راهنمای بازسازی ساختمان و خانه؛ تمام مراحل

راهنمای بازسازی ساختمان و خانه؛ تمام مراحل

بعضی اوقات گمان می کنیم که بازسازی ساختمان کار ساده ای است و می توان آن را از یک قسمت شروع کرد و بعد از مدتی عملیات بازسازی را بدون هیچ اشکالی به اتمام رساند. در صورتی که این چنین نیست. کار بازسازی ساختمان یک عملیات دشوار و پیچیده است که انجام دادن آن بدون داشتن برنامه ریزی مدون، غیر ممکن است. اقدامات این چنینی دارای اشکال های فراوان می باشد.

در این قسمت قصد داریم تا به راهنمای بازسازی ساختمان بپردازیم تا با مراحل انجام کار آشنایی پیدا کنیم. برای بازسازی ساختمان لازم است تا بخش های مختلف ساختمان شناسایی شوند و در مورد هر یک از آنها با رعایت اولویت اقدامات لازم انجام گیرد. باید تمام مراحل بازسازی طبق اولویت های پیش بینی شده انجام شود تا در انتها، انتظارات خواسته شده از بازسازی برآورده شود. اگر شما نیز قصد دارید تا بازسازی ساختمان خود را شروع کنید، تا انتهای مطالب با ما همراه باشید تا با شیوه های انجام کار آشنا شوید.

 

راهنمای بازسازی ساختمان قدیمی

دیوارها، سقف، ستون ها و سایر المان های ساختمان به مرور زمان دچار آسیب و فرسودگی می شود. برای افزایش مقاومت ساختمان در برابر زلزله باید ساختمان بازسازی شود. بازسازی ساختمان از طرفی باعث افزایش طول عمر و افزایش مقاومت آن در برابر زلزله و سایر نیروهای وارده به آن می شود. بازسازی ساختمان باعث می گردد مصالح جدید جایگزین مصالح کهنه شود و ساختمان ظاهر زیبایی به خود بگیرد.

 

مرحله یک: طراحی بازسازی ساختمان

در این مرحله کارشناسان و پیمانکاران، تمام اقداماتی را که قرار است در ساختمان انجام دهند را بر روی کاغذ ترسیم می کنند. مراحل انجام کار بر روی نقشه اعمال می شود. بخش هایی که قرار است بازسازی بر روی آنها انجام گیرد، در روی نقشه علامت گذاری می شود. تمام ایده های جدید بر روی کاغذ طراحی می شوند و مراحل انجام آنها نیز مشخص می گردد تا هر کدام از آنها به ترتیب پشت سر هم انجام داده شوند. در مرحله مذکور تمام بودجه لازم برای انجام بازسازی نیز مشخص می شود تا بر اساس آن، هزینه ها مدیدیریت گردند و برای هر بخش بودجه مخصوص به خودش مصرف شود.

 

مرحله دو: نکات قبل از بازسازی خانه

در بسیاری از مواقع لازم است تا یکسری از اقدامات قبل از بازسازی انجام شود. این چنین اقدامات باعث می شوند تا عملیات بازسازی به خوبی به پیش رود. رعایت این نکات منجر به این می گردد تا در جریان کار از بروز اتفاقات غیر منتظره جلوگیری شود. مثلاً لوله کشی های آب باید بررسی گردد تا از نشت ناگهانی آب در جریان کار جلوگیری شود. در این مرحله باید از استحکام سقف و دیوارها و فونداسیون ساختمان اطمینان کافی کسب کنید و اگر احتیاجی به مقاوم سازی احساس می شد، باید اقدامات این چنینی صورت بگیرد تا این المان ها در هنگام بازسازی دچار تخریب و آسیب نشوند.

قسمت های خارجی ساختمان مثل کف پشت بام و دیوارهای بیرونی حتماً باید چک گردند تا در صورتی که اگر ترک یا نشتی در آنها دیده شد، سریعاً قبل از بازسازی رفع گردد. وجود ترک در قسمت های مذکور باعث می گردد تا آب از این طریق وارد ساختمان شود و آن قسمت هایی که بازسازی شده اند را نیز دچار آسیب های مجدد کند.

 

مرحله سه: تخریب ساختمان

حالا نوبت به این می رسد که بخش های آسیب دیده ای که نیاز به بازسازی دارند، تخریب گردند. پیمانکاران و مجریان عملیات، با استفاده از طرح های از پیش تهیه شده، اقدام به تخریب دیوارها یا سقف و کف ساختمان می کنند. در چنین اقداماتی سعی می شود تا عملیات تخریب با توجه به طرح پیش بینی شده طبق اولویت به پیش رود تا هم کارها در اسرع وقت و طبق زمانبندی انجام شده صورت پذیرد و از سوی دیگر، اقدامات سرخود باعث نگردد تا آسیب های جدی به ساختمان و پرسنلی که در آن مشغول به کار هستند وارد شود. بعد از تخریب المان های آسیب دیده، حالا نوبت به این می رسد تا به جای آن بخش ها، قسمت های نو و جدید را جایگزین کنند.

 

مرحله چهار: سیستم برق ساختمان

بعد از بازسازی دیوارها و سقف ساختمان، حالا نوبت به بازسازی سیستم برق رسانی آن می رسد. در این مرحله قبل از اینکه دیوارها و سایر بخش های ساختمان گچ کاری شوند، باید برق کشی ساختمان صورت بگیرد و سیم های برق از محل هایی که برای آنها تعبیه شده بگذرند. کارشناسان برق بعد از اینکه از عملکرد صحیح سیستم مطمئن شدند، ادامه کار و گچ کاری را به پیمانکار مربوطه می سپارند.

قبل از گچکاری اقداماتی همچون، لوله کشی ساختمان و ایجاد کانال کولر و اقدامات این چنینی نیز در این مرحله انجام می شود. بعد از ارزیابی کارشناسان مربوطه و کسب اطمینان از درستی کار، حالا نوبت به پوشاندن دیوارها و سقف با متریال مشخص می رسد.

 

مرحله پنج: نصب درب و پنجره

نصب درب و پنجره ساختمان بعد از یکسری اقدامات پیش نیاز انجام می شود. مجریان کار، بعد از اینکه کار بازسازی دیگر بخش ها را به اتمام رساندند، به سراغ نصب درب و پنجره می روند. قبل از نصب درب و پنجره اصلی، باید چهارچوبی مناسب برای آن در نظر گرقته شود. چهارچوب در ابعاد و اندازه مناسب در قسمت های مورد نظر تعبیه می شود. نصب این چهارچوب ها به عنوان زیر ساختی شناخته می شود که درب و پنجره اصلی بر روی آن لولا های آن سوار می شوند.

 

مرحله شش: عایق کاری

عایق کاری ساختمان جزء موارد حتمی در یک ساختمان محسوب می شود. پس از بازسازی دیوارها و سقف ساختمان حالا نوبت به عایق کاری این قسمت ها می رسد. عایق کاری باعث می گردد تا از یک سو تبادل دما بین محیط داخلی ساختمان و محیط خارجی صورت نگیرد و از طرفی باعث می گردد تا آب حاصل از بارندگی به داخل ساختمان نشتی پیدا نکند. عایق کاری این قسمت ها را باید به یک شرکت پیمانکاری حرفه ای بسپارید تا به درستی این کار را انجام دهد و از بروز آسیب ها در آینده به این قسمت جلوگیری صورت گیرد.

 

مرحله هفت: نقاشی و کاغذ دیواری ساختمان

انتخاب رنگ یا طرح کاغذ دیواری جزء موارد مهم و اساسی ساختمان حساب می شود. این دو متریال در زیبایی داخلی ساختمان نقش مهم و اساسی را ایفا می کنند. نقاشی ساختمان یا کاغذ دیواری کردن آن، از جمله مواردی محسوب می شود که باید در مراحل آخر بازسازی انجام شود. از نظر اولویت بندی، ابتدا باید امور ساختاری و زیر بنایی ساختمان را انجام داد و در انتها اولویت را به این قبیل کارها داد.

برخی از پیمانکاران این مرحله را به نقاشی و کاغذ دیواری اختصاص می دهند و در مرحله بعدی کف سازی را انجام می دهند اما برخی دیگر شیوه متفاوتی را بر می گزینند و نقاشی و کاغذ دیواری را به مرحله آخر موکول می کنند. عملیات کف سازی ممکن است به نقاشی و کاغذ دیواری آسیب وارد کند. از طرفی نقاشی بعد از کف سازی ممکن است باعث رنگی شدن کاشی و سرامیک های کف ساختمان شود. تصمیم گیری در مورد الویت بندی به این بخش ها بر عهده پیمانکار است تا اقدامات لازم را انجام دهد که به هیچ کدام از آنها آسیبی وارد نشود.

 

مرحله هشت: کف سازی ساختمان

کف سازی ساختمان از جمله اقداماتی محسوب می گردد که برای پوشاندن کف ساختمان انجام می شود. برای پوشاندن این قسمت از متریال های مختلفی مانند کاشی، سرامیک، پارکت و چوب استفاده می کنند. کف سازی به عنوان پوششی محسوب می شود که ساختمان را از معرض بسیاری از آسیب ها محافظت می کند. همچنین کف سازی باعث زیبا و شیک شدن کف ساختمان می شود. در بازسازی قسمت هایی که بیشتر در معرض دید هستند، باید از متریال با کیفیت و زیبا استفاده کرد.

 

مرحله نه: بازسازی نمای ساختمان

در مواردی که نمای ساختمان دچار آسیب شده است، باید آن را مورد بازسازی قرار داد. در موارد دیگر نمای ساختمان سالم است اما به دلیل اقدامات دیگری که در ساختمان انجام می شود سبب می شود که به نمای ساختمان نیز آسیب وارد شود. بازسازی این قسمت بهتر است در پایان عملیات بازسازی صورت گیرد، زیرا بازسازی این قسمت پیش از موعد باعث آسیب رسیدن به آن و دوباره کاری می شود. موکول کردن بازسازی نما به مرحله آخر، باعث این می گردد که از مصرف بسیاری از هزینه های اضافی جلوگیری شود.

 

برآورد هزینه بازسازی ساختمان

با توجه به اینکه بازسازی ساختمان هزینه بر است، باید تمام کارها طبق برنامه و اولویت بندی شده به پیش رود. از انجام اقدامات خودسرانه و کارشناسی نشده باید جداً خودداری گردد. کارهای پیش بینی نشده و غیر منتظره باعث می گردد تا برآورد هزینه ای که در ابتدای کار داشته اید دچار اشکال شود. کمبود بودجه بازسازی باعث می شود تا قسمت های مهم و اساسی ساختمان به گونه صحیح مورد بازسازی قرار نگیرد و از طرفی زمان اتمام کار به درازا بکشد.

 

کلام آخر

برای اینکه بازسازی ساختمان و تعمیرات ساختمان به صورت درست و اساسی به پیش رود بهتر است تا تمام اقدامات لازم طبق برنامه انجام شود. بازسازی ساختمان دارای مراحلی است که هر یک از آنها بر طبق اولویت انجام می شوند. راهنمای بازسازی ساختمان در بر گیرنده تمام اقداماتی است که به نوبت و پشت سر هم با رعایت تقدم، انجام می پذیرند. راهنمای بازسازی ساختمان به ما کمک می کند تا بدانیم کدام کار را چه موقع انجام دهیم و اولویت کاری با کدام بخش است. شرکت بازسازی ساختمان میچینم در تمامی این مراحل می تواند به شما کمک کند تا با کمترین هزینه بالاترین کیفیت را در ساختمان خود داشته باشید.

 

سوالات متداول

راهنمای بازسازی ساختمان چه کمکی می تواند بکند؟

راهنمای بازسازی ساختمان باعث می گردد تا ما بدانیم کدام کار را چه موقع باید انجام دهیم. داشتن راهنما در حوزه بازسازی ساختمان از طرف دیگر باعث می گردد که کارها طبق برنامه زمانبندی شده به پیش رود و هزینه ها در راه صحیحی مصرف شوند.

چه موقع ساختمان نیاز به بازسازی پیدا می کند؟

ساختمان ها به مرور زمان ظاهر زیبا و شیک خود را از دست می دهند و قسمت های مختلف آن دچار فرسودگی و آسیب می شود. برای اینکه بتوان طول عمر ساختمان را افزایش داد و ساختمان را قابل سکونت کرد، باید قسمت های آسیب دیده را بازسازی نمود.

 

مقالات مرتبط :

قوانین بازسازی ساختمان

ضوابط بازسازی ساختمان چیست

هزینه بازسازی ساختمان قدیمی

گروه بازسازی ساختمان در تهران

مجوز بازسازی خانه

مطالب مرتبط