چگونه بوی فاضلاب آشپزخانه را از بین ببریم

چگونه بوی فاضلاب آشپزخانه را از بین ببریم

بوی بد فاضلاب آشپزخانه از جمله موارد آزار دهنده ای است که خانواده ها از آن شکایت می کنند. درون لوله های فاضلاب آشپزخانه یکسری مواد اضافه و رسوبات انباشته می شود. انباشت این مواد در دراز مدت باعث ایجاد بوی بد در لوله ها شده و گاز حاصل از آن به محیط داخلی آشپزخانه انتقال می یابد. استشمام این بو بسیار ناخوشایند بوده و غیر قابل تحمل می باشد. در چنین شرایطی ساکنین ساختمان در قدم نخست به دنبال منشاء این بو می گردند. در این مطلب قصد داریم تا در مورد این سوال که چگونه بوی فاضلاب آشپزخانه را از بین ببریم، پاسخ دهیم.

علت بوی بد فاضلاب آشپزخانه

دلایل زیادی وجود دارد که موجب می گردد تا در فاضلاب آشپزخانه بوی بد ایجاد شود. علت این بوی بد قطعاً خرده های مواد غذایی می باشد، اما یکسری از عوامل دیگری نیز وجود دارد که باعث تسهیل انباشت این مواد در لوله ها می شود. سیستم های لوله کشی غیراصولی، زمینه لازم برای رسوب این مواد را فراهم می کند. اگر این سیستم ها به درستی تعبیه شده باشند، امکان رسوب گذاری کمتری در آنها وجود خواهد داشت. در ادامه مطالب به بررسی عواملی خواهیم پرداخت که موجب می گردد تا رسوب گذاری و گرفتگی در لوله ها ایجاد شود. آشنایی با این عوامل کمک می کند که علت بوی بد در لوله های فاضلاب شناسایی گردد و بتوان راهکار مناسبی برای رفع آن پیدا کرد.

مواد غذایی

برای جلوگیری از انباشت رسوبات در لوله های فاضلاب، باید از ورود خرده های غذایی به درون این لوله جلوگیری کرد. در هنگام ظرف شستنن باید دقت صورت بگیرد و مواد و خرده های غذا از ظروف جدا شده و به سطل آشغال انداخته شود. از ورود این خرده ها به داخل سینک و لوله های متصل به آن باید جلوگیری شود. مواد غذایی بصورت خرد و ریز وارد لوله فاضلاب می شوند و در قسمت های مناسب، رسوب گذاری کرده و انباشته می شوند.

چربی و روغن در فاضلاب

چربی و روغن بلای جان لوله کشی فاضلاب آشپزخانه است. یکی دیگر از دلایل گرفتگی و رسوب گذاری در سیستم فاضلاب آشپزخانه، ورود مقادیر کم و زیاد روغن و چربی می باشد. هیچ فرقی نمی کند که مقدار ورودی این روغن چقدر است. روغن هرچند به مقادیر کم نیز برای این سیستم دردسر ساز است. روغن و چربی وارد لوله فاضلاب آشپزخانه می شود و با خاصیت چسبندگی که دارند، در جداره لوله فاضلاب می چسبند و به مرور زمان رسوب گذاری می کنند و ضخامت آنها افزایش پیدا می کند. افزایش ضخامت از یک طرف باعث گرفتگی در لوله و از طرف دیگر باعث ایجاد بوی بد و زننده در فاضلاب آشپزخانه می شود.

لوله کشی فاضلاب سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی مجهز به یک سیستم لوله کشی مجزا است. این سیستم از طریق لوله های مخصوصی به سیستم اصلی فاضلاب آشپزخانه متصل می شود. آب ورودی از طریق سینک وارد لوله های این سیستم می شود و در نهایت از طریق آنها به فاضلاب اصلی انتقال پیدا می کند. سیستم لوله کشی سینک از تجهیزات مختلفی تشکیل شده است که هریک از آنها با یکدیگر بصورت هماهنگ عمل می کنند.

خرابی در یکی از این قسمت ها منجر به از کارافتادگی و ناکارآمدی در کل سیستم می شود. اگر در هر بخشی از این سیستم خرابی و یا گرفتگی ایجاد شود، باعث می شود تا فاضلاب سینک به راحتی از آنها عبور نکند و در آن گیر نماید. چرب ها و خرده های غذا به مرور زمان در این قسمت انباشته می شوند و باعث گرفتگی شدید و ایجاد بوی بد در این قسمت می گردند.

لوله کشی فاضلاب ماشین لباسشویی

در هنگام بروز بوی بد در فاضلاب آشپزخانه، ذهن کمتر کسی به لوله کشی فاضلاب لباسشویی خطور می کند. بیشترین گمان به سمت لوله کشی سینک می رود که این اصلاَ درست نیست. گرفتگی و اشکال در سیستم لوله کشی لباسشویی نیز یکی دیگر از عواملی است که باعث ایجاد بوی بد در محیط آشپزخانه می شود. با توجه به اینکه در بیشتر ساختمان های امروزی لباسشویی را در آشپزخانه می گذارند، نیاز است تا برای آن یک سیستم لوله کشی مجزایی در نظر گرفته شود. هنگامی که در لوله کشی این قسمت گرفتگی صورت بگیرد، آب و مواد اضافی در پشت آن جمع و انباشته می شوند و به مرور زمان باعث ایجاد لجن می گردند. وجود لجن در این لوله ها یکی از دلایل عمده در تولید بوی بد در محیط آشپزخانه است.

روش های حل مشکل بوی فاضلاب آشپزخانه

با توجه به مواردی که به آن اشاره شد، بوی بد در آشپزخانه می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم باعث ایجاد این بو می شوند. اکنون در این قسمت تصمیم داریم تا با معرفی ساده ترین روش های موجود، چاره ای برای حل این مشکل پیدا کنیم. با استفاده از این روش ها می توانید برای همیشه از شر این بو خلاص شوید و محیط آشپزخانه را مطبوع و خوشایند سازید.

استفاده از محلول لوله باز کن

استفاده از محلول لوله بازکن یکی از روش های در دسترس و ارزان است. این محلول ها که ساختار شیمیایی بخصوصی دارند، در لوله ها به جریان می افتند و در هنگام برخورد با مواد اضافه، ساختار آنها را دچار اضمحلال می کنند و از درون آنها را تخریب می نمایند. رسوبات به قطعات ریز تری تبدیل می شود و از جداره لوله ها جدا می گردند. همچنین این محلول ها رسوبات را در خود حل می کنند و زمینه انتقال آنها به پایین فراهم می شود.

محلول های خانگی

استفاده از محلول های خانگی یکی از روش های ارزان و کم خطری است که برای باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. محلول های مختلفی وجود دارد که در خانه و با استفاده از مواد در دسترس ساخته می شود. در ادامه این مطلب محلول های خانگی را نام می بریم که توسط آنها می توانید به سادگی مشکل گرفتگی و بوی بد در آشپزخانه خود را حل کنید.

استفاده از محلول آب لیمو و جوش شیرین : آب لیمو و جوش شیرین در هر خانه ای پیدا می شود. با استفاده از این دو ماده می توانید محلول موثر و ارزان قیمتی درست کنید. مقادیر کافی از این محلول درست کنید و آن را درون لوله فاضلاب آشپزخانه بریزید. چند دقیقه ای صبر کنید و بعد از آن آب سرد به مقدار زیادی به درون سینک بریزید تا وارد این لوله ها شود. بهتر است این کار را در هنگام شب، موقعی که استفاده کمتری از آشپزخانه صورت می گیرد، انجام شود.

استفاده از نمک و جوش شیرین : نمک و جوش شیرین در هر خانه ای یافت می شود. مقادیر مناسبی از این دو ماده را با آب ولرم مخلوط کنید و سپس وارد سینک آشپزخانه نمایید. بهتر است مقادیر زیادی از این محلول درست کرد. این محلول در مقادیر زیاد بسیار موثر تر است و زودتر جواب می دهد.

تخلیه چاه و لوله بازکنی

چنانچه روش های آسان و خانگی جواب نداد باید به دنبال راه حل دیگری باشید. متخصصینی که در حوزه تخلیه چاه و لوله بازکنی فعالیت می کنند می توانند با استفاده از روش های نوینی که فرا گرفته اند مشکل را به صورت بنیادی حل نمایند. پر شدن چاه یا گرفتگی های شدیدی که در این ناحیه بوجود می آید از دلایل مهم بوی بد در فاضلاب آشپزخانه است.

تعویض لوله کشی فاضلاب

آخرین راه حل این مشکل، تعویض لوله کشی فاضلاب آشپزخانه است. لوله کشی فاضلاب های قدیمی دچار شکستگی و آسیب های فراوانی هستند. وجود این آسیب ها در سیستم مذکور باعث می گردد تا فاضلاب از طریق این شکستگی ها به مناطق مجاور نشتی پیدا کند. این نشتی ها باید شناسایی شوند و فکری به حال این لوله های فرسوده کرد. شناسایی و تعویض این لوله ها باعث می گردد تا مشکل بصورت اساسی و اصولی حل شود و تا مدت ها اتفاقی برای آن نیفتد.

لوله کشی استاندارد فاضلاب

ساختمان هایی که فاضلاب آنها به لوله کشی استانداردی مجهز است، مشکلات کمتری با بوی بد فاضلاب دارند. اما سیستم های ناکارآمد که در بسیاری از ساختمان های قدیمی تعبیه شده است، علت اصلی انباشت مواد اضافه در آنها می باشد. با گذر زمان سیستم های لوله کشی در ساختمان ها، دچار آسیب و فرسودگی می شود.

در ساختمان های قدیمی این قضیه بیشتر مشاهده می شود. لوله های فاضلاب به دلیل اینکه از مواد مخصوصی مانند آهن، پلاستیک و چدن ساخته شده است. متریال های بکار برده شده در این لوله ها ویژگی های مخصوصی دارند که در هنگام عبور فاضلاب از درون آنها، با جداره لوله ها واکنش نشان می دهند. بسیاری از لوله ها به دلیل خاصیتی که دارند، کمترین واکنش را با مواد عبوری نشان می دهند.

اما برخی دیگر به دلیل ویژگی ها و خصوصیات ساختاری که دارند، موجب می گردند تا با مواد عبوری از خود واکنش نشان دهند. واکنش با جداره باعث می گردد تا در بین خلل و فرج موجود در آن جا خوش کنند. به مرور زمان و با تکرار این عمل، انباشت مواد زیادی در لوله ها صورت می گیرد و به عنوان منشاء بوی بد در محیط خانه و آشپزخانه بحساب می آید. بهتر است از لوله های پلاستیکی به جای لوله های فلزی در سیستم فاضلاب ساختمان ها استفاده کرد.

سیستم لوله کشی فاضلاب در ساختمان های قدیمی و حتی جدید، بر طبق یک طراحی نامناسب و غیر اصولی انجام شده است. همین دلیل موجب باعث می گردد تا انباشت مواد اضافه در قسمت های مختلف آن صورت بگیرد. در بیشتر سیستم های لوله کشی فاضلاب استفاده نادرستی از زانو می کنند و در جاهای نامناسبی از این وسیله استفاده می نمایند. گرفتگی در زانوها موجب می گردد که مواد اضافه در این قسمت انباشته شوند و به مرور زمان ضخامت آن بیشتر گردد.

البته این را نباید فراموش کرد که استفاده از زانو در سیستم های لوله کشی فاضلاب بسیار موثر است، اما استفاده نادرست از آن و جاگذاری در فاصله نامناسب از ورودی سینک ظرفشویی، موجب بروز مشکلات متعددی در این سیستم می شود. استفاده از سیفون در سیستم های جدید، بیشترین کاربرد را دارد. سیفون نقش مهمی را در سیستم لوله کشی فاضلاب آشپزخانه ایفا می کند. در سینک نیاز است تا آب حاصل از ظرف شویی با فشار بیشتری به درون لوله ها جریان یابد و سریعاً وارد فاضلاب اصلی شود.

کلام آخر

بوی بد در آشپزخانه باعث آزار و اذیت افراد می شود. روش های مختلفی وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها برای همیشه از شر بوی بد در آشپزخانه خلاص شوید. اگر شما نیز با مشکل بوی بد در فاضلاب آشپزخانه منزل خود مواجه هستید کافیست با شرکت بازسازی میچینم تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید. این مجموعه با کادر مجرب و فنی که در اختیار دارد، در زمینه بازسازی خانه قدیمی و بازسازی ویلا قدمی، تعمیرات ساختمان، بازسازی آشپزخانه و رفع مشکلات آن به شما کمک می کند.

سوالات متداول

  • روش ارزان برای خلاص شدن از بوی بد فاضلاب آشپزخانه چیست؟

روش های ارزان و خانگی وجود دارد که می توانید با استفاده از آن از شر بوی بد فاضلاب آشپزخانه خلاص شوید. استفاده از محلول های شیمیایی که در بازار وجود دارد توصیه می گردد.

  • دلیل بوی بد فاضلاب آشپزخانه چیست؟

خرده های غذا، روغن و چربی هایی که در لوله فاضلاب گیر می کنند، از دلایل اصلی بوی بد در فاضلاب آشپزخانه است.

مطالب مرتبط