قرارداد تعمیر ساختمان و موارد مهم در آن

قرارداد تعمیر ساختمان و موارد مهم در آن

بستن قرارداد در هر حوزه ای که باشد به عنوان یک اقدام هوشمندانه بشمار می رود. شاید شما نیز در جریان یک کار، از طرف مقابلتان بد قولی های متعددی را دیده باشید. قرارداد باعث می شود تا این بد قولی ها به میزان زیادی کاهش یابد و افراد متعهد تر شوند. در بخش تعمیرات ساختمان نیز تنظیم قرارداد از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.

ساختمان شما به عنوان سرمایه ارزشمندی بحساب می آید که شما بایستی در خصوص حفظ و نگهداری آن کوشا باشید. تعمیرات ساختمان نیز به هدف نگهداری از آن صورت می گیرد. صاحب خانه ای که نگران ساختمان خود است، همواره می کوشد تا هر اقدامی را در جهت پایداری آن انجام دهد. تا اینجای مطلب اهمیت تعمیرات ساختمان را دانستیم حالا بایستی در خصوص قرارداد تعمیرات صحبت کنیم.

به نگرانی صاحب خانه در مورد ساختمانش اشاره کردیم در این راستا باید این موضوع را خاطر نشان بسازیم که تنظیم قرارداد تعمیرات، می تواند تا حدود زیادی از نگرانی های صاحب خانه بکاهد. قرارداد شرایطی را ایجاب می کند که دو طرف آن نسبت به تعهدات خود پایبند باشند و مسئولیت های خویش را به درستی انجام دهند. در این بخش قصد داریم تا قرارداد تعمیر ساختمان را بصورت مفصل مورد بحث قرار دهیم.

شرکت بازسازی میچینم در زمینه بازسازی خانه قدیمی و بازسازی ویلا قدیمی فعالیت می کند. بازسازی ساختمان های اداری و مسکونی و همچنین تعمیرات ساختمان در تهران، تخصص های اصلی شرکت ما را تشکیل می دهند. اگر ساختمان شما دچار آسیب شده است، هیچ نگران نباشید، کار را به ما بسپارید. مجموعه میچینم در یک قدمی شما قرار دارد، کافیست تا گوشی تلفن همراه خود را بردارید و با شماره های مجموعه ما در تماس شوید. کارشناسان ما با روی باز، آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

موارد مهم در قرارداد تعمیر ساختمان

در هنگام بستن قرارداد تعمیر ساختمان، دو طرف معامله به یک میزان ذینفع هستند. یکی صاحب خانه که در اثر تعمیرات، ساختمانی سالم و بی عیب را تحویل می گیرد و دومی شرکت پیمانکاری است که، از طریق این پروژه هم منفعت مالی کسب می کند و هم با انجام دادن پروژه مذکور، آن را به عنوان یک سابقه کاری ارزشمند در کارنامه خود ثبت می نماید.

در هر صورت تعمیرات ساختمان برای دو طرف سود دارد. حالا بایستی توسط یک ساز و کار قانونی، حقوق دو طرف حفظ گردد. حفظ حقوق به این معناست که طرفین قرارداد به خواسته های خود برسند. در ادامه این بخش می خواهیم تا به موارد مهم در قرارداد تعمیر ساختمان اشاره کنیم تا شما را با موارد مهم در آن، بیشتر آشنا نماییم.

طرفین قرار داد

در هنگام تنظیم قرار داد باید مشخصات دقیق طرفین یادداشت شود. در قدم نخست مشخصات کارفرما که عبارتند از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، شناسه ملی، نشانی محل سکونت و شماره تماس است. در خصوص پیمانکار نیز همین اطلاعات نیاز است تا قید گردد. نکته مهمی که در این قسمت وجود دارد این است که از اسامی شناسنامه ای در تنظیم قرارداد استفاده شود و از کاربرد اسامی و صفاتی که افراد به آن معروف هستند خودداری کنید.

موضوع قرارداد

مهم ترین بخش قرارداد موضوع آن است. این موضوع و عنوان قرارداد است که وظایف و مسئولیت ها را مشخص می سازد. در این بخش باید مشخصات کل پروژه ذکر شود و به تمام جزئیات در آن اشاره گردد. این جزئیات شامل متراژ ساختمان، کل مصالح و وسایلی است که در جریان کار احتیاج می شود.

مدت قرارداد

در این مورد بایستی به تاریخ شروع و اتمام پروژه تعمیرات اشاره شود و دقیقاً مشخص گردد که چند روز یا چند ماه، کار به طول می انجامد. در مورد اینکه قرارداد آیا قابل تمید است یا خیر نیز اشاره شود تا بعد ها باعث ایجاد سوء تفاهم نگردد. میزان آسیب ها و پیچیدگی کار، مدت زمان تعمیرات را مشخص می سازد.

مبلغ قرارداد

مبلغ تعمیرات نیز به عنوان یکی از مهم ترین مواردی شناخته می شود که بایستی در قرارداد قید گردد. به هدف جلوگیری از بروز اختلاف بین طرفین، تاکید می کنیم تا مبلغ پروژه در قرارداد نوشته شود. در ضمن، هنگامی که هزینه تعمیرات و دستمزد پیمانکار را در قرارداد می نویسید باید نسبت به نوع پرداختی هایی که قرار است انجام شود نیز اشاراتی داشته باشید. مثلاً قید نمایید که در سر موعد مقرر، همه هزینه ها را بصورت یکجا پرداخت می کنید یا آن را در طی چند قسط مشخص به حساب پیمانکار واریز می نمایید.

شیوه پرداخت مبلغ قرارداد

در قرارداد باید شیوه پرداخت مشخص شود یعنی باید تعیین شده باشه که کارفرما چطور هزینه های تعمیرات را می خواهد پرداخت کند، نقدی یا بصورت چکی. اگر می خواهید هزینه تعمیرات را در طی چند مرحله چک به پیمانکار پرداخت کنید بایستی آن را در قرارداد مطرح کنید.

مسئولیت ها و تعهدات پیمانکار

تمام کارها و وظایفی که پیمانکار متعهد به اجرای آن در ساختمان است، بایستی در قرارداد قید گردد. همچنین باید به تمام مسئولیت هایی که به گردن گرفته و قبول کرده عمل کند. از یک پیمانکار تعمیر ساختمان انتظار می رود تا در ازای دریافت مزد مشخص، یک ساختمان سالم و تعمیر شده را به کارفرما تحویل دهد. تمام این انتظارات در قرارداد نوشته می شود و در انتهای کار تمام آنها یک به یک توسط کارفرما چک می گردد.

تعهدات کارفرما

کارفرما نیز نسبت به ساختمان خویش و پیمانکاری که استخدام کرده تعهداتی دارد. بر طبق توافقاتی که معمولاً بین دو طرف صورت می پذیرد، کارفرما موظف است تا مبلغ مشخصی که در ابتدای امر پذیرفته است را پرداخت نماید. همچنین اگر قبول کرده تا مبلغ را بصورت چگی پرداخت کند، بایستی تاریخ و شماره و مبلغ چک را نیز در قرارداد قید نماید. اگر کارفرما قبول کرده تا مصالح ساختمانی جهت تعمیرات را خودش تامین کند، باید وفای به عهد داشته باشد و در زمان مشخص شده نسبت به تهیه و خرید آنها اقدام کند.

چگونگی برخورد با توقف عملیات اجرایی

طبق صحبت ها و توافقات صورت گرفته بین کارفرما و پیمانکار، پروژه تعمیرات باید در زمان مشخصی شروع شود و کارها ادامه دار باشند تا زمانی که تعمیرات به پایان برسد. اما در بین ممکن است اتفاقات و رخ دادهای غیر قابل پیش بینی روی دهد که تعمیرات را با اخلال مواجه سازد. در اینصورت نیز بایستی در قرارداد به این مورد توجه شده باشد و تمهیدات لازم را اندیشیده باشید تا هیچ یک از طرف های قرارداد متضرر نشوند. در قرارداد قسمتی را به این امر اختصاص می دهند تا به عنوان راه حلی، جهت برون رفت از مشکلات، استفاده شود.

فسخ قرارداد

فسخ قرارداد در صورتی به وقوع می پیوندد که یک طرف دخیل در آن به تعهدات خود عمل نکند. در این صورت طرف مقابل می تواند قرارداد را فسخ کند. در صورتی که بابت تعمیرات هزینه هایی را به عنوان پیش پرداخت برای پیمانکار واریز کرده اید بایستی مطابق با قوانین موجود در این حوزه عمل کنید و پول خود را پس بگیرید. داشتن قرارداد به شما کمک می کند تا بتوانید حق ضایع شده خود را بگیرید.

منظور از خیار در قرارداد

خیار به معنای اجازه دادن است. در قانون مدنی به افراد اجازه می دهد تا بر اساس آن قراردادی که برایشان منفعتی ندارد را فسخ کنند. در قرارداد تعمیرات ساختمان نیز می توانید از اختیاری که قانون به شما داده است استفاده نمایید. آدمی بایستی بر عهد و پیمانی که بسته است متعهد باشد. به عبارتی سر قول خود بماند. در خوشبینانه ترین حالت می توان این انتظار را از افراد داشته باشیم اما همیشه این فضیلت اخلاقی را در وجود همه نخواهیم دید. بعضی از افراد به دلایل مختلفی بر سر قول و قرار خود نمی مانند. خوشبختانه قانون تمهیدات لازم را در این خصوص اندیشیده است و اجازه نمی دهد تا حق افراد پایمال شود.

تفاوت عقد و قرارداد

شاید در گفتگوهای روزمره که با یکدیگر دارید از هر دو واژه به یک معنی استفاده می کنید، در صورتی که نبایست این چنین باشد. عقد و قرارداد دو واژه مستقلی هستند که در قانون تعاریف جداگانه ای در خصوص آنها مطرح می شود. هر معامله ای که انجام می دهید و در آن بستن قرارداد نیز الزامیست، باید به این دو اصطلاح قانونی نیز آشنایی داشته باشید تا مبادا یکی را در جای دیگری استفاده کنید. در ادامه این بخش به هریک از اینها بصورت مفصل می پردازیم.

قرارداد

قرارداد توافقی است که بین دو نفر تنظیم می شود و در ترتیب مفاد و شرایط آن، قانون هیچ نقشی ندارد. موضوع متذکره، به این معنا نیست که قانون هر فرد را آزاد گذاشته تا هر گونه که مایل باشند قرارداد ببندند، بلکه نظارت خود را دارد و به افراد این اجازه را می دهد تا شروطی را برای خود در قرارداد لحاظ کنند که به سلامت عمومی جامعه آسیبی وارد نکند.

عقد

عقد نیز مانند قرارداد شامل توافق هایی است که بین دو طرف منعقد می گردد، اما با این تفاوت که شرایط آن توسط قانون تعیین می شود.

گرفتن وکیل جهت فسخ قرارداد تعمیرات ساختمان

بهترین راهکاری که برای فسخ قرارداد وجود دارد، رجوع به وکیل است. وکیل قادر است تا با توجه به قانون، حق موکل خود را بگیرد. برخی از افراد ترجیح می دهند تا بجای اینکه خودشان را درگیر امور حقوقی کنند، به یک وکیل مراجعه نمایند و وکالت پیگیری کارها را به وی بسپارند. از مزایای استخدام وکیل این است که کارها طبق اصول پذیرفته شده انجام می شود و در وقت و هزینه موکل صرفه جویی می گردد. برای گرفتن وکیل باید مدارک هویتی خود را به همراه داشته باشید. همچنین اصل و کپی ادله خود را به وکیل ارائه دهید تا متناسب با آنها، تصمیمات معقولانه ای بگیرد.

مطالبه خسارات در پی فسخ قرارداد

طرفین قرارداد در صورتی قادر به فسخ قرارداد هستند که دلایل موجه و قانونی برای این کار داشته باشند. هر گونه فسخی که بدون دلیل باشد، از طرف قانون پذیرفته شده نیست و مطالبه خساراتی نیز وجود نخواهد داشت.

کلام آخر

هنگامی که قصد دارید تا ساختمان خود را تعمیر نمایید بهتر است در ابتدای امر یک پیمانکار حرفه ای را جهت این کار انتخاب کنید. برای پیشبرد بهتر کارها لازم است تا قراردادی بین شما و وی تنظیم شود تا بر اساس آن هم شما و هم پیمانکار نسبت به وظایف و مسئولیت های خود آگاهی داشته باشید. بستن قرارداد موجب می شود تا حق و حقوق طرفین محفوظ بماند و حق هیچ یک ضایع نگردد.

سوالات متداول

دلایل فسخ قرارداد چیست؟

یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به فسخ قرارداد می شود، بد قولی و عمل نکردن به تعهدات است. این تعهدات شامل پرداخت به موقع دستمزدها و درست و به موقع انجام دادن کارهاست. عدم رعایت موارد ذکر شده، باعث می شود تا قرارداد فسخ گردد.

چه نوع تعمیراتی نیاز به نوشتن قرارداد دارد؟

تعمیراتی که به سرمایه و زمان زیادی احتیاج داشته باشد، نیازمند تنظیم قرارداد است. نوشتن قرارداد موجب می شود تا سرمایه، زمان و کار طرفین ضایع نگردد.

بیشتر بخوانید :

نمونه قرارداد بازسازی ساختمان به صورت درصدی + دانلود فایل PDF

نمونه قرارداد بازسازی ساختمان بدون مصالح + دانلود فایل PDF

مطالب مرتبط