آسفالت خود ترمیم شونده چیست؛ کاربرد ها، انواع و مزایای آن

آسفالت خود ترمیم شونده چیست؛ کاربرد ها، انواع و مزایای آن

آسفالت به طور مداوم در معرض عوامل مخرب ناشی از فشار ترافیک، تغییرات آب و هوایی، رطوبت و بارندگی و تغییر شکل لایه های زیرسازی قرار دارد که در صورت عدم رسیدگی باعث فرسایش و از بین رفتن آسفالت می شود. یکی از علت‌های آن استفاده از قیر نامناسب و بی کیفیت در آسفالت بوده و یا به دلیل از دست رفتن خاصیت قیر ناشی از شرایط نامساعد جوی می‌باشد.

به همین خاطر آسفالت نیاز به تعمیرات و نگهداری دوره ای دارد که هر بار نیز با صرف هزینه و ایجاد آلودگی‌های محیط زیستی همراه است. در این روش باید آسفالت قدیمی را تراشیده و آسفالت جدید را جایگزین کرد که باعث نارضایتی مردم، افزایش ترافیک و تصادفات و صرف هزینه‌های اضافی می‌شود.

استفاده از تکنولوژی آسفالت خود ترمیم شونده در سطوح خیابان و جاده، راهکاری نوین جهت افزایش طول عمر سطوح و کاهش نیاز به ترمیم در جاده هاست. در این مقاله می‌خواهیم درباره آسفالت خود ترمیم شونده و کاربرد آن با شما عزیزان صحبت کنیم.

کاربرد آسفالت خود ترمیم شونده

  • وقتی سطح آسفالتی جاده خراب می‌شود باعث به وجود آمدن ناهمواری و پستی و بلندی‌هایی در جاده می‌شود که به دنبال آن، تصادف و آسیب دیدن خودروها و مسافرین نیز افزایش پیدا می‌کند. حتی ممکن اتفاقات ناگواری افتاده و علاوه بر ایجاد هزینه‌های مالی، عوارض جبران ناپذیری نیز در پی داشته باشد. با استفاده از آسفالت خود ترمیم شونده در جاده های کشور، می‌توان از بروز این اتفاقات پیشگیری کرده و همچنین هزینه‌های تعمیر و نگهداری آسفالت را نیز کاهش داد.
  • آسفالت خود ترمیم شونده تاثیر بسیاری در کاهش سر وصدا و ترافیک، زمان و هزینه دارد. این آسفالت دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به اسفالت معمولی دارد و ترمیم آن نیز شامل هزینه کمتری می‌شود. همچنین اجرای آن زمان کمتری نیاز دارد و بنابراین ترافیک ناشی از مسدود شدن جاده نیز کاهش می‌یابد.
  • در تولید آسفالت خود ترمیم شونده از منابع طبیعی کمی استفاده می‌‍شود و سازگاری بیشتری با محیط طبیعی دارد. علاوه بر این قیر به کار رفته در آسفالت خود ترمیم شونده به علت خاصیت فیزیکی خود، در برابر رطوبت و آسیب‌های ناشی از آن، مقاوم بوده و دوام و طول عمر بیشتری نیز دارد. این نوع قیر در برابر سایر تغییرات دمایی و شرایط نامساعد جوی، عملکرد خوبی از خود ارائه می‌دهد.
  • آسفالت خود ترمیم شونده پس از تردد وسایل نقلیه سبک و حتی سنگین و خیلی سنگین، قابلیت ترمیم دارد. همچنین پلیمر موجود در قیر به دلیل واکنش پذیری با آب، باعث ترمیم روسازی شده و بدین صورت مشکل تخریب روسازی آسفالت در اثر نفوذ رطوبت نیز رفع خواهد شد.
انواع آسفالت خود ترمیم شونده

انواع آسفالت خود ترمیم شونده

  • تولید آسفالت‌ خود ترمیم شونده با استفاده از نانو ذرات مغناطیسی
  • تولید آسفالت‌ خود ترمیم شونده از ترکیب نانو لوله‌های کربنی با قیر

روش نانو ذرات مغناطیسی

فاکتور اصلی ساخت آسفالت‌های خود ترمیم شونده، نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن می باشد. در این روش مقدار معینی از نانو ذرات مغناطیسی را با ماده ای چسبناک به نام قیر مخلوط کرده و در تولید آسفالت از آن استفاده می‌کنند که باعث چسبندگی و یکنواختی بهتر ترکیب آسفالت نیز می‌شود. پس از آن با اعمال حرارت کم، ذرات مغناطیسی مخلوط با قیر را ذوب کرده و در مدت چند دقیقه ترک‌های موجود روی آسفالت را برطرف می‌کنند.

گرمایش در ترکیبات آسفالت خود ترمیم یکی از فاکتورهای اساسی محسوب می‌شود. در آزمایشگاه از مایکروویو و در پروژه‌های آسفالت کاری از کامیون‌های شعله پخش کن استفاده می‌شود. به این ترتیب که کامیون شعله پخش کن قسمت آسیب دیده را حرارت داده که با این عمل ترک ایجاد شده به مرور بسته شده و سطحی صاف به وجود می‌آید.

اگر هوا سرد بود چه باید کرد؟

در این شرایط می‌توان از تجهیزاتی که میدان مغناطیسی تولید می‌کنند استفاده کرد. این ماشین‌ها با حرکت خود روی سطوح، باعث ایجاد میدان مغناطیسی شده که منجر به ایجاد بار مغناطیسی روی آسفالت می‌شوند.

روش نانو لوله های کربنی

در تهیه آسفالت با این روش، با استفاده از حساسیت القای بالای نانو لوله‌های کربنی چند جداره، علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید آسفالت، هزینه‌های ترمیم و نگهداری آسفالت نیز کاهش می‌یابد. در این روش توسط مایکروویو به لوله‌های کربنی حرارت داده می‌شود. آسفالت فعال شده و می‌تواند ترک‌های موجود را رفع کند.

استفاده از این روش راحت تر و کم هزینه تر از روش تولید آسفالت خود ترمیم شونده با ذرات مغناطیسی است و نیاز به تغییر ترکیبات آسفالت نیست.

آسفالت خود ترمیم شونده چیست

به طور کلی ترمیم آسفالت با استفاده از فناوری خود ترمیم شونده، بازدهی و کارایی بیشتری نسبت به ترمیم آسفالت به وسیله الیاف فلزی دارد. به دلیل اینکه در نانو لوله های کربنی تنها بخش کوچکی از قیر را گرما می‌دهند و نیازی به تغییر ساختاری و کامپوزیتی آسفالت نیست. همچنین هنگام ترمیم خرابی‌ها فقط به قسمتی که آسیب دیده، حرارت داده می‌شود.

مزایای آسفالت خود ترمیم شونده

  • کاهش مسافت حمل و انتقال آسفالت
  • کاهش تولید گازهای گلخانه ای
  • کاهش انواع آلودگی‌های زیست محیطی
  • کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری آسفالت
  • کاهش زمان مسدود شدن جاده و ایجاد ترافیک
  • کاهش تصادفات جاده ای
  • افزایش ماندگاری آسفالت و کاهش روند فرسایش
  • عدم نیاز به نگهداری و ترمیم، طی چندین سال
  • امکان اجرای آن روی آسفالت‌های قدیمی
  • حفظ منابع اولیه

آسفالت کاری با میچینم

شرکت میچینم پیمانکار آسفالت و ارائه دهنده کلیه خدمات مربوط به آسفالت مانند محوطه سازی، زیر سازی آسفالت ، روکش آسفالت، لکه گیری سطوح مختلف و آسفالت کاری با قیمت مناسب می‌باشد.

میچینم در اجرای آسفالت کاری، از ابتدای کار که تهیه مواد اولیه مرغوب و حمل آن به منطقه موردنظر می‌باشد تا انتهای کار که شامل اجرای باکیفیت آسفالت است همراه شما خواهد بود. همچنین یکی از تعهدات مجموعه ما مسئولیت پذیری و ضمانت کاری پس از خدمات می‌باشد و شما می‌توانید با خیالی آسوده امور آسفالت کاری خود را به ما بسپارید.

خدمات آسفالت کاری با میچینم:

بیشتر بخوانید:

حداقل دمای آسفالت ریزی چقدر است و عوامل موثر بر آن

چرا روی آسفالت پودر سنگ می‌ ریزند و تاثیر آن بر آسفالت

آسفالت حفاظتی ریزدانه (میکروسرفیسینگ) چیست؛ ترکیبات و کاربرد ها

مطالب مرتبط