تعمیر و نگهداری ساختمان چیست؛ اهمیت و اصول آن

تعمیر و نگهداری ساختمان چیست

ساختمان ها چه قدیمی باشند یا جدید در هر صورتی به بررسی و رسیدگی مداوم نیازمند هستند. تعمیرات ساختمان نیز از جمله اقداماتی است که در راستای بهبود شرایط بنا صورت می گیرد. بایستی به ساختمان خود به دید یک دارایی ارزشمند نگاه کنید که تعمیرات در آن باعث می گردد تا ارزش مادی خود را حفظ کند.

تعمیرات ساختمان از یک سو باعث می شود تا قیمت ساختمان افت نکند و از سوی دیگر موجب می گردد تا زیبایی و جذابیت در آن مورد صیانت قرار بگیرد و لطمه ای به آن وارد نشود. استفاده مداوم از امکانات ساختمان، مستلزم این است که رسیدگی و نگهداری در خصوص آن انجام پذیرفته باشد.

تعمیر و نگهداری ساختمان شامل اقدامات متنوعی است که مهارت و برنامه ریزی دقیقی را می طلبد. شاید در ذهنتان این سوال پیش آمده باشد که تعمیر و نگهداری ساختمان چیست؟ قصد داریم تا در ادامه این مطلب به جواب سوال بپردازیم و با تمام ابعاد آن آشنا شویم.

شرکت بازسازی میچینم در زمینه های مختلف بازسازی خانه و بازسازی آشپرخانه فعالیت می کند. در طی این سال ها توانسته اعتماد بسیاری از مشتریان خود را کسب نماید. تعمیرات ساختمان در تهران و بازسازی ویلا قدیمی بهترین نمونه ایست که نشان می دهد ما در بازسازی متخصص هستیم. به سایت میچینم مراجعه کنید، آنچه که به دنبال آن هستید را در اینجا پیدایش می کنید. کافیست از پرژه های انجام شده توسط تیم های ما دیدن فرمایید. برای دریافت مشاوره های رایگان می توانید با مجموعه میچینم در تماس شوید.

تعمیر و نگهداری ساختمان شامل چه اقداماتی می شود

تعمیر و نگهداری ساختمان شامل اقدامات مختلفی می شود که بایستی هریک از آنها در زمان مناسب خودش انجام شوند. زمان نقش مهمی را در ساختمان بازی می کند. ساختمانی که به حال خودش رها شده باشد، سپری شدن زمان تاثیر سوء خود را بر آن می گذارد. نظم و ترتیب در ساختمان بسیار اهمیت دارد.

نظم و ترتیب را از این جهت مهم می دانیم که سهل انگاری در هر امری ناپسند شمرده می شود. بخصوص اگر این بی نظمی و سهل انگاری در مورد ساختمان باشد. نگهداری و بررسی مداوم و منظم ساختمان موجب می شود تا آسیب های احتمالی در آن کاهش یابد و میزان پوسیدگی و خرابی به حداقل مقدار خود برسد.

وظیفه تعمیر و نگهداری ساختمان بر عهده دو فرد قرار می گیرد. نفر اول کسی نیست جزء مالک ساختمان که عهده دار این مسئولیت شناخته می شود. وی موظف است تا در حدود ملک خود، حواسش به همه چیز باشد. نفر دوم مدیر ساختمان است که نظارت و بررسی های خود را از قسمت های مشاع ساختمان دارد. همانطور که در ابتدای این بخش گفتیم، تعمیر و نگهداری ساختمان شامل اقدامات متنوعی می شود. در ادامه این بخش قصد داریم تا در مورد هریک از این اقدامات بصورت مفصل توضیح دهیم

تعمیر و نگهداری درب و پنجره

درب و پنجره های موجود در ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. اهمیت این بخش ها زمانی مهم می شود که در قسمت نمای ساختمان قرار می گیرند و ظاهر ساختمان را به نمایش می گذارند. این به شما بستگی دارد که ظاهر ساختمان خود را چگونه نمایش دهید. تعمیر و نگهداری درب و پنجره های ساختمان از یک سو باعث افزایش طول عمر آنها می شود و از سوی دیگر موجب زیبایی در ظاهر بنا می گردد.

درب و پنجره نیز شامل قسمت های مختلفی مانند دستگیره، شیشه، بدنه و سایر قسمت ها است. در هنگام تعمیر بایستی به این قسمت ها نیز توجه داشته باشید. در صورت مشاهده آسیب در لولاها و همچنین وجود شکستگی ها در قسمت مختلف این المان ها، بایستی سریعاً اقدامات مناسب را انجام دهید تا مانع از پیشروی آسیب ها گردید.

جوشکاری قسمت های ترک خورده و تعویض لولاها از جمله اقدامات مثبتی محسوب می شود که می توانید انجام دهید. البته باید از بروز هرگونه زنگ خوردگی در درب و پنجره آهنی نیز جلوگیری کنید زیرا این عارضه دشمن اصلی این بخش ها شناخته می شود.

نقاشی

زمانی را فرض کنید که مهمانی وارد ساختمان شما شده است، اگر ظاهر دیوارها خوب باشد و از رنگ و لعاب خوبی برخوردار باشند، طبیعتاً باعث سربلندی شما خواهد شد. اما حالتی را در نظر بگیرید که دیوارها و سایر بخش ها از ظاهر خوبی بهره مند نباشند، در این صورت ظاهر زشت ساختمان باعث سرافکندگی شما خواهد شد.

در مورد منزل شخصی نیز همین قضیه صدق می کند. با تمام این تفاسیر نقاشی قسمت های مختلف ساختمان منجر به زیبایی و جذابیت در آنها می شود. دیوار و سایر بخش هایی که بیشتر در معرض دید قرار دارند، بایستی توجه اکیدی در خصوص زیباسازی آنها انجام شود.

گچ کاری

گچ کاری نیز مانند نقاشی دارای اهمیت بالایی است. گچ در تمام بخش های ساختمان استفاده می شود. از دیوارها گرفته تا سقف و ستون ها همگی روکشی از گچ دارند که باید در خصوص حفظ و نگهداری آنها اقدامات ضروری را انجام دهید. آب و رطوبت، دشمن اصلی گچ های ساختمان شمرده می شوند.

ساختمان را به گونه ای بررسی کنید که هیچ موردی از دیدتان پوشیده نماند، بخصوص رطوبت و نشتی های موجود در دیوارها و سقف ها که سریعاً موجب تخریب گچ می گردند. در صورت مشاهده چنین مواردی باید در زودترین فرصت اقدامات لازم را انجام دهید.

باغبانی ساختمان

فضای سبز موجود در ساختمان نیز در ظاهر و جلوه آن تاثیر گذار است. این بخش باید مورد توجه مستمر قرار بگیرد و روزانه آب و خاک آن چک شود تا مبادا دچار آسیب گردد.

ساختمان هایی یافت می شوند که در حیاط خود دارای پوشش گیاهی متنوعی هستند. وجود چنین فضاهایی بسیار با اهمیت است زیرا تا حدود زیادی توانسته کمبود فضای سبز موجود در شهرها را جبران کند و از طرفی به دلیل قرار داشتن در نزدیکی محیط زندگی شما، منجر به نشاط و شادابی در شما می گردد. با توجه به مزایای بیشماری که برای ساختمان و اهالی آن دارد، بایستی به آن رسیدگی شود و بصورت مرتب مورد نگهداری و بررسی قرار بگیرد..

تعویض کفپوش ها

از کفپوش ها هم در داخل واحدهای شخصی استفاده می گردد و هم در داخل محوطه ساختمان شاهد حضور آن هستیم. در هر دو بخش مذکور باید به سلامت آن دقت شود و از سالم بودن آن مطمئن باشید. بخش های آسیب دیده را شناسایی نمایید و با انجام اقدامات مناسب، خرابی ها را تعویض کنید.

با عوض کردن قسمت های آسیب دیده و جایگزینی آنها با متریال جدید، باعث می گردید تا هم ظاهر داخلی ساختمان خوب شود و از طرفی منجر به افزایش طول عمر و بالا رفتن راندمان کاری قسمت مذکور می شوید. بخش های آسیب دیده ای که به حال خودشان رها می شوند، بزودی دچار اضمحلال و نابودی می گردند.

ترمیم ترک های دیوار

ترک های موجود بر روی دیوارها و ستون ها، شکل و شمای زشتی به ساختمان می دهد و باعث دلسردی در ساکنین می گردد. ساختمان هایی که در دیوارهای آنها ترک های مختلفی دیده می شود، هیچگاه شبیه یک بنای با کیفیت و سالم به نظر نمی رسد. افرادی که چنین ساختمانی را مشاهده می کنند، در نزد خود گمام می برند که ساختمان از استحکام خوبی برخوردار نیست و هر لحظه ممکن است دچار خرابی های جدی شود. با عنایت به موارد ذکر شده، باید در خصوص تعمیرات این بخش ها اقدامات سریع و سازنده ای انجام دهید.

مسئولیت تعمیر و نگهداری ساختمان

تعمیر و نگهداری ساختمان کار یک یا دو نفر نیست، بلکه همکاری چند نفر را می طلبد. با توجه به مساحت ساختمان بایستی از تعداد نیروهای کافی در جهت این کار بهره بگیرید.

مدیر ساختمان وظیفه دارد تا نیروهای متخصص و متعهد را در مجموعه استخدام کند. باید به این نیروها مسئولیت های مختلفی را واگذار کند تا آنها را انجام دهند. در ادامه این بخش به معرفی این نیروها می پردازیم و با وظایف هریک از آنها آشنا می شویم. فعالیت این نیروها در راستای تعمیر و نگهداری ساختمان قابل قدر است.

ناظر تعمیرات

این سمت معمولاً از یک یا دو نفر تشکیل شده است که وظیفه دارند تا دستورالعمل های مورد نیاز ساختمان را در اختیار افراد تکنسین قرار دهند. همچنین بر نحوه کار آنها نیز نظارت می کنند. کیفیت نگهداری و تعمیرات در ساختمان، به مسئولیت پذیری این افراد وابسته است.

تکنسین تعمیر و نگهداری

تعداد نیروهای فعال در این بخش بر اساس میزان مساحت ساختمان تعیین می گردد. در ساختمان های بزرگ طبیعتاً از تعداد نیروهای بیشتری کمک گرفته می شود. این افراد وظیفه چک و بررسی از تاسیسات ساختمان را بر عهده دارند و با توجه به دستورالعملی که در اختیار آنها قرار می گیرد، موظف هستند تا از سیستم آب، سیستم آسانسور و سایر بخش های ساختمان دیدن کنند و در صورت مشاهده مشکل، آنرا تعمیر نمایند.

سرایدار

افرادی که در این بخش فعالیت می کنند نیز مسئولیت زیادی را بر دوش می کشند. زیبایی و آراستگی ساختمان به تلاش آنها وابسته است. تمیز کاری محوطه داخلی ساختمان و رسیدگی به نظافت تاسیسات جزء مسئولیت های این افراد است. در هر ساختمانی با توجه به مساحت آن، تعداد نیروهای مختلفی را می توان استخدام کرد.

لزوم تعمیرات و نگهداری در ساختمان

اهمیت تعمیرات و نگهداری در ساختمان بر کسی پوشیده نیست. تعمیر و نگهداری ساختمان به هدف حفظ ثبات و استحکام در بنا صورت می گیرد. هر چقدر به این امر توجه شود به همان مقدار نیز در ارتقا سطح کیفی ساختمان کمک می کند. با تمام این تفاسیر می توان اهدافی که از این کار به دنبال آن هستیم را در چند دسته تقسیم بندی کنیم. در ادامه این بخش قصد داریم تا در مورد این اهداف بصورت مفصل توضیحاتی را ارائه دهیم.

تعمیر و نگهداری به هدف پیشگیری

تعمیر و نگهداری ساختمان یک اقدام زیرکانه تلقی می شود. از این جهت این کار را زیرکانه می نامیم که به موجب آن ساختمان دیگر به آسیب های جدی دچار نمی شود. تعمیر و نگهداری منظم و مستمر ساختمان منجر به این می شود تا آسیب های جدی شناسایی شوند و در موقع مناسب مورد تعمیر قرار بگیرند. تعمیر یا تعویض ایزوگام پشتبام از نمونه های این نوع تعمیرات می باشد.

تعمیر و نگهداری به هدف اصلاح

این نوع تعمیرات به هدف انجام اصلاحات صورت می گیرد. تعمیر به هدف اصلاح نیز اهمیت بسیاری دارد و باعث می شود تا متریال های سالم و جدید، جایگزین متریال های آسیب دیده گردند. گچکاری قسمت های اسیب دیده و تعویض شیشه های شکسته، نمونه ای از این نوع تعمیرات محسوب می شوند.

تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده

مدیر ساختمان موظف است تا یک برنامه منظمی تنظیم کند تا بر اساس آن بازرسی های مستمر و مرتبی از بخش های مختلف ساختمان صورت بگیرد. وی می تواند این مسئولیت را خودش انجام دهد یا اینکه وظیفه بازرسی را بر عهده فرد متخصصی قرار دهد.

اهمیت لوله کشی در نگهداری ساختمان

لوله کشی نیز از بخش های مهم در ساختمان شمرده می شود. سالم بودن این سیستم  گویای این است که ساختمان از سلامت خوبی بهره مند است. ساختمان هایی که سیستم لوله کشی آب و فاضلاب سالمی ندارند در کنار اینکه بنا در کل آسیب دیده بنظر می رسد، همچنین این سیستم خراب منجر به بروز آسیب های جدی در زیر ساخت های آپارتمان می شود.

اهمیت تعمیر آسانسور در نگهداری ساختمان

وجود آسانسور در ساختمان و مجتمع های مسکونی ضروریست. آسانسور نیز بایستی بصورت مستمر مورد تعمیر و نگهداری قرار بگیرد تا مبادا دچار مشکل شود. در صورتی ساختمان را بدون نقص و اشکال می توانید فرض کنید، که این سیستم به درستی کار کند و ساکنین را به طبقات مختلف جابجا نماید. اگر آسانسور مشکل داشته باشد، جابجایی افراد با اختلال مواجه می شود.

کلام آخر

برای اینکه یک ساختمان سالم و مستحکم داشته باشید باید آنرا مورد تعمیر و نگهداری مستمر قرار دهید. مدیر ساختمان بایستی تیمی از افراد کاربلد تشکیل دهد تا هریک از آنها مسئولیت های جداگانه ای را در جهت پیشبرد امور ساختمان بر عهده گیرند.

سوالات متداول

تعمیر و نگهداری ساختمان چقدر زمان را در بر می گیرد؟

زمان دقیقی را نمی توان برای آن مطرح کرد. ولی میزان خرابی و آسیب های احتمالی، زمان آن را مشخص می سازد. البته تمام اقدامات تعمیراتی و نگهداری ساختمان باید بصورت روزانه و هفتگی انجام شود.

هزینه تعمیر و نگهداری ساختمان چقدر است؟

هزینه مشخصی نمی توان برای آن مطرح کرد. مقدار هزینه ها را حجم تعمیرات مشخص می سازد. تمام هزینه ها از صندوق ساختمان پرداخت می گردد.

مقالات بیشتر :

تعمیرات اساسی ساختمان چیست

ضرورت بازسازی ساختمان چیست

مطالب مرتبط