تعمیرات ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر

تعمیرات ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر

تعمیرات ساختمان از مواردی شمرده می شود که همیشه بین مالک و مستاجر مورد اختلاف بوده است. قوانین موجود ملاحظات خود را در این مورد داشته است.

دلیل اینکه بیشتر افراد در این خصوص با یکدیگر به مشکل بر می خورند، عدم آگاهی از قانون یا بی توجهی به آن است. ساختمان بر اثر گذر زمان دچار آسیب های کم و زیادی می شود که نیاز مبرم در آن احساس می شود تا مورد تعمیر قرار بگیرد. این است تا تعمیر گردد تا به موجب آن آسیب ها گسترش نیابند.

در بیشتر موارد تعمیر ساختمان نیازمند تخصص و مهارت کافی است. تعمیرات ساختمان را نباید ساده بنگریم زیرا قسمت هایی از ساختمان وجود دارند که بایستی با دقت و مهارت زیادی تعمیر شوند و انجام آن کار افراد بی تجربه نیست. تعمیرات ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر، این موضوع مهم را به بررسی می گیریم و با تمام ابعاد قانونی آن آشنا می گردیم.

در مورد اینکه صاحب خانه یا مستاجر وظیفه تعمیرات ساختمان را دارد یا خیر، باید یک مساله را خاطر نشان بسازیم که قانون مسئولیت این کار را بر عهده دو طرف قرار داده است. در ادامه این مطلب قصد داریم تا همین مورد و نکات مهمی را توضیح دهیم.

قانون تعمیرات ساختمان

یکی از مشکلات عمده ای که بین مستاجر و صاحب خانه از قدیم وجود داشته، قضیه تقبل مسئولیت تعمیرات ساختمان است. در این مورد خوشبختانه قانون وضاحت خویش را داده است و برای حل قضایای این چنینی راه حل مناسب خود را ارائه کرده است که دو طرف از جانب انصاف بهره مند گردند.

در هنگام عقد قرارداد بایستی به تمام مسائل این شکلی توجه شود تا در آینده باعث ایجاد سوء تفاهم نگردد. طبق قانون مدنی و قانون تملک آپارتمان ها صاحب خانه موظف است تا ملک خود را سالم و بدون هیچ مشکلی بنا بر آنچه در قرارداد ذکر شده است به مستاجر تحویل دهد.

اگر در طول زمانی که مستاجر در خانه ساکن است، مشکلی برای ملک پیش آید، قانون پیش بینی های خود را داشته و مطابق با آن اقدامات لازم اعمال می گردد. ماده 486 قانون مدنی به این موضوع پرداخته است. در ادامه این مطلب موضوع را بصورت موشکافانه بررسی می کنیم و به تعمیرات اساسی و جزئی در ساختمان می پردازیم تا بدانیم در این قضیه حق با کدام طرف است.

تعمیرات جزئی در ساختمان

انجام تعمیرات جزئی در بیشتر موارد هزینه کمی را به خود اختصاص می دهد و می توان آن را در سریع ترین زمان انجام داد. اما اینکه تعمیرات جزئی شامل چه مواردی می شود را قصد داریم تا در این قسمت توضیح دهیم. تعمیراتی جزئی شمرده می شوند که سلامت و پایداری اصلی ساختمان به وجود آنها وابسته نباشد.

تعمیر کولر، قفل درب، هواکش و سایر تعمیراتی که در ساختمان نیاز می شود در گروه تعمیرات جزئی قرار می گیرند و منصفانه است تا مستاجر انجام تعمیرات آنها را بر عهده بگیرد. دلیل اینکه این مسئولیت را بر گردن مستاجر انداخته اند، این است که وی از آن استفاده می کند و آسیبی که بوجود آمده نیز بر اثر بهرهجویی این وسایل توسط مستاجر است.

تعمیرات اساسی در ساختمان

بر خلاف تعمیرات جزئی که هزینه کمی را در بر داشت، تعمیرات اساسی هزینه بیشتری را روی دست فرد می گذارد. در قانون وظیفه انجام تعمیرات اساسی بر عهده صاحب خانه می باشد. البته صاحب خانه می تواند هزینه تعمیرات را تقبل نماید و مستاجر اقدامات لازم را انجام دهد.

آسیب های ایجاد شده در دیوار، پمپ آب، آسانسور و سایر موارد مشابه در گروه تعمرات اساسی ساختمان قرار می گیرد و بایستی صاحب خانه در زمینه بهبود آسیب های موجود در بخش های ذکر شده، اقدامات لازم را انجام دهد.

اهمیت تعمیرات ساختمان

نباید تعمیرات ساختمان را بی اهمیت دانست. تعمیرات از یک سو باعث افزایش استحکام و پایداری بنا می شود و از طرف دیگر باعث زیبایی ساختمان می گردد. استحکام و پایداری را از این جهت عنوان می کنیم که تعمیرات نما و بخش های داخلی ساختمان تاثیر زیادی در ظاهر و زیبایی ساختمان دارد.

پشت گوش انداختن تعمیرات ساختمان نتایج هزینه بری را به دنبال خواهد داشت. آسیب ایجاد شده بر اثر بی توجهی، گسترش می یابد و باعث می گردد تا ساختمان بیش از پیش دچار اضمحلال گردد. از قدیم گفتند، پیشگیری بهتر از درمان است در مورد ساختمان نیز این قضیه صدق می کند. بررسی و چک کردن بخش های مختلف ساختمان نیز به منظور پیشگیری از بروز آسیب های جدی به آن، پیشنهاد می گردد.

قسمت های مختلف ساختمان که نیاز به تعمیرات دارند

ساختمان از بخش های مختلفی تشکیل شده است که هریک از آنها دارای قوانین مختص به خود هستند و نیاز است تا در هنگام استفاده یا تعمیر، قوانین نافذ در مورد آنها اجرایی شود. در مورد این بخش ها اگر بخواهیم بطور مشخص صحبت کنیم بایستی قسمت های آن را بیشتر بشناسیم تا در صورت بروز مشکلی در این بخش ها بتوانیم مناسب ترین اقدام را انجام دهیم.

در یک ساختمان بخش های اختصاصی و مشاع وجود دارد که تعمیرات آنها شرایط ویژه ای را می طلبد. در این بخش قصد داریم تا در مورد این قسمت ها بیشتر توضیح دهیم و بدانیم مسئولیت تعمیرات آن بر عهده کیست.

قسمت های اختصاصی ساختمان

این قسمت ها جزء بخش هایی محسوب می گردد که در اختصاص صاحب ملک قرار دارد و مستاجر وی نیز می تواند از آن استفاده کند. هنگامی که به بخش های مذکور آسیبی وارد شود دوباره مساله تعمیرات جزئی و اساسی مطرح می شود که در مورد آن به صورت مفصل در قسمت های فوق اشاره کردیم.

به طور کلی تعمیرات این بخش ها را باید مالک یا مستاجر انجام دهد و مسئولیتی شامل حال سایر واحد های مسکونی ساختمان نمی گردد. تعمیرات بخش های داخلی منزل و دیگر بخش های اختصاصی مثل انباری بر عهده مالک یا نماینده وی می باشد.

بخش های مشاع ساختمان

این قسمت ها به فرد بخصوصی اختصاص ندارد و به تمام ساکنین ساختمان تعلق می گیرد و می توانند از آن استفاده نمایند. در مورد تعمیرات این بخش باید این موضوع را خاطر نشان بسازیم که مسئولیت انجام اقدامات پیشنیاز جهت انجام تعمیرات بر عهده مدیر ساختمان می باشد که با شناختی که از تعمیرکاران زبده دارد بتواند در امر تعمیر بخش های مشاع از آنها کمک بگیرد. در مورد هزینه تعمیرات نیز بایستی از محل ذخیره صندوق ساختمان پرداخت گردد.

نوآوری در تعمیرات ساختمان

دیگر استفاده از روش های قدیمی در امر تعمیرات ساختمان منسوخ شده است. امروزه روش های جدیدی به این حوزه راه پیدا کرده است که می تواند راه گشای مشکلات ساختمان باشد و تا مدتها خیال صاحب خانه را از بابت تعمیرات ساختمان آسوده خاطر کند.

از نوآوری در تعمیرات صحبت کنیم، دقیقاً منظورمان استفاده از ابزارهایی است که امر تعمیرات را ساده تر و سازنده تر انجام می دهد. تعمیرات لوله فاضلاب را در نظر بگیرید اگر این قسمت بدون محاسبه کارشناسی شده انجام شود مطمئناً بعد مدت کوتاهی دچار خرابی مجدد می گردد.

اما استفاده از نرم افزارهای مخصوصی که شبکه فاضلاب ساختمان را طراحی می کند و نشان می دهد که مشکل از کجاست و چه اقداماتی لازم است تا در راستای بهبود آسیب  صورت گیرد از جمله این روش های نوآورانه است. به هر حال استفاده از این برنامه ها در راستای تعمیرات موثر در ساختمان اکیدا توصیه می گردد.

هزینه تعمیرات ساختمان

تعمیرات ساختمان با توجه به میزان آسیب ها و پیچیدگی کاری که دارا هستند، هزینه های مختلفی را در بر میگیرند. در هنگام تعمیرات، لوازم بخصوصی نیاز می شود تا مورد استفاده قرار بگیرند. سایر پارامترهای دیگری نیز وجود دارند که هریک به نوعی در هزینه تعمیرات ساختمان تاثیر می گذارد. در این بخش می خواهیم در مورد تمام این عوامل تاثیر گذار صحبت کنیم.

لوازم مورد نیاز

در هنگام انجام تعمیرات برای اینکه بتوانید کار را بصورت درست و صحیحی انجام دهید، بایستی مصالح و لوازم بخصوصی را تهیه نمایید. در برخی حالات مقدار این مواد مصرفی زیاد می باشد که به موجب آن باعث بالا رفتن هزینه تعمیرات می شود. در موارد دیگر میزان تعمیرات به گونه ای نیست که خرج سنگینی را به دوش فرد بگذارد.

دستمزد تعمیرکار

دستمزد تعمیرکار نیز از جمله مواردی شمرده می شود که در تعیین مبلغ هزینه ها تاثیر گذار است. با توجه به مهارت و تخصص این فرد، میزان دستمزدهای متفاوتی را می توان در نظر گرفت. همیشه شدت آسیب ها و کاری که قرار است تعمیرکار انجام دهد نیز میزان هزینه ها را تعیین می کند.

پیچیدگی و مقدار کار

شاید این بخش را بتوان به عنوان یکی از مهم ترین پارامترهایی بحساب آورد که در هزینه ها تاثیر گذار است. تعمیرات هر بخش خانه دارای پیچیدگی های بخصوص خودش است. برخی از این تعمیرات ساده می باشند و زمان و کار زیادی را در بر نمی گیرند اما در مقابل برخی دیگر بسیار پیچیده و زمانبر هستند.

امتناع مالک یا مستاجر از پرداخت هزینه ها

طبق توافقی که بین طرفین قرارداد در هنگام عقد آن صورت گرفته دو طرف موظف به پرداخت هزینه ها هستند. یکی هزینه های شارژ ساختمان و مبلغ اجاره ماهیانه است که مستاجر بایستی آن را پرداخت نماید.

در مقابل صاحب خانه نیز وطیفه دارد تا برخی از هزینه های موجود را پرداخت کند. قانون چنین حقی به مستاجر داده است تا در صورت بروز مشکلات اساسی در ساختمان از صاحب خانه بخواهد تا تعمیرات اساسی در ساختمان را انجام دهد. طرفین قرارداد در هنگام عقد تمام این مسائل را قبول دارند ولی هنگامی که لازم می شود تا اقدامات عملی و موثر انجام دهند، بی توجهی ها و اهمال کاری های صورت می گیرد که به سود هیچ کس نیست.

مطابق با قانون، در صورت بی توجهی هریک از طرفین قرارداد، طرف مقابل می تواند تذکرات لازم را به وی بدهد و اگر موثر واقع نشد، راه حل قانونی را در پیش بگیرد و از طریق قانون و دستگاه قضا، مشکل را پیگیری نماید.

اگر ساختمان شما نیاز به تعمیرات دارد و شما را از این بابت نگران کرده است، فقط کافیست تا کار را به شرکت بازسازی میچینم بسپارید. مجموعه ما در زمینه بازسازی خانه قدیمی ، نوسازی ساختمان و بازسازی ویلا قدیمی فعالیت می کند و سالهاست به صورت مستمر به همشهریان تهرانی خود خدمت رسانی می نماید. تعمیرات ساختمان در تهران از وظایف عمده این شرکت می باشد. بازسازی آشپزخانه، بازسازی لابی ساختمان و سایر نقاط آن از وظایف اصلی چندین تیم پیمانکاربازسازی ساختمان ما محسوب می شود. برای دریافت اطلاعات لازم در این زمینه کافیست تا با کارشناسان ما در شرکت میچینم در تماس شوید.

کلام آخر

تعمیرات ساختمان از جمله موارد مهم و ضروری بحساب می آید که بایستی در خصوص ساختمان صورت پذیرد. تعمیرات از این جهت اهمیت پیدا می کند که جلوی رخ داد بزرگ تر و آسیب های بیشتر را می گیرد. سهل انگاری و اهمال کاری در انجام تعمیرات بخش های مختلف ساختمان، عواقب مضری را برای منزل و بصورت کلی برای کل ساختمان به همراه خواهد داشت.

سوالات متداول

تعمیرات اساسی شامل چه مواردی است؟

هرگونه تعمیرات عمرانی مثل تعمیر درب، پنجره، دیوار، سقف، حیاط، رنگ آمیزی ساختمان و موارد این چنینی در لیست تعمیرات اساسی قرار می گیرد.

تعمیرات جزئی شامل چه مواردی می شود؟

اقداماتی از قبیل سرویس آسانسور و تعویض پوشال کولر و اقدامات این چنینی در لیست تعمیرات جزئی قرار می گیرند.

مقالات مرتبط :

هزینه تعمیرات پمپ ساختمان بر عهده کیست

مطالب مرتبط