چگونه نمای ساختمان را تمیز کنیم

چگونه نمای ساختمان را تمیز کنیم

نمای ساختمان اولین بخشی است که به چشم می آید و بایستی تمیز باشد. نماهای زیبا همواره مورد پسند و تحسین رهگذران قرار می گیرد. عوامل مختلفی بر روی نما تاثیر می گذارد و باعث می گردد تا نمای ساختمان کثیف شود. بی توجهی به تمیزی نما تاثیر منفی را بر روی وجهه ساختمان می گذارد و باعث دلسردی رهگذران و ساکنین ساختمان می شود.

برای اینکه بتوانید نمای ساختمان خود را به گونه اساسی تمیز نمایید بهتر است تا با عوامل کثیف کننده آن آشنایی کامل داشته باشید تا متناسب با آن از روش ها و شوینده های مناسبی استفاده نمایید.

از عوامل آلوده کننده در نمای ساختمان صحبت کردیم اما یک مساله را نباید فراموش کرد که ارتفاع ساختمان و سایر عوامل دیگر نیز در انتخاب روش تمیزکاری تاثیر می گذارد. از عوامل مهمی که نباید از آن غافل شد، جنس متریال بکار رفته در نما است. نماهای مختلفی مانند نمای آجری، نمای فلزی و سایر موارد دیگر وجود دارند که روش متمایزی را برای شستشو می طلبند.

در این مطلب قصد داریم تا در مورد این سوال که چگونه نمای ساختمان را تمیز کنیم صحبت نماییم و با روش های مناسب و کاربردی در آن آشنا شویم.

شرکت بازسازی ساختمان میچینم، شرکتی فعال و نام آشنا در حوزه بازسازی خانه قدیمی، نوسازی ساختمان و بازسازی ویلا قدیمی است. این شرکت افتخار خدمت رسانی به همشهریان خود در ایران را دارد. تعمیرات ساختمان در تهران تنها یکی از نمونه خدماتی محسوب می شود که به همشهریان محترم عرضه می گردد. کارشناسان مجرب ما قادر هستند تا به انواع سوالات شما در حوزه بازسازی و تعمیرات ساختمان و نمای پاسخ دهند. برای گرفتن مشاوره های رایگان کافیست با مجموعه ما تماس بگیرید.

روش های تمیز کاری نمای ساختمان

نما ساختمان را با روش های مختلفی می توان تمیز کاری کرد. انتخاب هریک از این روش ها بستگی به ویژگی ها و شرایط ساختمان دارد. کار تمیزکاری نمای را نباید به تعویق انداخت زیرا مواد آلاینده ای که بر روی نما جا خوش کرده اند، به شدت برای زیبایی و سلامت آن خطرناک می باشند.

آلاینده های شیمیایی که حاصل دود ماشین ها و کارخانه ها هستند به شدت برای نمای ساختمان مضر محسوب می شوند. در ادامه این بخش به توضیح روش های رایج در تمیزکاری نمای ساختمان می پردازیم و با شیوه کار هریک از آنها آشنا می گردیم.

نماشویی با داربست

برخی از ساختمان ها شرایط ویژه و خاصی دارند که بایستی برای تمیز کردن نمای آنها از داربست استفاده کرد. در هنگام تمیزکاری با داربست باید به موارد ایمنی توجه لازم شود و از کمربندهای نگهدارنده استفاده گردد. زمانی از داربست استفاده می شود که امکان دسترسی به نما از روش های دیگری وجود نداشته باشد.

نصب داربست در بسیاری از موارد پر هزینه است البته مقدار این هزینه در برخی نقاط با یکدیگر فرق می کند. آب و سایر شوینده هایی که در شستشوی نما نیاز است را می توان به بالای داربست انتقال داد و با روش های مناسبی نما را شستشو داد. البته در هنگام استفاده از شوینده های شیمیایی دقت لازم را داشته باشید تا با نمای ساختمان شما سازگاری لازم را داشته باشد.

نماشویی با کلایمر

از کلایمر در ساختمان هایی که تعداد طبقات کمتری دارند استفاده می شود. کلایمر یک نوع بالابر محسوب می گردد که در شستشوی نمای ساختمان از آن استفاده می کنند. ساختار این وسیله به گونه ای طراحی شده که می تواند در جای خود ثابت باقی بماند تا افرادی که بر روی آن کار می کنند قادر باشند تا شستشو را به خوبی انجام دهند.

امروزه کلایمر ها به تکنولوژی جدیدی مجهز شده اند که استفاده و کنترل آنها را آسان کرده است. البته این را نباید فراموش کنیم که این وسیله دارای معایبی مانند دشواری حمل و نقل و بالا بودن هزینه های اجاره را در بر دارد.

شستشوی نما با طناب

این روش مخصوص ساختمان ها و آسمان خراش هایی است که ارتفاع بالایی دارند. یکسری از افراد زبده و ماهری در این کار مشغول به فعالیت هستند که قادرند با استفاده از طناب های مخصوص صخره نوردی، از بنا آویزان شده و با استفاده از ابزارهای در دسترسی که دارند، تمیزکاری نمای آسمان خراش را انجام دهند. رعایت نکات ایمنی در هنگام کار بسیار ضروری می باشد. سرعت کار در این روش از سایر شیوه های موجود بیشتر است و از طرفی هزینه کمی را نیز در بر دارد.

استفاده از تی های تلسکوپی

این تی ها را می توان در هر نوع ساختمانی استفاده کرد. البته در نماشویی ساختمان های با طبقات کمتر بیشتر رایج است. همانطور که در ابتدای این بخش به آن اشاره کردیم، استفاده از این تی ها هیچ محدودیتی ندارد و می توان ترکیبی با سایر روش ها، از آن در نماشویی استفاده کرد.

نکته مهمی که در استفاده از این نوع تی ها باید دقت کرد این است که حتماً وزن کمی داشته باشند تا در هنگام تمیزکاری و جابجایی آن، راحت تر بتوان کار کرد.

شستشوی نمای ساختمان با واترجت صنعتی

در موارد بسیاری شدت چسبندگی آلاینده ها بر روی نما زیاد است و راهی به جز استفاده از واترجت های صنعتی باقی نمی گذارد. با استفاده از این وسیله، می توان هر نوع آلاینده ای که بر روی نما وجود دارد را با فشار آب بالا از بین برد. شستشوی با واتر جت باعث می گردد تا نما ظاهری زیبا و براق به خود بگیرد.

ویژگی مواد شوینده برای نما ساختمان

در شستشوی نمای ساختمان از هر شوینده ای نمی توان استفاده کرد. در هنگام استفاده از شوینده ها بایستی به نوع نما نیز دقت کنید. بسیاری از نماها ی کامپوزیتی و سنگی با مواد شوینده اسیدی وارد واکنش می شوند و باعث می گردند تا نما دچار فرسودگی و آسیب شود و رنگ طبیعی خود را از دست بدهد.

غیر از شوینده ها باید به برس هایی که توسط آنها نما را شستشو می دهید نیز دقت داشته باشید زیرا بسیاری از این ابزارها زبر هستند و استفاده از آنها در نماهای شیشه ای و حساس باعث ایجاد خط و خش می شود. در ادامه این مطلب به توضیح چند مورد شوینده معروف می پردازیم که در شستشوی نما کاربرد دارد.

استفاده از مواد شوینده نانو

در حوزه شستشوی نمای ساختمان نیز در این اواخر کارهای سازنده ای انجام شده است. مواد نانو یکی از این ابداعات محسوب می شود که باعث گردیده تا شستشوی نما به گونه اساسی انجام شود و کمترین آسیب متوجه آن گردد. ساختار شیمیایی این مواد به گونه ای است که بالاترین سازگاری را با نمای ساختمان دارد.

این شوینده ها از این جهت بیشتر مورد محبوبیت قرار گرفته اند که کمترین میزان آب مصرفی را در بر دارد و از طرف دیگر با استفاده این مواد، آلودگی ها و رسوبات سریع تر تمیز می شوند.

محلول آب و الکل

استفاده از محلول های آب و الکل بسیار رایج است. این ماده به عنوان پاک کننده در نماهای چرب و سیاه کاربرد دارد. البته باید در درصد ترکیب آب و الکل دقت داشته باشید تا به میزان استانداردی از آن دست پیدا کنید. توجه به این امر باعث می گردد تا از یک جهت شستشوی نما به خوبی پیش رود و از طرف دیگر میزان آسیب پذیری نما نسبت به این مواد کمتر شود.

محلول های صنعتی بعلاوه مقداری آب و سرکه

در سطح بازار محلول های صنعتی وجود دارند که مخصوص شستشوی نمای ساختمان هستند. محلول های صنعتی هرچقدر هم که خوب باشند باز هم جای مواد طبیعی را نمی گیرند. در استفاده از محلول های صنعتی بهتر است میزان معینی آب و سرکه سفید نیز در آن اضافه کنید.

ترکیب این مواد باعث جلا بخشی و درخشندگی نما می گردد. استفاده از این ترکیبات اضافه باعث کاهش مضرات این محلول ها برای نمای ساختمان می شود و در کوتاه مدت تاثیر مثبت خود را نشان می دهد.

چالش های موجود در هنگام نماشویی

در هنگام نماشویی چالش های فراوانی وجود دارد که همواره باعث نگرانی در افراد شده است. یکی از این چالش ها تعداد طبقات بالای ساختمان ها می باشد. کار تمیزکاری نمای ساختمان یک کار بسیار خطرناک و پر ریسک است. البته با وجود تجهیزات مدرنی که در این حوزه ابداع شده، خطر آن نسبت به سابق کمتر شده است.

عواملی که باعث کثیف شدن نما می شود

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می گردد تا نمای ساختمان کثیف شود و نیاز به تمیزکاری پیدا کند. بسیاری از این دلایل غیر قابل اجتناب هستند و کاری از دست شما برنمی آید. این عوامل در دراز مدت باعث بروز آسیب های جدی در نما ساختمان می شود.

برای اینکه بتوان نما را تا سال ها سالم و مستحکم نگه داشت بایستی به تمیزی و زدودن آلودگی ها از روی آن توجه داشت. در ادامه این مطلب به این عوامل بصورت موشکافانه می پردازیم تا به مضرات و آسیب های آن پی ببریم.

آلودگی هوا

آلودگی هوا از جمله مشکلاتی محسوب می شود که نه تنها باعث اختلالات تنفسی در بین انسان ها شده، بلکه به بناها و ساختمان ها نیز آسیب های جدی وارد می کند. نمای ساختمان یکی از بخش هایی محسوب می شود که بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار می گیرد.

آلاینده های خطرناکی مانند دی اکسید کربن، سرب، دی اکسید گوگرد و سایر مواد شیمیایی مضر بر روی جداره نما می نشیند و در مدت کوتاهی به رسوب گذاری و تغییر رنگ نما منجر می شوند. شاید در بسیاری از کلان شهرهای آلوده نمای سیاه و کثیف برخی از ساختمان ها را دیده اید که کلاً ظاهر شهر را نیز زشت کرده اند.

باران های اسیدی

آلودگی هوا یکی از دلایل اصلی ایجاد باران های اسیدی است. مواد شیمیایی موجود در آلاینده های هوا باعث ترکیب با ابرها شده و باعث می گردد تا آنها اسیدی شوند و در هنگام بارندگی بارش های اسیدی را بر سر شهرها و ساختمان ها فرو بریزند. باران های اسیدی یکی از مواد خطرناک و مضر برای نمای ساختمان بحساب می آیند.

نما ساختمان معمولاً از متریال های مختلفی مانند سنگ، شیشه، یونولیت و سایر مواد مشابه ساخته شده که به شدت به باران های اسیدی واکنش نشان می دهند و در دراز مدت دچار فرسودگی و آسیب می شوند.

هزینه شستشوی نمای ساختمان

روش های مختلفی برای شستشوی نمای ساختمان وجود دارد که در مطالب فوق به آنها اشاره کردیم. هریک از این روشها مهارت مختص به خود را می طلبد و پیچیدگی عملیاتی ویژه ای را دارند. روش های مذکور دارای هزینه های مختلفی می باشند. در بحث هزینه ها با مسائل دیگری مانند نوع نما و ابعاد کار و دشواری عملیات مواجه می شویم که اینها نیز در هزینه تمام شده تاثیر می گذارد.

نوع شوینده پارامتر آخری است که بر روی هزینه ها تاثیر می گذارد. شوینده های مختلفی در شستشوی نما استفاده می شود که هرکدام از آنها با توجه به کیفیت و برندی که دارند، دارای قیمت های متفاوتی می باشند.

کلام آخر

نمای ساختمان یکی از بخش هایی شمرده می شود که توجه به نظافت و تمیزی آن در اولویت کارهای ساختمان قرار می گیرد. این بخش از ساختمان را با روش های گوناگونی شستشو می دهند که هریک از آنها برای نماهای بخصوصی مناسب است. هرکدام از این روش ها مدت زمان بخصوصی را به خود اختصاص می دهند.

سوالات متداول

مناسب ترین روش برای شستشوی نما ساختمان چیست؟

در این حوزه روش های مختلفی وجود دارد که شرایط ساختمان و شکل ظاهری نما، تعیین کننده نوع روش می باشد. استفاده از طناب، نماشویی با کلایمر و استفاده از داربست، از روش های پر کاربردی است که در این بخش بکار می رود.

مهم ترین ویژگی مواد شوینده نما چیست؟

مهم ترین و اساسی ترین ویژگی مواد شوینده، سازگاری آنها با ساختار نما است به گونه ای که کمترین آسیب را چه از لحاظ شیمیایی و چه از بابت ساختاری به آن وارد نکند.

مقالات بیشتر :

بازسازی نمای ساختمان قدیمی چگونه است

مطالب مرتبط