مجوز تعمیرات ساختمان از شهرداری؛ نحوه دریافت، مراحل و هزینه

در حوزه ساخت و ساز به کرات با موضوع تعمیرات ساختمان مواجه می شویم. تعمیرات ساختمان همانند بازسازی، کار بسیار پیچیده و دشواری است. تمام مراحل آن بایستی در حضور افراد کاربلد و خبره انجام شود.

 از اقدامات عملیاتی که بگذریم، مجوزها و امور اداری جزء لاینفک این پروسه محسوب می شود. به جرات می توان گفت که امور اداری و دفتری انرژی و وقت بیشتری را به خود اختصاص می دهند حتی بیشتر از خود تعمیرات، وقت گیر هستند.

 روند پیچیده اداری در کنار ناآگاهی، موجب شده تا مالکین با ترس و سردرگمی به سراغ آن بروند. حتی برخی از مالکین با بی توجهی به عواقب پیش رو، ترجیح می دهند تا بدون اخذ جواز، تعمیرات را شروع کنند.

در این مطلب قصد داریم تا روند اخذ مجوز تعمیرات ساختمان از شهرداری؛ نحوه دریافت، مراحل و هزینه ها را توضیح دهیم و شما را با روند دقیق آن آشنا کنیم.

مجوز تعمیرات ساختمان از شهرداری؛ نحوه دریافت، مراحل و هزینه

تعمیرات ساختمان از مواردی شمرده می شود که نیاز به تخصص و دانش کافی دارد. شرکت بازسازی میچینم با داشتن مهارت و تخصص لازم، قادر است پروژه های تعمیرات ساختمان در تهران، بازسازی ویلا قدیمی و بازسازی خانه های قدیمی را انجام دهد.

 پیمانکاران ما تمام اقدامات خود را مطابق با قوانین و ضوابط شهرداری ها به پیش می برند. کارشناسان فعال در این مجموعه، راهنمایی ها و مشاوره های سازنده خود را به همشهریان ارائه می دهند.

قانون شهرداری در مورد تعمیرات ساختمان

یکی از وظایف شهرداری ها نظارت بر ساختمان سازی در سطح شهر است. این نهاد از ساخت و ساز ساختمان گرفته، تا تعمیرات آن را مورد بازرسی قرار می دهد. در صورت مشاهده تخلف، با مالکین خاطی برخورد قانونی می شود.

 تمام مراحل تعمیرات بایستی بعد از اخذ مجوزهای لازم صورت بگیرد. موضوع تعمیرات ساختمان جزء مواردی شناخته می شود که مراجعین زیادی بابت آن به شهرداری ها مراجعه می کنند.

 به موجب بند 24 ماده 55 قانون شهرداری ها تمام مالکین موظف هستند قبل از اینکه اقدامی در راستای ساخت و ساز یا احداث بنا در ملک خود انجام دهند، بایستی از این سازمان مجوزهای لازم را اخذ کنند.

هرگونه تغییراتی که بدون جواز باشد، بر طبق ماده 100 قانون شهرداری ها، در یک کمسیون ویژه بررسی می شود و مجازات هایی برای آن در نظر می گیرند.

مجوز تعمیرات ساختمان از شهرداری؛ نحوه دریافت، مراحل و هزینه

مراحل دریافت مجوز تعمیرات ساختمان

برای دریافت مجوز تعمیرات ساختمان، متقاضی بایستی مراحل مشخصی را طی کند تا در نهایت موفق به دریافت مجوزهای لازم شود. در ادامه این بخش تمام مراحل ضروری را توضیح می دهیم.

  • در قدم نخست باید به شهرداری محل سکونت خود مراجعه کرده و از قسمت بایگانی پرونده ها، استعلام ملک خود را بگیرد. به این معنا که آیا برای ملک وی قبلاً پرونده ای تشکیل شده است یا خیر.
  • در صورتی که پرونده ای وجود نداشته باشد، باید بعد ازمشورت با کارشناسان شهرداری، مقدمات تشکیل پرونده انجام شود.
  • پس از تشکیل پرونده نوبت به تکمیل فرم مربوط به جواز تعمیرات ساختمان می رسد. این فرم باید به گونه کامل با ذکر تمام جزئیات تکمیل شود.
  • بعد از تکمیل فرم تعمیرات ساختمان، کارشناس مربوطه در شهرداری، مقدمات دستور بازدید را انجام می دهد. در صورتی که کارها به خوبی پیش برود، تاریخ و زمان دقیقی برای بازدید ساختمان مشخص می شود.
  • اگر کارشناسان بعد از بازدید های خود تعمیرات را بلامانع تشخیص دهند، در آنصورت دریافت جواز وارد مراحل جدی تر می گردد.
  • در این مرحله مالک باید به بخش کنترل عوارض مراجعه کند. در این بخش عوارض احتمالی را محاسبه می کنند.
  • مسئول شهرسازی دستور صدور جواز تعمیرات را به بخش تشکیل پرونده ارسال می کند. با مراجعه به این بخش، پیش نویسی از آن در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
  • بعد از طی مراحل فوق حالا نوبت به دریافت جواز تعمیرات از دبیرخانه می رسد. در این مرحله جواز تعمیرات با مهر و امضا در اختیار مالک قرار می گیرد. وی نیز بایستی آن را به بخش بایگانی ببرد و ثبت کند. بعد از ثبت می توانید تعمیرات مورد نظر را در ساختمان خود اجرا کند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز تعمیرات ساختمان

برای دریافت مجوز تعمیرات ساختمان، داشتن یکسری از مدارک الزامیست. در ادامه این بخش مدارک ضروری که نیاز است را نام می بریم. شاید در برخی از شهرداری ها، مدارک بیشتری نیز درخواست کنند ولی بطور معمول همین مدارکی که به آن اشاره می شود کفایت می کند.

  • تکمیل فرم درخواست جواز تعمیرات
  • داشتن اصل و کپی سند خانه
  • داشتن اصل و کپی کارت ملی و کارت شناسایی
  • ارائه گواهی مربوط به استحکام بنا

هزینه دریافت پروانه تعمیرات ساختمان

دریافت مجوز یا پروانه تعمیرات ساختمان هزینه بر است. اگر تصمیم گرفتید تا تعمیرات مورد نظر خویش را در ساختمان اجرا کنید، باید مبالغ مشخصی را کنار بگذارید.

 برای پیشبرد بهتر امور باید مبلغی بیشتر از آنچه پیش بینی کردید، در بودجه خود داشته باشید.

 در تعمیرات ساختمان علاوه بر اینکه مبلغی را برای خرید مصالح و تجهیزات کنار می گذارند، مبلغی را نیز جهت پیشبرد امور اداری و پرداخت عوارض ها اختصاص می دهند. شهرداری ها در مناطق مختلف کشور مبالغ متفاوتی را برای عوارض در نظر می گیرند. ممکن است در یک نقطه از کشور مقدار آن کم و در نقطه دیگر مبلغ آن زیاد باشد.

دیدگاه های مختلف در مورد قانون تعمیرات ساختمان

قانون شهرداری ها در مورد تعمیرات ساختمان نظر واضح خود را بیان کرده است. ولی با این حال برداشت های متفاوتی از آن وجود دارد. در این قانون صراحتاً به بحث عملیات عمرانی در ساختمان اشاره شده است.

به هر حال بهتر است این موضوع را بصورت دقیق بررسی کنید تا بدانید تعمیراتی که قصد انجام آن را دارید، شامل ضوابط شهرداری می شود یا خیر. در ادامه این مطلب دیگاه های رایجی که در این خصوص وجود دارد را مورد بحث و تحلیل قرار می دهیم تا در نهایت نظری جامع و دقیق را از آن استخراج کنیم.

تعمیرات ساختمان نیاز به دریافت مجوز دارد

این دیدگاه بیان می کند که انجام تعمیرات در ساختمان نیاز به دریافت مجوز از شهرداری دارد. قوانین شهرداری ها تاکید زیادی به این موضوع دارند. بر مبنای این قوانین، هرگونه عملیات عمرانی که قرار است در ساختمان اجرا شود، بایستی با اجازه شهرداری و پس از دریافت مجوزهای لازم انجام شود.

تعمیرات ساختمان به مجوز نیازی ندارد

طرفداران این دیدگاه بر بخشی از قانون استناد می کنند که در آن جریمه موارد خاص، عنوان شده است. در قسمت مذکور اقداماتی ذکر شده که به موجب آن فرد خاطی جریمه می شود. این اقدامات عبارتند از تغییر کاربری بدون جواز، تجاوز به معابر شهری، تراکم اضافی، احداث بنا بدون دریافت پروانه و موارد دیگر که در آنها هیچ اشاره ای به تعمیرات ساختمان نشده است. بنا بر این برداشت، مالکان خود را ملزم به دریافت مجوز تعمیرات ساختمان نمی دانند.

دیدگاه نزدیک به قانون

افراد برداشت های مختلفی از قانون دارند ولی چیزی که مهم است برداشت واقعی و منطقی از آن است که توسط کارشناسان و افراد خبره صورت می گیرد. طبق قانون و برداشت های ذکر شده تاکنون، بهتر است برای تعمیرات اساسی در ساختمان مجوز دریافت شود. در غیر اینصورت برای تعمیرات جزئی، نیاز به دریافت مجوز نیست این برداشت را می توان منطقی ترین دیگاه دانست که به قانون و اصول پذیرفته شده آن نزدیک تر است.

تخلفات مالک ساختمان در هنگام انجام تعمیرات

کارشناسان شهرداری بعد از اینکه تعمیرات تکمیل شد به محل مورد نظر مراجعه می کنند و مشاهدات خود را به ثبت می رسانند. با توجه به این مطلب بایستی تمام مراحل تعمیرات ساختمان مطابق با مجوز دریافت شده انجام شود. در صورتی که خلاف ضوابط شهرداری اقدامی صورت بگیرد، بنا بر حکم کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ها، مالک خاطی تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد. با توجه به اهمیت موضوع قصد داریم تا به تخلفاتی که ممکن است سهوی یا عمدی اتفاق بیفتد اشاره کنیم.

تخلف تراکم اضافه

طبق قوانین و ضوابط موجود، مالکین حق دارند فقط در 60 درصد زمین خود ساختمان بنا کنند. قانون گذاران دلایل موجه خود را از وضع این قانون دارند.

 دلیل اصلی آنها از این کار، ایجاد سهولت در عبور و مرور افراد از مسیرهای شهری است. در هنگام تعمیرات ساختمان نیز باید به این موضوع توجه شود. مبادا تعمیرات به گونه ای پیش رود که تراکم اضافی در بنا رخ دهد. اگر چنین اقدامی انجام شود، مطمئناً مالک متخلف به پرداخت جریمه های سنگین محکوم می شود.

تغییر کاربری ساختمان

یکسری از افراد خاطی به گمان اینکه قانون را دور می زنند، اقدام به دریافت مجوز تعمیرات ساختمان می کنند و بر اساس آن دست به یکسری از اقدامات خارج از قانون می زنند.

 تغییر کاربری ساختمان از مواردی شناخته می شود که تحت پوشش مجوز تعمیرات ساختمان به گونه غیر قانونی در حال انجام است. با گزارشات همسایگان معترض، این تخلف برای کارشناسان شهرداری نمایان می شود. البته با داشتن مجوزهای لازم، می توان هر دو کار را بصورت همزمان انجام داد.

عدم استحکام بنا بعد از انجام تعمیرات

در جریان تعمیرات اساسی ساختمان، باید به تمام موارد فنی و مهندسی توجه شود. استفاده از مواد و مصالح با کیفیت در جریان کار ضروری است. چنانچه کارشناسان شهرداری بعد از تعمیرات، استحکام بنا را تایید نکنند، در آنصورت تخریب بخش تعمیر شده و پرداخت جریمه نقدی محتمل است.

نتیجه گیری

هر ساختمانی در طول عمر خود به تعمیرات احتیاج پیدا می کند. تعمیرات اساسی و جزئی دو شیوه رایجی هستند که در ساختمان ها بکار می روند.

در هنگام انجام تعمیرات اساسی ممکن است برای استحکام و پایداری ساختمان اتفاق ناگواری رخ دهد؛ که به موجب آن، واحد ها و ساختمان های مجاور با خطر مواجه شوند. برای جلوگیری از این اتفاق شهرداری ها مالکین را مجاب کرده تا قبل از انجام این نوع تعمیرات، مجوزهای لازم را دریافت کنند. اما در مقابل تعمیرات جزئی نیازی به دریافت مجوز از شهرداری ندارند.

سوالات متداول

تعمیرات جزئی ساختمان چه اقداماتی را شامل می شود؟

نقاشی داخلی و خارجی ساختمان، تعویض کاشی و سرامیک ها، تعمیر یا تعویض درب و پنجره ها، تعمیر سیستم آب و فاضلاب، تعمیر سیمانکاری ساختمان و موارد از این قبیل در دسته تعمیرات جزئی قرار می گیرند.

تعمیرات کلی ساختمان شامل چه اقداماتی است؟

شامل تغییر و اصلاح مصالح قدیمی، تعمیرات کلی به هدف تغییر کاربری، تعمیر دیوارهای حامل، تعمیر سقف و موارد این چنینی در دسته تعمیرات مذکور قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید :

مجوز بازسازی مغازه؛ راه دریافت + مراحل

قوانین آپارتمان درمورد تعمیرات داخلی واحد خود

مجوز تغییرات بنا چیست

فرق مجوز ساخت با پروانه ساخت به صورت کامل

مطالب مرتبط