رفع بوی بد سینک ظرفشویی؛ روش و نکات کاربردی

رفع بوی بد سینک ظرفشویی

آشپزخانه از نقاط مهم منزل شناخته می شود. این محیط بایستی منظم و مرتب باشد. با توجه به اینکه آشپزی و تهیه غذا در این محل انجام می شود، بایستی تمیزی و نظافت در آن بیشتر از سایر نقاط رعایت گردد. سینک ظرفشویی از نقاطی شمرده می شود که مستعد انباشت آلودگی های فراوان است.

سینک ظرفشویی باید بصورت مداوم مورد نظافت قرار بگیرد تا اضافه های غذا و چربی در آن انباشته نشوند. تجمع این مواد در سینک، باعث ایجاد بوی بد در کل فضای آشپزخانه می شود. تجمع مواد اضافه در این محل باعث می گردد تا انواع باکتری های مضر در آنجا جمع گردند و زمینه بیماری های مختلف را در منزل فراهم نمایند.

در این مطلب قصد داریم تا در مورد رفع بوی بد سینک ظرفشویی مطالب مهمی را عنوان کنیم تا از طریق آن بتوانید این نقطه از آشپزخانه منزل خود را تمیز نمایید.

شرکت بازسازی میچینم با سابقه فعالیت چندین ساله خود، این را ثابت کرده که، داشتن  کیفیت و استحکام از مشخصه اصلی پروژه های انجام شده توسط این مجموعه است. بازسازی آشپزخانه از تخصص های اصلی پیمانکاران زبده ما محسوب می شود.

سیستم فاضلابی که دچار مشکل باشد حتماً به بازسازی احتیاج پیدا می کند. اگر در هنگام بازسازی این سیستم، بخش های مختلفی از آشپزخانه دچار آسیب شد، نگران هیچ چیز نباشید. پیمانکاران ما با تدابیری که روی دست می گیرند، قادرند تا به شکل اولیه، آشپزخانه منزل شما را بازسازی نمایند.

بازسازی اتاق خواب و بازسازی لابی ساختمان نیز در زمره تخصص های ما قرار می گیرد. برای دریافت مشاوره های رایگان با شماره تلفن های مجموعه میچینم در تماس شوید.

علت بوی بد سینک ظرفشویی

با یک بررسی کلی می توان علت بوی بد سینک ظرفشویی را پیدا کرد. بوی بد این قسمت دو دلیل عمده بیشتر ندارد. سهل انگاری در نظافت و دیگری خرابی در سیستم لوله کشی فاضلاب از دلایل اصلی ایجاد بوی بد در سینک ظرفشویی است.

شاید بتوان هریک از این دو را در ایجاد چنین وضعیتی مقصر دانست. برای هرکدام از این دو معضل می توان راه حل مناسبی را جستجو کرد. در ادامه این بخش قصد داریم تا در مورد این دو عامل بصورت مفصل توضیحات مفیدی را ارائه دهیم.

تجمع چربی و مواد غذایی در سینک

تجمع چربی و مواد غذایی در سینک یکی از دلایل اصلی ایجاد بوی بد در این محل می باشد. این مواد به جداره داخلی سینک می چسبند و به مرور زمان لایه ای از چربی و آلودگی را ایجاد می کنند. این لایه چربی محل مناسبی را برای رشد میکروب های مختلف فراهم می کند.

نباید اجازه دهید تا چنین لایه ای در سینک تشکیل شود. بعد از هر مرتبه ظرف شستن باید سینک را با سیم ظرفشویی مختص به خودش تمیز نمایید. با انجام چنین کاری دیگر هیچگونه چربی و میکروبی جرأت تشکیل و رسوب گذاری در آنجا را نخواهد داشت.

گرفتگی لوله فاضلاب سینک

گاهی اوقات با وجود اینکه سینک ظرفشویی را تمیز می کنید ولی باز هم بوی بدی از آن به مشامتان می رسد. دلیل آن هم گرفتگی در لوله فاضلاب است و بایستی نسبت به رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید.

انسداد در لوله های زیر سینک، بخصوص لوله های دوقلو یکی از دلایل اصلی گرفتگی لوله فاضلاب می باشد. میزان تجمع مواد زائد به گونه ای است که مسیر جریان آب را می بندد و در کوتاه مدت، باعث ایجاد بوی بد و تشکیل انواع میکروب ها در این مسیر می شود.

باکتری های موجود در سینک آلوده

بوی بد ایجاد شده را می توان مستقیماً به باکتری های جمع شده در آن ربط داد. تجمع اضافه های مواد غذایی در سینک، شرایط مساعدی را برای رشد این باکتری ها فراهم می کند. سینک های مرطوب نیز مستعد رشد باکتری ها هستند.

بعد از اتمام هر مرتبه ظرفشویی لازم است تا سینک از وجود هر نوع چربی و مواد غذلیی پاک سازی شود. بهتر است تا از توری های آشغال گیری در سینک استفاده شود تا علاوه بر جمع کردن زائده های غذا، مانع از ورود آنها به داخل لوله های سینک گردد. علاوه بر این موارد نباید اجازه دهید تا سینک آشپزخانه منزل شما مرطوب بماند و باید سریعاً آن را خشک کنید.

در مورد دلایل تشکیل باکتری ها در سینک توضیحات لازم را ارائه دادیم، اینک قصد داریم تا در خصوص مشخصات آنها بپردازیم و شما را با خطراتی که برای سلامتیتان دارد آشنا بسازیم.

باکتری استافیلوکوکوس اورئوس

استافیلوکوکوس به عنوان یک باکتری خطرناکی شناخته می شود که هدف آن حمله مستقیم به سیستم دفاعی بدن است. این باکتری باعث بروز بیماری های مختلفی در انسان می شود. ذات الریه، مسمومیت، انواع عفونت های استخوانی و پوستی از جمله بیماری های خطرناکی شمرده می شوند که مسبب آنها، این باکتری خوفناک می باشد.

حالا شاید از خودتان بپرسید، آیا راهی وجود دارد که سینک به این باکتری آلوده نشود؟ در جواب این سوال باید گفت بله، جای هیچ نگرانی نیست. با رعایت یکسری موارد بهداشتی قادر خواهید بود، محیط آشپزخانه و بخصوص سینک ظرفشویی را از وجود این باکتری در امان بمانید. قطعات ریز گوشت و لبنایات جا مانده در سینک ظرفشویی، از علت های اصلی تشکیل این باکتری هستند.

باکتری سالمونلا

کارشناسان حوزه بهداشت همواره نسبت به شستشوی سبزیجات و گوشت ها در سینک ظرفشویی توصیه های لازم را ارائه داده اند. به باور آنها استفاده مکرر از سینک به عنوان محل شستشوی این مواد می تواند، زمینه ساز رشد و تکثیر این باکتری ها باشد.

این باکتری نیز همانند سایر گونه های مشابه خود، بدن انسان را با خطرات مختلفی مواجه می سازد. افرادی که در معرض چنین باکتری قرار می گیرند به بیماری های مختلف گوارشی و اختلال تیروئید مبتلا می گردند. تنها را دچار نشدن به این باکتری حفظ بهداشت و ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی می باشد. تجمع این باکتری در سینک، باعث ایجاد بوی بد در آنجا می شود.

باکتری آشریشیا کلی

این باکتری را نباید دست کم گرفت. برخی از کارشناسان بر این باورند که این نوع باکتری خطر جدی را متوجه انسان نمی کند. در صورتی که چندین مورد از مسمومیت توسط آشریشیا کلی گزارش شده است. تعداد مبتلایان به این ویروس زنگ خط را به صدا درآورده و هشدارهای لازم در خصوص به خطر افتادن سلامتی را به ما می دهد.

در هنگام مواجه با چنین موردی نباید دست روی دست بگذارید. این باکتری همراه میوه و سبزیجات، وارد خانه های ما می شود و هیچ محلی را مناسب تر از سینک پیدا نمی کند تا در آنجا تجمع یابد.

باکتری کامپیلوباکتر ژونی

علم پزشکی و سلامت، همواره بر نظافت سینک ظرفشویی تاکید داشته است. بر اساس همین علم، این مکان مستعد رشد باکتری های مختلفی است. یکی از این باکتری ها که به کامپیلوباکتر ژونی نیز معروف است، عامل اصلی ایجاد بیماری های گوارشی شناخته می شود.

بهترین راهکاری که می توان پیشنهاد داد تا به آن مبتلا نشوید، این است که گوشت، شیر نجوشیده و سبزیجات خام خود را در معرض تماس طولانی مدت با سینک قرار ندهید. این تماس موجب می شود تا باکتری به تدریج و در چند ساعت وارد سینک شده و در جدارهای آن جا خوش کند.

دستگاه باکتری سنج

وجود چنین دستگاهی در هر خانه ای لازم است. از این دستگاه می توان برای تشخیص انواع باکتری و آلودگی ها در محیط خانه و بخصوص در سینک ظرفشویی استفاده کرد.

بخاطر سلامتی ساکنین خانه، استفاده از این وسیله در منزل توصیه می شود. دستگاه باکتری سنج با داشتن فناوری مخصوص، قادر است تا انواع باکتری ها را شناسایی کند و از میزان آلودگی محیط اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهد. با داشتن این وسیله می توانید میزان آلودگی در سینک ظرفشویی خود را تعیین نمایید.

با روش های مناسب قادر خواهید بود تا این آلودگی ها را از مکان مورد نظر پاکسازی کنید. با پاکسازی سینک دیگر شاهد بوی بد نخواهید بود. این دستگاه به شما کمک می کند تا محیطی عاری از هرگونه باکتری و میکروب خطرناک داشته باشید.

انواع سينك ظرفشويي

با اهمیت پاکیزگی در فضای آشپزخانه و بخصوص سینک آن آشنا شدیم. سینک های ظرفشویی دارای تنوع بسیاری هستند. در ساخت هریک از آنها، متریال بخصوصی کارگرفته شده است. هدفمان از معرفی انواع سینک این است که در مورد آنها آشنایی کامل داشته باشید و بدانید کدامیک از آنها زمینه رشد باکتری ها را فراهم نمی کنند.

گونه های جدیدی از سینک روانه بازار شده است که قابلیت ضد باکتری دارد و به راحتی می توانید از آن در محیط آشپزخانه استفاده کنید. در ادامه این بخش قصد داریم تا با انواع سینک ها آشنایی یابیم.

سینک آنتی باکتریال

قبل از توضیح در مورد این نوع سینک اجازه دهید تا در مورد خود واژه آنتی باکتریال توضیحاتی را ارائه دهیم. آنتی باکتریال یک خاصیتی است که به برخی مواد اطلاق می شود. به موادی که خاصیت از بین برندگی انواع باکتری ها را بصورت طبیعی دارند، آنتی باکتریال خوانده می شوند.

سینک های آنتی باکتریال نیز از این گونه مواد ساخته شده اند. این سینک ها توانایی از بین بردن تمام باکتری ها را دارند و هیچ باکتری قادر نخواهد بود تا در آنجا رشد نماید. استفاده از این سینک باعث می گردد تا منشاء هیچ بیماری از آشپزخانه و سینک نباشد.

سنیک ظرفشویی استیل ضد زنگ

این نوع سینک ها کاربرد وسیعی در آشپزخانه ها دارند. به دلیل داشتن ویژگی های مثبتی که در این وسیله وجود دارد، استقبال فراوانی از آن شده است. یکی از ویژگی های مثبت آن ضد زنگ بودن آن است. وجود زنگ زدگی در این قسمت باعث می شود تا زمینه مناسب برای تجمع باکتری ها فراهم شود.

از سوی دیگر به دلیل وجود مواد سمی در زنگ آهن، سلامتی انسان را با خطرات زیادی مواجه می کند. آب و رطوبت نمی توانند تاثیر منفی خود را بر روی این سینک بگذارند. با داشتن چنین ویژگی مثبتی که در این وسیله وجود دارد، دیگر شاهد فرسودگی و زنگ زدگی نخواهید بود. با داشتن این نوع سینک، بیماری و باکتری های مضر شما را تهدید نمی کند. این ویژگی به این معنا نیست که از نظافت و پاکیزگی آن غافل شوید

سینک ظرفشویی مسی

فلز مس دارای مزایای بیشماری است. مقاومت و استحکام بالای این فلز باعث گردیده تا از آن در ساخت سینک نیز استفاده کنند. در خصوص این نوع سینک ها باید مطلب مهمی را خاطر نشان بسازیم آنهم عدم واکنش پذیری آنها با آب است که یک نوع مزیت منحصربفرد شناخته می شود.

بعد از شستشوی ظرف ها بایستی با مواد شوینده مناسب، این سینک را شستشو دهید تا چربی و مواد اضافه بر جداره آن رسوب نکند. به طور طبیعی فلز مس خاصیت ضد میکروبی دارد. این ویژگی مثبت باعث گردیده تا استفاده گسترده ای از آن در ساخت سینک های ظرفشویی شود. البته این خصوصیت نباید باعث گردد تا از نظافت مستمر سینک با مواد شوینده مناسب غافل شوید.

سینک ظرفشویی شیشه‌ای

انواع شیشه ای سینک ها نیز مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است. هر گونه چربی و آلودگی که بر روی شیشه بنشیند، به راحتی قابل تشخیص است. همین ویژگی مثبت باعث گردیده است تا هیچ آلودگی از چشم شما پنهان نماند. استفاده از این نوع سینک در آشپزخانه توصیه می شود. تمیزی و نظافت خیره کننده، از ویژگی های آشپزخانه هایی است که از این نوع سینک استفاده می کنند.

کلام آخر

سینک از بخش های مهم و کلیدی آشپزخانه شمرده می شود. نظافت این بخش باید در اولویت خانم خانه قرار بگیرد. در این بخش هم ظروف کثیف شستشو داده می شوند و هم مواد غذایی مثل سبزیجات و میوه ها را در آن شست و شو می دهند. در جهت حفظ سلامتی ساکنین خانه حتماً لازم است تا به پاکیزگی و نظافت این بخش توجه شود تا مانع تجمع میکروب ها و باکتری های خطرناک گردد.

سوالات متداول

از چه نوع شوینده هایی می توان در شستشوی سینک استفاده کرد؟

از شوینده های شیمیایی که در بازار وجود دارد می توان استفاده کرد. علاوه بر آن استفاده از محلول هایی مثل جوش شیرین و نوشابه نیز توصیه می گردد.

آیا استفاده از خمیر تاثیری بر نظافت سینک دارد؟

خمیر با خاصیتی که دارد قادر است تا هرگونه میکروب و آلودگی را به خود جذب کند. استفاده از لایه خمیری در نظافت سینک تاثیر مثبتی می گذارد.

مقالات بیشتر :

چگونه بوی فاضلاب آشپزخانه را از بین ببریم

چگونه چاه آشپزخانه را باز کنیم

مطالب مرتبط