تعمیر جارو برقی مرکزی به عهده کیست

تعمیر جارو برقی مرکزی به عهده کیست

جارو برقی از وسایلی پر کاربردی محسوب می شود که در بیشتر منازل از آن استفاده می کنند. از نمونه های بزرگ تر آن در نظافت و تمیز کاری محوطه ساختمان ها و مجتمع های مسکونی استفاده می نمایند.

البته انواع مختلفی از این جارو برقی ها وجود دارند که در اندازه و ابعاد با یکدیگر متفاوت می باشند. این وسیله پرکاربرد گاهی وقت ها دچار آسیب می شود و باید تعمیر گردد. تعمیر جارو برقی هزینه های متفاوتی را بر روی دست ساکنین ساختمان می گذارد.

مساله هزینه تعمیرات، همواره مورد اختلاف بین همسایگان بوده است. مساحت ساختمان مشخص می سازد که اندازه و حجم این وسیله چقدر باید باشد. در مجتمع های مسکونی که دارای مساحت بیشتری هستند، ایجاب می کند تا از جارو برقی هایی با قدرت بالایی استفاده شود. هرکدام از جارو برقی ها با توجه به ساختاری که دارند، به شیوه های مختلفی مورد تعمیر قرار می گیرند.

در ساختمان هایی که بصورت روزانه از این وسیله استفاده می شود بایستی نسبت به حفظ و نگهداری آن کوشا باشند. در این بخش قصد داریم تا در مورد این سوال که تعمیر جارو برقی مرکزی به عهده کیست بپردازیم و با هزینه ها و مسائل جانبی آن بیشتر آشنا شویم.

مسئولیت تعمیر و نگهداری از جارو برقی مرکزی

هرکدام از واحد های مسکونی بصورت روزانه از امکانات جارو برقی مرکزی در منزل خود استفاده می کنند. علاوه بر این همیشه در مجتمع های مسکونی یک نفر مسئولیت تمیزکاری ساختمان را بر عهده دارد.

این شخص روزانه بنا بر برنامه ای که در اختیار وی قرار می گیرد وظیفه دارد تا تمام نقاط ساختمان را توسط جارو برقی، از وجود هر نوع گرد و خاک و زباله ای پاکسازی کند. مسلماً همین فرد نیز بایستی نسبت به تعمیر و نگهداری آن اقدامات لازم را در موقع ضرورت انجام دهد.

معمولاً در ساختمان های مسکونی از افراد با تجربه ای در این کار کمک می گیرند که توانایی این را داشته باشند تا در موقعی که جارو برقی دچار آسیب شد آن را تعمیر نمایند. اما یک نکته را می توان پیش بینی کرد، آن هم عدم آگاهی فرد مسئول است.

در مواردی این وسیله دچار آسیبی می شود که دیگر تعمیر آن از عهده اپراتور نیز خارج است. علاوه بر این در مجتمع های مسکونی با یک تعمیرکار قرارداد خدمت رسانی منعقد می گردد تا در صورت لزوم، خود را به ساختمان برساند و تجهیزات این نوع جارو برقی را مورد تعمیر قرار دهد.

هزینه تعمیر جارو برقی بر عهده کیست

با توجه به مطالب گفته شده تا اینجای کار دریافتیم که این وسیله جزء اموال ساختمان محسوب می شود. بر این اساس نتیجه می گیریم که در هزینه های آن تمام افراد ساکن در ساختمان مسئول هستند.

این هزینه ها بایستی از صندوق ساختمان پرداخت گردد. صندوق ساختمان به محلی برای ذخیره سازی پول گفته می شود که بصورت ماهیانه توسط ساکنین ساختمان بصورت حق شارژ ذخیره سازی می گردد. برخی از این جارو برقی ها دارای ضمانت نامه چند ساله هستند که بر اساس آن تمام هزینه های تعمیرات از طریق آن پرداخت می گردد.

البته این را نباید فراموش کرد که ضمانت نامه مذکور مواردی را شامل می شود که در لیست آن قید شده باشد در غیر اینصورت هرگونه آسیبی که به دلیل سهل انگاری فردی یا نوسانات برق، اتفاق افتاده باشد، شامل این ضمانت نامه نمی گردد.

نحوه کارکرد جارو برقی

هنگامی که راجب به تعمیرات و هزینه های آن صحبت می کنیم بهتر است تا ابتدا از شیوه کارکردن آن مطلع باشیم. جارو برقی وسیله ای الکتریکی است که نیروی لازم برای فعالیت خود را از طریق برق تامین می نماید. این وسیله طبق یک مکانیزم مخصوص فعالیت می کند.

در درون این دستگاه، قطعات مختلفی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که هریک از آنها وظایف مشخصی را بر عهده دارند. موتور جارو برقی وظیفه دارد تا در درون محفظه خود، فشار را هوا را به حداقل مقدار برساند. بر اساس همین اختلاف فشار بین محیط بیرون و درون محفظه، شاهد ایجاد مکش در جارو برقی هستیم.

حالا شاید از خود بپرسید این مکش چگونه ایجاد می شود. در جواب این سوال باید بگویم که فشار هوای داخل محفظه موتور جارو برقی کم است ولی فشار هوای بیرون از آن زیاد می باشد. همین اختلاف فشار هوا موجب می شود تا هوا از محیط پر فشار به محیط کم فشار انتقال پیدا کند و در مسیر خود هرگونه گرد و خاک و زباله ای به داخل محفظه جارو برقی منتقل نماید. اصل فعالیت این دستگاه به همین صورت می باشد و از آن انتظار می رود تا این اختلاف فشار هوا را ایجاد کند.

پیدا کردن مشکلات جارو برقی

قبل از اینکه به تعمیرات جارو برقی مرکزی بپردازید بایستی مشکلات آن را پیدا کنید. گاهی مشکلاتی برای این وسیله ایجاد می شود که نیاز مبرم به تعمیر پیدا می کنند و باید در اسرع وقت مورد بازسازی قرار بگیرند. اما نکته مهم این است که قبل از انجام هرگونه تعمیری باید خودتان نسبت به پیدا کردن مشکلات آن اطلاع کافی داشته باشید .

این موضوع را از این بابت می گوییم که بالا رفتن توانایی شما در عیب یابی این وسیله موجب می گردد تا نسبت به مشکلات جزئی آن اطلاعات کافی داشته باشید. با داشتن اطلاعات کافی دیگر لازم نیست تا آن را پیش تعمیرکار ببرید. البته این موضوع را نباید فراموش کنیم که مساحت مجتمع مسکونی و فضای کار در میزان استهلاک این وسیله تاثیر گذار است.

 در هنگام خرابی جارو برقی بایستی یک بررسی کلی در آن انجام دهید و بخش های حساس آن را وارسی نمایید. گاهی میزان آسیب ها به حدی نیست که قابل نگرانی باشد. مثلاً گرفتگی در لوله ها باعث اختلال عملکرد آن در واحدها می شود و همین مساله ساکنین را از بابت سلامت آن نگران می کند.

بخش های دیگری از آن مثل کابل برق، موتور و سایر متعلقات ممکن است دچار مشکل شوند و فعالیت جارو برقی را مختل سازند. پیدا کردن این آسیب ها کمک شایانی در حل مشکل خواهد کرد. در ادامه این بخش می خواهیم راجب به مشکلات موجود در جارو برقی مرکزی بپردازیم و آنها را از جنبه های مختلف مورد ارزیابی قرار دهیم.

مشکل مکش جارو برقی مرکزی

با توجه به اینکه این نوع جارو برقی باید قدرت مکش را برای طبقات بالایی ساختمان نیز تامین کند، بایستی از قدرت بالایی برخوردار باشد. هرچقدر جارو برقی قدرت مکش بالایی داشته باشد، می تواند به خوبی مکان های مورد نظر را تمیز کند.

در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی نیز با توجه به زیاد بودن مساحت کار، باید از جارو برقی هایی که قدرت مکش بالایی دارند استفاده کرد. این قدرت به عنوان یک فاکتور شناخته می شود که بر اساس آن جارو برقی ها را به انواع قوی، متوسط و ضعیف دسته بندی می کنند.

با اهمیت قدر مکش در این وسیله آشنا شدیم حالا نوبت به این می رسد که به دنبال راهی بود تا این قدرت دوباره به جارو برقی بازگردد. برای پی بردن به دلیل این مشکل باید چندین بخش را مورد بررسی قرار داد.

پر شدن سطل زباله جارو برقی یکی از این دلایل است. در ادامه این دلایل می توان به سوراخ شدن سطل زباله، بهم خوردن تنظیمات وسیله، کثیف شدن فیلتر هوا، گرفتگی لوله های جارو برقی و سایر موارد دیگر اشاره کرد.

مشکل موتور جارو برقی

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که در هنگام کار با جارو برقی، موتور آن بصورت ناگهانی دچار جرقه می شود و بوی سوختگی از آن به مشام می رسد. این مشکل ممکن است بصورت متوالی برایجارو برقی مرکزی هم اتفاق بیفتد و در کوتاه مدت، جارو برقی را دچار مشکل های جدی نماید. اما چون شما به موتور جارئ برقی مرکزی دست رسی لحضه ایی ندارید بهتر است بازید های دوره ای را جدی بگیرید.سهل انگاری در این مورد باعث می شود تا سیم پیچی موتور بصورت کلی بسوزد و دستگاه را از کار بیندازد.

مشکل نشتی در جارو برقی

نشتی در بخش های مختلف جارو برقی اتفاق می افتد. از لوله انتقال مکش گرفته تا محفظه درونی جارو برقی، از قسمت هایی محسوب می گردند که باید به دنبال نشتی در آنها بود.

نشتی مشکلات دیگری را برای جارو برقی ایجاد می کند. حتی می توان دلیل کاهش مکش در آن را به نشتی داشتن اتصالات آن ربط داد. در این حالت کار یک مقدار سخت می شود و باید کل انشعابات واحدها مورد بررسی قرار بگیرند.

مشکل روشن نشدن جارو برقی

راه حل این مشکل را باید در سیم برق و تجهیزات مربوط به آن جستجو کرد. در چنین حالاتی بایستی سیم برق را مورد بررسی قرار داد و در صورت مشاهده قطعی در آن، باید سریعاً تعویض گردد. در خوشبینانه ترین حالت مشکل روشن نشدن را می توان به قطعی در سیم ربط داد، ولی همیشه به این سادگی نمی باشد گاهی این مشکل از کلید های قطع و وصل و موتور جارو برقی نشأت می گیرد.

مشکل صدای زیاد جارو برقی

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می گردد تا جارو برقی صدای زیادی تولید کند. یکی از این دلایل، خرابی در بلبرینگ های این وسیله است. البته خرابی در پروانه و شکستگی در محفظه جارو برقی را نباید فراموش کرد. در چنین حالاتی باید یک بررسی فنی صورت بگیرد و تمام قطعات مذکور بررسی و چک شوند تا در نهایت منجر به تعویض قطعه مشکل ساز گردد.

مراحل تعمیر جارو برقی

اگر تشخیص دادید که می توانید جارو برقی را خودتان تعمیر کنید، بایستی به یکسری از نکات توجه داشته باشید. این وسیله بسیار حساس می باشد و حتماً باید با دقت کافی تمام مراحل تعمیر آن را انجام دهید.

هرگونه سهل انگاری در مراحل ابتدایی تعمیر و باز کردن جارو برقی، موجب می شود تا به سایر بخش های سالم آن نیز آسیب وارد شود و هزینه های سنگینی را بر روی دستتان بگذارد. بهتر است اگر ددر این زمینه اطلاعات چندانی ندارید این کار را به متخصص ایم کار واگذار کنید.

باز کردن جارو برقی

باز کردن این نوع جارو برقی نیازمند تخصص و تجربه کافی است. در هنگام باز کردن جارو برقی باید از وسایل مناسبی جهت این کار استفاده کنید. پیچ گوشتی و سایر ابزارهای لازم را در دسترس داشته باشید. در هنگام باز کردن حتماً بایستی جارو برقی را از برق بکشید. بی توجهی به این مساله خطر برق گرفتگی را به دنبال دارد. باز کردن این وسیله نیازمند دقت و توجه است زیرا سر پیچ گوشتی تیز می باشد و با کوچکترین ضربه ای ممکن است محتویات داخلی جارو برقی مرکزی را دچار آسیب کند.

تعمیر بخش آسیب دیده

بعد از باز کردن جارو برقی اینک نوبت به این می رسد که بخش آسیب دیده را شناسایی نمایید و در صورت امکان آن را تعویض کنید. قسمت آسیب دیده ممکن است به راحتی تعمیر یا تعویض گردد. در حالت برعکس ممکن است تعمیر آن کار ساده ای نباشد و شما نتوانید آن را تعمیر نمایید. در این صورت لازم است تا وسیله را در اختیار یک تعمیرکار حرفه ای قرار دهید.

ساختمان های قدیمی با مشکلات فراوانی مواجه هستند. از عمده ترین این مشکلات می توان به ریزش گچ سقف و دیوارها اشاره کرد. تمیز کاری اینها هم وقت زیادی را می گیرد و از طرفی به دلیل داشتن گرد و خاک فراوان و قطعات تیز و برنده، موجب آسیب رساندن به جارو برقی می شود.

بهترین راهکار این است که بخش های آسیب دیده ساختمان مورد بازسازی قرار بگیرد تا دیگر شاهد چنین وقایعی نباشید.

شرکت میچینم در بخش بازسازی خانه و بازسازی ویلا فعالیت می کند و قادر است تا شما را در امر بازسازی یاری ببخشد. مرمت خانه های قدیمی نیز در تخصص تیم پیمانکار بازسازی ساختمان ما قرار دارد. برای دریافت مشاوره های رایگان، می توانید با کارشناسان ما در مجموعه میچینم در تماس شوید.

کلام آخر

در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی از جارو برقی مرکزی برای تمیز کاری محوطه ساختمان استفاده می کنند. این وسیله نیز مانند سایر وسایل برقی دچار خرابی و آسیب می شود.

از آنجایی که جارو برقی در گروه تجهیزات کاربردی ساختمان قرار می گیرد، هزینه تعمیرات آن نیز به عهده تمام ساکنین می باشد و از منبع صندوق ساختمان تامین می گردد. مسئولیت نگهداری و تعمیرات آن نیز بر عهده اپراتور است.

در صورتی که اپراتور نتواند آسیب موجود در این وسیله را تعمیر کند، بایستی با هماهنگی مدیر ساختمان، یک تعمیرکار متخصص را جهت این کار انتخاب کنند.

سوالات متداول

هزینه تعمیرات جارو برقی مرکزی چقدر است؟

این هزینه با توجه به آسیب ها و مشکلات موجود در وسیله تعیین می گردد به همین جهت مقدار ثابتی برای آن نمی توان مطرح کرد.

تعمیر جارو برقی مرکزی را باید به چه کسی سپرد؟

بهتر است تمام آموزش های لازم را به اپراتور این وسیله بدهید تا در چنین مواقعی خودش تمام اقدامات ضروری را انجام دهد. در صورتی که وی از انجام تعمیرات برنیامد، بایستی جارو برقی آسیب دیده در اختیار یک تعمیرکار حرفه ای قرار بگیرد.

مقالات بیشتر:

تعمیرات ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر

هزینه تعمیرات پمپ ساختمان بر عهده کیست

مطالب مرتبط