چگونه آشپزخانه را از پذیرایی جدا کنیم

چگونه آشپزخانه را از پذیرایی جدا کنیم

آشپزخانه و پذیرایی از بخش های مهم و کلیدی در یک خانه شمرده می شوند و هریک از آنها جایگاه مخصوص به خود را دارند. هیچ خانه ای را بدون آشپزخانه یا پذیرایی نمی توان تصور کرد. با توجه به اهمیت این بخش ها، ساختمان هایی را در سطح شهر مشاهده می کنیم که با مشکل تداخل این دو مکان روبرو هستند.

منظورمان از تداخل این است که هیچ قسمت جدا کننده ای بین این دو قرار ندارد. این ساختمان ها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که هیچ مرزی برای این دو مکان در نظر نگرفته اند.

جداسازی این دو بخش همواره از دغدغه های مهم خانواده ها تلقی می شود. اما خبر خوشحال کننده این است که در این مطلب قصد داریم تا در مورد جداسازی این دو قسمت توضیحات مفصلی را ارائه نماییم که می تواند کمک بزرگی برای ساکنین این خانه ها باشد.

با استفاده از روش های مختلفی که در این حوزه وجود دارد، می توانید این دو بخش را به گونه ای از یکدیگر جدا کنید که در نظر هر فردی زیبا و شکیل به نظر برسد.

روش های جداسازی آشپزخانه از پذیرایی

با پیشرفت در حوزه معماری و دکوراسیون داخلی خوشبختانه روش های نوینی ارائه گردیده است که می توان با اعمال آنها در بخش مورد نظر، جداسازی هنرمندانه ای را در خصوص آن اجرا کرد.

مهم ترین پارامتر در این مورد، قضیه هزینه ها است. روش هایی که از آنها نام می بریم باید در کنار موثر بودن، از قیمت عملیاتی کمتری نیز برخوردار باشند. البته در مورد هزینه ها بایستی معقولانه پیش رفت و اگر لازم شد هزینه زیادی نیز مصرف کرد اما بهترین شیوه راهکاری است که بالاترین کیفیت و کم ترین هزینه را در بر داشته باشد.

در ادامه این بخش به روش های بصری و ساختاری می پردازیم تا با استفاده از این دو بتوانید جداسازی زیبا و قابل قبولی در این بخش از خانه داشته باشید.

روش های بصری

با استفاده از این روش می توانید با صرف حداقل هزینه، آشپزخانه را از پذیرایی جداسازی نمایید. این شیوه شامل سبک های مختلفی می شود که برای تفکیک دو فضا می توان از آنها استفاد کرد. بهره گیری از این راهکارها، پیامی واضح و مستقیم را به بیننده القا می کند که با دو فضای مجزا مواجه است.

این دو مکان را با رنگ های متضاد می توان رنگ آمیزی کرد. کاربرد رنگ های متضاد یک راه حل منحصر بفردی شناخته می شود که با حداقل هزینه و زمان قادر خواهید بود تا به خواست خود برسید و این فضا را به دو بخش مجزا تفکیک کنید.

روش های ساختاری

در این روش دیگر با مفهوم بصری کاری نداریم و در اصل با ساختار و اصل بنا روبرو هستیم. در فضای مورد نظر از المان های مناسبی جهت جداسازی استفاده می گردد. این المان ها با توجه به نیاز کارفرما انواع مختلفی را می تواند شامل شود. بکار بردن این المان ها دست شما را در اجرا باز می گذارد به گونه ای که قادر خواهید بود تا آنها را در مکان های دلخواه خویش تعبیه کنید.

از مکان های دلخواه نام بردیم، در اینجا لازم است تا بصورت دقیق این مکان ها را توضیح دهیم تا اگر شما نیز قصد جداسازی و تفکیک در چنین فضاهایی را دارید، بتوانید به راحتی این کار را انجام دهید. دیوار کشی، ساخت اپن و انجام یکسری از اقدامات دیگر از جمله راهکارهایی است که در این روش پیشنهاد می گردد.

روش های بصری جداسازی آشپزخانه از پذیرایی

در این شیوه بایستی از نبوغ و ذوق هنری خود استفاده کنید و مناسب ترین شیوه را انتخاب نمایید تا یک حس متفاوت به بیننده القا شود. این حس باید به گونه ای باشد که در هنگام دیدن این مکان به بیننده این موضوع را نشان دهد که با دو فضا و مکان جدا از هم روبرو است.

شاید این سوال را از خود بپرسید که این ویژگی یک ساختار مصنوعی و غیر واقعی به نظر می رسد و هیچ تاثیر عینی ندارد. وسواس فکری در نهایت منجر می شود تا نتیجه بگیرید که این روش اصلاً موثر نیست.

در این خصوص باید گفت که بکار بردن این روش، یک راهکار هنری و آزموده شده است افرادی که از آن در منزل خود استفاده کرده اند همیشه رضایت خود را از این موضوع ابراز می دارند. در ادامه این بخش به این موضوع می پردازیم و با روش های مختلف در این حوزه بیشتر آشنا می شویم.

استفاده از تضاد رنگ ها

استفاده از تضاد رنگ ها یکی از راهکارهای موثر برای جداسازی محیط آشپزخانه از پذیرایی است. اختلاف بین رنگ های مختلف عاملی است که می توانید از آنها در جهت رسیدن به اهداف خودتان استفاده نمایید. تضاد رنگ ها از این جهت دارای اهمیت است که ویژگی های محیط را دچار اختلاف و تفکیک می کند.

با کمک این روش قادر خواهید بود تا یک محیط بهم چسبیده را به دو بخش تقسیم بندی کنید. این تقسیم بندی طوری است که وجه تمایز را در بخش مورد نظر برجسته می کند. در این محیط بهتر است از رنگ های روشن در کنار رنگ های تیره استفاده کرد مثلاً محیط آشپزخانه را با رنگ های روشن رنگ آمیزی نمود و محیط پذیرایی را با رنگ های تیره یا بلعکس.

انتخاب این رنگ ها به سلیقه کارفرما بستگی دارد. رنگ ها در حوزه های مختلف با یکدیگر دچار اختلاف هستند. بطور مثال رنگ های اصلی در کنار رنگ های فرعی، خودش یک نوع تفاوت به حساب می آید. تاریک و روشن بودن رنگ ها و گرمی یا سردی آنها نیز در گروه های مخالف هم دسته بندی می شوند. از این تضادهای زیبا می توان برای تفکیک و جداسازی آشپزخانه از پذیرایی استفاده کرد و نتیجه خوب آن را مشاهده نمود.

شکست در سقف

در منازلی که بین پذیرایی و آشپزخانه فاصله و مرزی وجود ندارد، شکست در سقف یک اقدام هوشمندانه شمرده می شود که تفکیکی هنرمندانه در این محیط ایجاد می کند. بهره گیری از این تکنیک، ظاهر زیبایی به منزل می دهد و باعث می گردد تا محیط مذکور دارای یک صورت شیک شود.

امروزه این اختلاف سطح در سقف را به گونه جذاب و چشم نواز طراحی می کنند. مدل های مختلفی در این حوزه وجود دارد که بنا بر خواست و سلیقه کارفرما انتخاب می گردد. از مدل های منحنی شکل و اشکال هندسی گرفته تا برجسته گی های ساده را شامل می شود. شاید شکست در سقف را جزء دسته بندی های ساختاری در نظر بگیرید ولی از آن جهت که جدا سازی فیزیکی در محیط رخ نداده است، دیگر نمی توان آن را جزء ساختاری دانست.

روش های ساختاری در جداسازی آشپزخانه از پذیرایی

این روش ها به سادگی روش های بصری نیستند بلکه از یک پیچیدگی بخصوصی برخوردار هستند. البته یک موضوع را خاطر نشان بسازیم که منظورمان از پیچیدگی در اینجا یعنی اینکه انتخاب المان مناسب برای این بخش کار بسیار دشواری می باشد.

گاهی وقت ها می توان قضیه را با یک دیوار کاذب ساده یا یک اپن حل کرد اما در بیشتر مواقع قضیه به همین سادگی نیست و بایستی به تمام ابعاد و ویژگی های خانه توجه کرد. حتماً بایستی از یک المان مناسب استفاده نمود که با سایر بخش های منزل در یک هماهنگی و تناسب خوبی قرار داشته باشد. در ادامه این مطلب به هریک از این روش ها می پردازیم و با چالش های کاربرد آنها در منزل آشنا می شویم.

جدا کننده چوبی

جدا کننده های چوبی به عنوان نمونه ای رایج شناخته می شوند که در بیشتر منازل از آن استفاده می کنند. این جدا کننده ها در رنگ ها و طرح های مختلفی وجود دارد که بنا بر سلیقه خویش می توانید انواع مختلف آن را برای جداسازی های مورد نظر بکار ببرید.

فضای پذیرایی و آشپزخانه تعیین می کند که از چه نوع جدا کننده چوبی استفاده نمایید. در چنین مواردی بهتر است تا از یک فرد با تجربه و هنرمند کمک بگیرید تا مناسب ترین نوع آن را برای منزل شما انتخاب کند. با توجه به تنوعی که در مدل های مختلف آن وجود دارد، بایستی مناسب ترین طرح آن را برای منزل خود برگزینید.

استفاده از این نوع جدا کننده دارای مزایا و معایب خود است از مزایای آن می توان به هزینه پایین و زمان اجرای کم آن اشاره کرد. در مورد معایب آن نیز باید این موضوع را عنوان کنیم که برجسته ترین عیب آن، تاثیر کم آن بر ظاهر محیط است. این جداکننده می تواند تا حدودی یک محیط را به دو بخش مجزا تفکیک کند ولی فاقد آن تاثیری است که دیوارها می توانند بگذارند. این جدا کننده را می توان به عنوان نوعی تفکیک کننده دکوری شناخت.

دیوار کشی در بین پذیرایی و آشپزخانه

این روش یکی از راهکارهایی محسوب می گردد که بطور کلی می توان این دو محیط را بصورت اصولی از یکدیگر جداسازی نمود. دیوارها از متریال مختلفی ساخته می شوند که با توجه به مصالح بکار رفته در آنها، هزینه های مختلفی را در بر دارند. معمولاً این دیوارها را از جنس آجر فشاری یا آجر سفال می سازند و از گچ نیز به عنوان یک روکش برای آن استفاده می نمایند.

نیم دیوار در بین پذیرایی و آشپزخانه

گاهی وقت ها ایجاب می کند تا بجای دیوار از یک نیم دیوار استفاده کرد. کاربرد نیم دیوار در این بخش بنا بر خواست و سلیقه کارفرما صورت می گیرد. نیم دیوارها معمولاً همان دیواری هستند که ارتفاع کمتری دارند، به طوری قسمت فوقانی آنها به سقف نمی رسد و یک فضای خالی را بوجود می آورد. این دیوار نیز به نوبه خود دارای کاربرد های گسترده ای است که از آن جمله تفکیک پذیرایی از آشپزخانه را نیز شامل می شود.

دیوار شیشه ای در بین آشپزخانه و پذیرایی

دیوار شیشه ای ظاهر زیبایی به منزل شما می دهد. برای جداسازی دو محیط مورد نظر، می توانید این نوع دیوار را اختیار نمایید. دیوارهای شیشه ای در انواع متنوعی وجود دارند که بنا بر ویژگی های ظاهری منزل، انتخاب می گردند. از انواع مختلف آن می توان به چهارچوب های فلزی اشاره کرد که در بین آنها از شیشه های مات استفاده شده است. انواع تمام شیشه ای آن نیز وجود دارد که بیشتر در خانه هایی که به سبک مدرن طراحی و ساخته شده اند، مورد استفاده قرار می گیرد.

دکوراسیون بین آشپزخانه و پذیرایی

در این مطلب به تمام مواردی که وجود دارد پرداختیم اما نباید از تاثیر دکوراسیون بین آشپزخانه و پذیرایی غافل شویم. این شیوه یکی از بهترین و کم هزینه ترین روش ها شناخته می شود. استفاده از دکوراسیون مناسب در بین پذیرایی و آشپزخانه، ظاهر و شمای کلی منزل شما را تغییر می دهد و به نوعی تفکیک هنرمندانه ای را ایجاد می کند.

از این شیوه نام بردیم اما حالا می خواهیم در مورد وسایلی که در این بخش بکار می رود صحبت کنیم. مبلمان یکی از این المان هاست که می توان آنها را در بین پذیرایی و آشپزخانه قرار داد و آن را به عنوان مرزی بین این دو محیط در نظر گرفت. فرش نیز در دسته المان هایی قرار می گیرد که قادر است تا تفکیک و جداسازی زیبایی در این ناحیه بوجود آورد.

شرکت بازسازی میچینم در حوزه بازسازی خانه و بازسازی ویلا فعالیت می کند. این مجموعه توجه خود را به خدمت رسانی به همشهریان قرار داده و افتخار این را دارد که در طی این مدت خدمات شایانی را در حوزه بازسازی آشپزخانه، بازسازی اتاق خواب و سایر بخش های به متقاضیان ارائه دهد. کارشناسان و تیم های پیمانکار بازسازی ساختمان ما به تمام حوزه های بازسازی ساختمان آشنایی کامل دارند و قادرند تا در بخش های مختلف شما را راهنمایی نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان ما در مجموعه میچینم در تماس شوید.

کلام آخر

خانه هایی وجود دارند که آشپزخانه و پذیرایی در آنها یکی هستند و هیچ حد فاصلی بین آنها وجود ندارد. این قضیه شکایت بیشتر افراد را به دنبال دارد و همواره در تلاش هستند تا این دو فضا را از یکدیگر تفکیک کنند. روش های مختلفی مانند ایجاد دیوار یا استفاده از دکوراسیون مناسب وجود دارد که شما را قادر می سازد تا دو فضای جدا از هم را برای منزل خود ایجاد کنید.

سوالات متداول

آیا پرده توانایی جداسازی آشپزخانه از پذیرایی را دارد؟

از پرده نیز می توان برای جداسازی این دو بخش از یکدیگر استفاده کرد. استفاده از پرده هزینه کمی دارد و به راحتی می توان آن را نصب کرد.

جداسازی آشپزخانه از پذیرایی چه معایبی دارد؟

با هر روشی که بخواهید این دو مکان را از یکدیگر جدا کنید با کمبود نور در یکی از آنها مواجه خواهید شد. کمبود نور یکی از معایب اصلی جداسازی می باشد.

مقالات بیشتر :

آشنایی با اصول طراحی آشپزخانه

چگونه آشپزخانه کوچک را بزرگ جلوه دهیم

مطالب مرتبط