قوانین شهرداری در مورد بازسازی ساختمان و خانه

قوانین شهرداری در مورد بازسازی

شهرداری ها یکی از مراکز مهم در شهرها شناخته می شوند که وظایف مختلفی را بر عهده دارند. تمام تصمیمات مربوط به امور شهری در این بخش گرفته می شود. نظارت بر ساخت و سازها و بازسازی ساختمان ها نیز جزء مسئولیت های مهم شهرداری ها شمرده می شود.

شهرداری ها باید قوانین مصوب شده را به مرحله اجرایی درآورند. یکی از ویژگی های شهرهای مدرن، وجود نظم در آنهاست. ایجاد نظم شهری به روش های مختلفی تامین می گردد. قوانین شهرداری موجب می شود تا حقوق تمام افراد تامین گردد.

در این مطلب می خواهیم بدانیم قوانین شهرداری در مورد بازسازی چه می گوید. بسیاری وجود چنین قوانینی را دست و پاگیر می دانند و از آن شکایت دارند در صورتی که وجود چنین قوانینی لازمه یک شهر مدرن و منظم است.

اگر نظارتی بر بازسازی ساختمان ها نباشد، افراد سوء استفاده جویی پیدا می شوند که از هر فرصتی استفاده می کنند تا نظم موجود در حوزه ساختمان را از بین ببرند و باعث آشفتگی در این بخش شوند. در ادامه این مطلب به توضیح مفصل قوانین شهرداری در مورد بازسازی ساختمان می پردازیم.

رعایت قوانین شهرداری در هنگام بازسازی

بازسازی را می توان به دو نوع تقسیم بندی کرد. یکی بازسازی جزئی و دیگری بازسازی اساسی در مورد بازسازی های اساسی که سلامت کل ساختمان را با تهدید روبرو می سازد، باید مجوزهای لازم دریافت شود. در صورت اخذ جوازهای قانونی و با رعایت موارد ایمنی می توان بازسازی اساسی در مورد ساختمان را انجام داد.

گرفتن مجوزهای شهرداری بدین معناست که بازسازی مشکلی ندارد و فرد متقاضی اجازه دارد تا بازسازی را انجام دهد. در این بخش قصد داریم تا در مورد مراحل بازسازی توضیح دهیم و تاثیر قوانین موجود بر آنها را بررسی کنیم.

دریافت مجوزهای بازسازی

قوانین موجود، مالکین ساختمان را ملزم کرده تا برای بازسازی بخش های اساسی ساختمان خود، مجوزهای لازم را دریافت کنند. بازسازی بدون دریافت مجوزهای قانونی، مجاز نمی باشد. کارفرما حق چنین کاری را ندارد هرچند اگر استدلال صاحب خانه این باشد که در جریان بازسازی ضوابط مهندسی را رعایت می کند.

قوانین تصویب شده در مرحله تخریب

مرحله تخریب را باید با برنامه ریزی دقیقی شروع کرد و تمام موارد قانونی و ایمنی را در نظر گرفت. قوانین شهرداری، کارفرما را ملزم کرده که در هنگام اجرای عملیات تخریب، حتماً یک کارشناس معتبر را به همراه خود داشته باشد و با نظر وی، بخش های آسیب دیده تخریب گردد.

کار تخریب را باید به افراد حرفه ای و با تجربه سپرد. چنین افرادی اطلاع دقیقی از بارهای ساختمان دارند و می دانند که چگونه تخریب را انجام دهند.

قوانین تصویب شده در مرحله بازسازی

این مرحله نیز از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. قوانین موجود در این حوزه به گونه واضح و شفاف بیان می دارد که رعایت ضوابط شهرداری در اولویت کار قرار دارد. این ضوابط نقشه راهی را پیش روی پیمانکاران بازسازی قرار می دهد تا عملیات را به گونه ای به پیش ببرند که تمام ضوابط در آن رعایت شده باشد.

استاندارد انتخاب مصالح مناسب

قوانین شهرداری در این خصوص نیز ورود پیدا کرده است. بر طبق قوانین موجود بایستی از مصالح با کیفیتی در هنگام بازسازی استفاده شود. استفاده از مصالح بی کیفیت موجب تخریب و آسیب دیدگی های مجدد در ساختمان می شود. قانون کاربرد این قبیل مصالح را منع کرده است و در صورت مشاهده چنین موارد، برخورد های قانونی با فرد خاطی صورت می گیرد.

هدف از تدوین قوانین بازسازی چیست؟

قوانین شهرداری در مورد بازسازی چه می گوید، این سوالیست که بیشتر افراد نسبت به آن بی اطلاع هستند.

شهرداری ها قوانین مدونی دارند که به آنها اجازه می دهد تا در بخش بازسازی ساختمان، نظارت های همه جانبه ای داشته باشند و به هیچ کسی اجازه ندهند که این قوانین را زیر پا بگذارد. موضوعات مهم و اساسی وجود دارد که در این قوانین به آنها پرداخته شده است.

وجود چنین قوانین مدونی باعث می گردد تا هم ساختمان ها به گونه صحیحی بازسازی شوند و از طرف دیگر با چنین سخت گیری هایی ایمنی و آسایش افراد ساکن در ساختمان تامین می گردد. در مواردی عدم رعایت این قوانین مشاهده شده که به موجب آن حتی حقوق رهگذران نیز زیر پا گذاشته شده است.

در ادامه این بخش به بررسی این قوانین می پردازیم و با جنبه های مختلف آن آشنا می شویم و درخواهیم یافت که هدف اصلی از تدوین چنین قوانینی چیست.

نظم شهری

یکی از اهدافی که در تدوین قوانین شهرداری به دنبال آن هستند، ایجاد نظم شهری در حوزه ساختمان است. منطقه ای را در نظر بگیرید که تمام ساختمان های موجود در آن بر طبق یک طرح یکسان و مشابه ساخته شده اند. قوانین شهرداری تاکید دارد که بازسازی باید به گونه ای انجام شود که کوچکترین خدشه ای را به نمای کلی این نواحی وارد نکند.

با افرادی که بازسازی غیر بومی را در این مناطق انجام می دهند برخورد می شود و با نظر کارشناس شهرداری مشمول جریمه های نقدی می گردند و در بیشتر موارد مجبور به تخریب بخش های غیر مجاز می شوند. این قضیه بیشتر در مورد بازسازی نمای ساختمان مشاهده می گردد.

البته در موارد دیگر نیز این قضیه صدق می کند و هر تغییری که در ساختمان ایجاد می شود باید مطابق با طرح کلی محیط باشد. از نمای ساختمان صحبت کردیم اما نباید از دیگر تخلف های موجود غافل شویم.

در این خصوص قوانین شهرداری به هیچ وجه اجازه نمی دهد که در منطقه ای که ساختمان ها تعداد طبقات بخصوصی دارند، افزایش طبقات صورت بگیرد. اما در موارد محدودی مشاهده شده که چنین جوازهایی نیز صادر شده است که آن هم با در نظر داشت موارد بیشماری و پس از تایید کارشناسی صورت گرفته است.

حقوق ساکنین ساختمان

بازسازی باید به گونه ای انجام شود که آسایش و رفاه ساکنین را به دنبال داشته باشد. ساختمان هایی که غیر اصولی بازسازی می شوند نمی توانند آسایش و رفاه ضروری را برای ساکنین تامین کنند و از سوی دیگر باعث می گردند تا ایمنی ساختمان به خطر بیفتد و جان و مال ساکنین ساختمان را به خطر بیندازد. شهرداری ها با مشاهده چنین مواردی، قوانین نظارتی و اجرایی را در مورد ساختمان ها تدوین کرده اند.

حقوق رهگذران و شهروندان

یکی دیگر از اهداف مهمی که از تدوین قوانین شهرداری ها می توان انتظار داشت، حفظ حقوق رهگذران و شهروندانی است که از نزدیکی ساختمان بازسازی شده می گذرند. ساختمانی را در نظر بگیرید که نمای آن غیر استاندارد و غیر اصولی بازسازی شده است، طبیعتاً المان های بکار رفته در این نما هر لحظه ممکن است سقوط کنند و افرادی که از زیر آن می گذرد را با خطر جدی مواجه سازد.

عواقب بازسازی بدون مجوز

دلایل مختلفی وجود دارد که افرادی بدون دریافت جواز به بازسازی روی می آورند. این عمل گاهی از عدم آشنایی آنها از موارد قانونی نشأت می گیرد و در موارد دیگری دلیل آن می تواند چیزهای دیگری باشد. ضررهای مالی اولین ضربه ای است که به مالک متخلف وارد می شود.

خطر تخریب نیز در کمین اینگونه از ساختمان ها قرار دارد. به طور کلی عواقب بازسازی بدون مجوز را می توان گسترده تر از این دانست و حتی در مواردی مشاهده شده که فرد خاطی تا مدت ها از دریافت مجوزهای بازسازی منع شده است.

با گرفتن مجوز قانونی، دیگر این دردسرها را نخواهید داشت. افرادی که قصد بازسازی ساختمان خود را دارند ولی اطلاع دقیقی از قوانین موجود ندارند، می بایست با یک کارشناس با تجربه مشورت کنند تا وی تمام قوانین موجود را برایش شرح دهد و در جریان اخذ مجوزها به کارفرما کمک کند.

مزایای مجوز بازسازی

از قدیم گفتند بار کج به منزل نمی رسد. در مورد بازسازی ساختمان نیز این ضرب المثل صدق می کند. ساختمانی که بدون دریافت مجوز بازسازی می شود مشمول جریمه های سنگین می گردد. داشتن مجوز بازسازی می تواند مزایای بیشماری را برای کارفرما ایجاد کند. در ادامه این بخش به مزایای دریافت مجوز می پردازیم.

جریمه نشدن

کارفرمایی که ساختمان خود را با دریافت جواز، بازسازی کرده است دیگر نباید نگران جریمه شدن باشد. قانون همواره پشتیبان افرادی است که به آن احترام می گذارند. تمام مراحل بازسازی را می توان بدون هیچ مشکلی به پیش برد و در انتهای کار، سکونت توأم با آسایش و آرامش را برای ساکنین به همراه خواهد داشت. در هنگام فروش یا اجاره نیز منع قانونی پیش روی صاحب خانه نیست و می تواند با خیال راحت ساختمان خود را بفروشد یا اجاره دهد.

به موقع تمام شدن

مجوز بازسازی موجب می گردد تا عملیات بازسازی در سر موعد خود و با کمترین اختلاف زمانی به اتمام برسد. ساختمان هایی که جواز بازسازی دارند، دیگر با مشکلات قانونی روبرو نمی شوند و مشکلی فرا راه آنها قرار نخواهد گرفت و تاخیری در زمان اتمام آن ایجاد نخواهد شد.

عدم سوء پیشینه برای مالک

مالکینی که با دریافت مجوزهای شهرداری ساختمان خود را مورد بازسازی قرار داده اند، از بابت پیگرد قانونی آسوده خاطر هستند. در مقابل، افرادی که در شهرداری دارای سوء پیشینه هستند، مشکلات زیادی بر سر راه آنها قرار خواهد گرفت و حتی در آینده به خاطر همین سوء پیشینه ای که دارند نمی توانند مجوز دریافت کنند.

شرکت بازسازی ساختمان میچینم نامی شناخته شده در عرصه نوسازی ساختمان و بازسازی خانه های قدیمی است. مجموعه میچینم با داشتن کادر مجرب و فنی توانسته در طی این سالها اعتماد مشتریان خود را جلب کند. حوزه فعالیت مجموعه ما بسیار گسترده است و در طی این مدت توانسته خدمات قابل توجهی را به همشهریان تهرانی خود ارائه دهد. بازسازی ویلا قدیمی و تعمیرات ساختمان در تهران از جمله اقدامات حرفه ای پیمانکاران ما می باشد. برای دریافت مشورت های لازم با مشاوران ما تماس بگیرید و از مشاوره های رایگان و کارشناسی شده ما بهره مند شوید

کلام آخر

در زندگی شهرنشینی امروزی، وجود قوانین امری ضروری است. از بین قوانین موجود قوانین شهرداری از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. این قانون در رابطه مستقیم با زندگی شهروندان قرار دارد. قوانین شهرداری در مورد بازسازی ساختمان باعث می گردد تا ار بروز هرج و مرج در حوزه ساختمان، جلوگیری شود و جلوی سوء استفاده افراد را بگیرد.

سوالات متداول

چه لزومی به وجود قوانین شهرداری در حوزه بازسازی ساختمان وجود دارد؟

وجود چنین قوانینی باعث می گردد تا حوزه ساختمان دارای نظم و انضباط شود و از هرج و مرج ها و اعمال خودسرانه جلوگیری کند.

شهرداری چه ضوابطی را در بازسازی ساختمان تعیین کرده است؟

دریافت مجوزهای قانونی و رعایت استانداردهای پذیرفته شده در دسته بندی ضوابط شهرداری قرار می گیرد.

مقالات مشابه :

قوانین تخریب آپارتمان

قوانین بازسازی ساختمان

قانون بازسازی آپارتمان

صفر تا صد پروانه ساختمان

ضوابط بازسازی ساختمان چیست

مطالب مرتبط