش های آن به تعمیرات نیاز پیدا می کند. انجام هرگونه تعمیراتی طبیعتاً به هزینه هایی نیازمند است.

در هزینه های تعمیرات، بایستی تمام ساکنین ساختمان نقش خود را ایفا کنند و به اندازه سهمی که به آنها تعلق می گیرد، مبلغ مشخصی را برای پرداخت آن کنار بگذارند.

بخش هایی مثل حیاط مجتمع، پشتبام، راه پله ها و سایر مکان هایی که همگی حق استفاده از آن را دارند به عنوان مشاعات ساختمان حساب می شود.

هزینه تعمیرات بخش های اختصاصی آپارتمان

بخش های اختصاصی ساختمان بر خلاف مشاعات آن، فقط در اختیار مالک قرار دارد و حق استفاده از این محل در انحصار وی می باشد. داخل واحد مسکونی، انباری، بالکن و سایر قسمت هایی که در سند مالکیت از آنها نام برده شده جزء قسمت های اختصاصی ساختمان بشمار می رود.

 مالک می تواند با نظر شخصی خود و با در نظر گرفتن قانون آپارتمان، اقدام به تعمیرات در قسمت های اختصاصی ملک خویش نماید. هزینه تعمیرات را باید مالک از بودجه شخصی خویش پرداخت کند.

هزینه تعمیرات اساسی ساختمان

قبل از اینکه به تعمیرات اساسی بپردازیم بایستی بدانیم کدام بخش های ساختمان را جزء قسمت های اساسی می دانند.

 قسمت هایی از ساختمان که وجود آنها جزئی از اصل بنا بحساب می آید و در صورت فقدان، کل ساختمان و بنا نیمه کاره شناخته می شود. دیوار، سقف، حیاط و سایر موارد مشابه در فهرست قسمت های اساسی ساختمان جای می گیرند.

 طبق قانون، هزینه تعمیرات اساسی که در خصوص اصل بنا انجام می شود، بر عهده صاحب خانه قرار دارد و مستاجر در قبال پرداخت آن هیچ مسئولیتی ندارد. بخش های مشخصی از مشاع ساختمان که به عنوان اصل بنا بحساب می آیند نیز تابع قوانین قسمت های اساسی ساختمان هستند. همچنین پرداخت هزینه تعمیرات اساسی در خصوص بخش شوفاژ خانه نیز بر عهده مالکین محترم می باشد.

هزینه تعمیرات جزئی ساختمان

هزینه تعمیرات جزئی بر عهده مستاجر قرار می گیرد. هزینه این نوع تعمیرات خیلی زیاد نیست. انجام دادن یا ندادن تعمیرات جزئی، خطر و ضرری را متوجه اصل بنا نمی کند، فقط کیفیت و آسایش زندگی در واحد مسکونی را بالا می برد.

 البته این امر نباید دلیلی برای سهل انگاری در انجام تعمیرات باشد. تعمیر قفل درب ها، تعمیرات جزئی در شوفاژ خانه، تعویض پوشال و پمپ آب کولر و سایر موارد مشابه در لیست تعمیرات جزئی قرار می گیرد. مکان های مشخصی از مشاعات ساختمان نیز به تعمیرات جزئی احتیاج پیدا می کنند که در آن صورت نیز مستاجر وظیفه دارد تا مبلغ تعمیرات را پرداخت نماید.

الزامي بودن پرداخت هزينه های تعمیرات ساختمان

طبق قانون، مالک و مستاجر هر دو به نحوی مسئول پرداخت هزینه های تعمیرات ساختمان هستند. در مطالب ذکر شده، مکان های مختلف ساختمان را دسته بندی کردیم و یک تعریف جامع و مشخصی در مورد آنها ارائه دادیم. پرداخت به موقع هزینه ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

 پرداخت این هزینه ها از یک سو باعث می شود تا بخش های آسیب دیده تعمیر گردند و از جهت دیگر به سلامت کلی بنا کمک می کند. قانون نیز تدابیر لازم را در جهت حفظ حق افراد اتخاذ کرده است. افرادی که مسئولیت خود، از پرداخت هزینه ها را ادا نمی کنند، مطابق با قانون مجازات می گردند.

اعتراض به ميزان سهم خود از هزينه هاي تعمیراتی

در قدم نخست بایستی دید دلیل این اعتراضات چیست و برای حل آن چاره ای عادلانه سنجید. بیشتر این اعتراضات از شیوه نامناسب محاسبه زیر بنای اختصاصی مالکین نشأت می گیرد. از مدیر و سایر مجریانی که در یک مجتمع مسکونی در حال فعالیت هستند، انتظار دقت و توجه فراوانی می رود.

بایستی قبل از اینکه هر نوع محاسبه ای در خصوص سهم های تعلق گرفته به مالکین داشته باشند، در ابتدا مساحت قسمت اختصاصی آنها را مشخص کنند و بعد از آن سهم تعلق گرفته به آنها را اعلام نمایند. این موضوع در هنگام ایزوگام کردن پشتبام خود را نشان می دهد. واحدهایی که از مساحت کم تری برخوردار هستند، طبیعتاً پرداخت هزینه کمتری را نیز عهده دار می شوند.

هزینه ایزوگام پشتبام نیز بر عهده صاحب خانه قرار می گیرد. البته توافقات طرفین نیز ممکن است به گونه دیگر باشد و هزینه تعویض ایزوگام نیز بر عهده مستاجر قرار بگیرد.

عدم پرداخت هزینه های تعمیراتی از جانب مالک

عدم پرداخت هزینه های تعمیراتی از جانب مالک

صاحب خانه بعد از اینکه ملک خود را به مستاجر تحویل می دهد، بهتر و شایسته است هر چند وقت یکبار با وی تماس بگیرد یا حداقل ارتباط خود را با مدیر ساختمان حفظ نماید. موجر باید در جریان تمام تصمیمات ساختمان قرار بگیرد و بداند چه مقدار هزینه برای آن مصرف شده است.

 اگر مشخص شد که هزینه تعمیرات مشاع را بایستی پرداخت کند، باید سریعاً در اولین فرصت این کار را انجام دهد. با انباشت هزینه ها هم اعتبار خودش زیر سوال می رود و هم اقداماتی که قرار است در جهت سازندگی ساختمان انجام شود را با تاخیر مواجه می سازد.

 غیر از بحث هزینه های مشاع، هزینه های تعمیرات ملک خود را نیز باید مدنظر داشته باشد. در صورتی که مالک از انجام وظایف خود امتناع کند، مستاجر یا مدیر ساختمان بعد از تذکرات لازم، می توانند مشکل را از طریق شورای حل اختلاف پیگیری نمایند.

ممانعت مستاجر از انجام تعمیرات ساختمان

اگر موجر تشخیص بر اعمال تعمیرات در ملک خویش داد، مستاجر آن واحد نیز بایستی همکاری های لازم را در جهت تعمیرات انجام دهد. طبق گزارش های منتشر شده، برخی از مستاجران در این زمینه با مالک ساختمان همکاری نمی کنند و حرکت هایی انجام می دهند که تعمیرات را با اختلال جدی مواجه می سازد. عدم همکاری مستاجر را می توان از دو جنبه مورد بررسی قرار داد. ممانعت مستاجر باعث می گردد تا تعمیرات لازم در ملک انجام نشود و روزها و ماه ها در پی هم سپری شوند و به سبب آن هر روز بر میزان آسیب ها افزوده شود.

افزایش آسیب ها در ملک باعث می شود تا هزینه های سنگین مالی متوجه صاحب خانه گردد. در این مورد خاص، باید به مالک حق شکایت از مستاجر خاطی را داد. وی می تواند برای حفظ سلامت و پایداری بنای خود، به شورای حل اختلاف مراجعه نماید و از چنین مستاجری شکایت کند. در صورتی که این شورا رای بر متخلف بودن مستاجر بدهد، مستاجر باید تمام هزینه های خسارت وارد شده را پرداخت کند.

هزینه مجوز تعمیرات ساختمان

برای انجام تعمیرات در بخش های مختلفی از ساختمان، نیاز به دریافت مجوز دارید. شاید از خودتان بپرسید که تعمیرات نیازی به دریافت مجوز ندارد. در این مورد بایستی این موضوع را خاطر نشان بسازیم که قسمت هایی مثل تعمیرات استخر، تعمیرات حیاط، تعویض سیمان دیوار، نقاشی و سایر اقدامات مشابه نیاز به دریافت مجوز ندارد.

 اما هرگونه تعمیرات اساسی که در خصوص راه پله، تعمیر سقف و دیوارهای حامل قرار است صورت بگیرد، نیاز به دریافت مجوز شهرداری دارد. تعمیرات بخش های ذکر شده، ممکن است پایداری کل ساختمات را با خطر مواجه سازد. به همین دلیل دریافت مجوز تعمیرات الزامی شده است. برای دریافت چنین مجوزی باید هزینه ای را کنار بگذارید. صاحب خانه وظیفه دارد تا هزینه دریافت چنین مجوزهایی را نیز پرداخت کند.

پرداخت جریمه تعمیرات بدون مجوز

اگر در مورد دریافت مجوز تعمیرات غفلت کنید و تعمیرات اساسی را بدون دریافت مجوزهای لازم انجام دهید، در این صورت متخلف شناخته می شوید. جریمه های سنگین نقدی متوجه فرد می شود و حتی در مواردی رای بر تخریب و بازسازی مجدد به همان شکل اولیه اش صادر می گردد. حکم تخریب کل بنا نیز دور از انتظار نیست.

 برای جلوگیری از این اتفاقات بهتر است قبل از هرگونه اقدامی مجوز های لازم را دریافت کنید. در این مورد یا مالک مقصر است یا مستاجری که بصورت سر خود این کار را انجام داده. در هر دو حالت پرداخت هزینه جریمه ها بر عهده طرف خاطی قرار می گیرد.

کلام آخر

تدوین قانون آپارتمان نشینی کمک شایانی به ساکنین ساختمان ها نموده است. در پرتو این قوانین، افراد می توانند زندگی مسالمت آمیز و به دور از هرگونه اختلافی را تجربه کنند. پرداخت هزینه های جاری و تعمیراتی در ساختمان نیز مطابق با این قوانین صورت می گیرد.

سوالات متداول

پرداخت هزینه تعمیرات فاضلاب بر عهده کیست؟

با توجه به اینکه فاضلاب به عنوان بخشی از اصل بنا حساب می شود، تعمیرات آن نیز بر عهده صاحب خانه قرار می گیرد.

پرداخت هزینه تعمیرات آسانسور بر عهده کیست؟

اگر قرار است تعمیرات اساسی در مورد آن انجام شود، صاحب خانه مسئول پرداخت هزینه آن است در غیر اینصورت هزینه های جزئی تعمیرات آن را بایستی مستاجر پرداخت نماید.

بیشتر بخوانید :

نمونه قرارداد پیمانکاری داخلی ساختمان و توضیحات کامل

قرارداد تعمیر ساختمان و موارد مهم در آن

هزینه باغچه با مالک است یا مستاجر

مطالب مرتبط