تعمیر نمای چوبی ساختمان و روش های نگهداری آن
نما از بخش های مهم یک ساختمان محسوب می شود که نمایانگر زیبایی ظاهری آن است. هر شخصی که از بیرون به ساختمان نگاه می کند، نما اولین چیزی است که به چشمش می آید.
نمای ساختمان بایستی از وضعیت مناسبی برخوردار باشد. از بین متریال های موجود که در ساخت نما استفاده می کنند، چوب طرفداران بیشتری دارد.
نماهای چوبی به دلیل داشتن ویژگی های ظاهری و ساختاری منحصربفرد، متقاضیان زیادی دارند. نماهای چوبی نیز در برابر شرایط محیطی از خود واکنش نشان می دهند و دچار تغییر می شوند.
تغییرات بوجود آمده، برای نما مضر شناخته می شود. تعمیر نمای چوبی ساختمان از جمله اقداماتی شمرده می شود که می توان برای بهبود وضعیت نما بکار برد.
در ادامه این مطلب به روش های تعمیراتی و شیوه های مناسب نگهداری در این نوع نما می پردازیم.
برای نصب نما در ساختمان باید شرایط لازم آن را ایجاد کنید. زیرسازی نما یکی از شرایط مهمی محسوب می شود که بایستی در نما اجرا شود.
اگر بهترین نما را نیز خریداری کنید ولی محل نصب آن از زیرسازی مناسبی برخوردار نباشد، کل هزینه و زحمات شما به هدر می رود.
شرکت بازسازی میچینم از دیرباز تا کنون پیشرو در امر بازسازی خانه قدیمی و نوسازی ساختمان شناخته می شود.
در طی مدتی که از تاسیس آن می گذرد توانسته توجه زیادی را به سمت خود جلب کند. مجموعه میچینم با داشتن پیمانکاران حرفه ای، قادر است تا بازسازی آشپزخانه و بازسازی ویلا قدیمی را با بالاترین کیفیت ممکن انجام دهد.
همچنین تعمیرات ساختمان در تهران نیز جزء فعالیت هایی محسوب می شود که به همشهریان تهرانی خود ارائه می دهد.
برای دریافت اطلاعات و مشاوره رایگان تماس بگیرید
مراحل تعمیر نمای چوبی
مشاهده هرگونه ترک، شکستگی و تغییر رنگ در نمای چوبی، شما را غافل گیر می کند. در صورت مشاهده چنین حالتی سریعاً به فکر تعمیر و ترمیم آن می افتید.
مشاهده نمای چوبی آسیب دیده، بسیار آزار دهنده است. این نوع نما اگر سالم باشد، نقش بسیار زیادی در زیبا نشان دادن ساختمان دارد.
در صورتی وجود هرگونه آسیبی، به همان اندازه نیز ساختمان را زشت نشان می دهد. اگر هرگونه آسیب یا عارضه ای در نمای چوبی مشاهده کردید، به خودتان مسلط باشید و مراحلی که ذکر می کنیم را گام به گام دنبال نموده تا در نهایت بتوانید ظاهر زیبای قبلی را به نمای چوبی ساختمان خود بازگردانید.
شناسایی آسیب ها و برآورد آنها
در صورت دیدن هر گونه ترک ریز یا درشتی یا مشاهده هر گونه تغییر رنگ نامتعارفی در نمای چوبی، بهتر است تا از یک کارشناس کاربلد کمک بگیرید تا میزان آسیب های بوجود آمده را مشخص کند و برآورد دقیقی از مقدار آسیب ها به شما ارائه دهد.
در صورتی که از میزان آسیب ها اطلاعات کافی بدست آوردید، می توانید سایر اقدامات بعدی خود را نیز بسنجید و بودجه و سایر موارد ضروری دیگر را آماده کنید.
انتخاب روش تعمیر
حالا که میزان آسیب ها را مشخص کردید، می توانید با خیال راحت روش مناسبی را برای تعمیر نمای چوبی بکار ببرید.
بعضی وقت ها می توانید آسیب بوجود آمده را با یک سمباده کشی یا انجام تعمیرات جزئی رفع کنید.
گاهی نیز مشکل به همین سادگی قابل حل نیست و اقدامات بیشتری را نیاز دارد. در مواقعی شاید مجبور شوید تا کل نما را تخریب کرده و نمای جدیدی برای ساختمان خریداری کنید.
شروع تعمیر نمای چوبی ساختمان
با انتخاب روش تعمیراتی دیگر دستتان باز است تا تمام اقدامات لازم را در خصوص نمای آسیب دیده انجام دهید. وجود ترک، شکستگی، تغییر رنگ و پوسیدگی از جمله عارضه هایی شناخته می شوند که نیاز به رسیدگی و ترمیم دارند.
برای بهبود هریک از موارد ذکر شده اقدامات مناسبی نیاز است تا انجام شود. رنگ آمیزی، سمباده زنی، ساب زدن، شستشوی نما و سایر اقدامات لازم از جمله کارهایی می باشد که می توان برای بهبود آسیب ها انجام داد.
روش های تعمیر نمای چوبی
در بخش قبلی به صورت کلی به این موضوع پرداختیم. در این قسمت تصمیم داریم تا این موضوع مهم را بصورت مفصل بیان کنیم تا با روش کار بهتر آشنا شوید.
با توجه به آسیب های موجود در نمای چوبی می توانید هریک از شیوه های مذکور را بکار گیرید تا شاهد نمای چوبی شیک و زیبا باشید. در ادامه به توضیح این روش ها می پردازیم.
سمباده زنی نمای چوبی
بعد از اینکه نماهای آسیب دیده را از محل نصب آن جدا کردید، می توانید با توجه به نوع عارضه، سمباده زنی را به عنوان روش تعمیراتی مناسب، برگزینید.
وجود هرگونه ماده اضافی که حاصل رسوب گذاری آلاینده های هوا می باشد، بر روی نمای چوبی قابل پذیرش نیست. سمباده نرمی برای از بین بردن این رسوب ها انتخاب کنید. در در هنگام تعمیر دقت کنید که بر خلاف جهت جریان چوب سمباده نزنید زیرا این کار باعث آسیب جدی در چوب نما می شود.
رنگ آمیزی نمای چوبی
اگر تشخیص دادید که برای تعمیر نمای چوبی، رنگ آمیزی به عنوان روش موثری محسوب می شود، بایستی به چند نکته توجه کنید.
ابتدا باید رنگی که استفاده می کنید، تغییر محسوسی در رنگ اولیه نما وارد نکند. همچنین باید رنگ مناسبی انتخاب کنید که با چوب سازگاری داشته باشد.
رنگ های نامناسب به دلیل عدم سازگاری با چوب، می توانند باعث آسیب های دیگر در این متریال گردند.
شستشوی نمای چوبی
شستشوی نمای چوبی نیز از جمله اقداماتی محسوب می شود که در نمای آلوده شده کاربرد دارد. با این روش آثار هر گونه آلاینده ای که بر روی چوب باقی مانده است، پاک می گردد.
این اقدامات منجر به تمیزی و پاکی در نمای چوبی ساختمان می شود.
گاهی با آب خالی می توان اینکار را انجام داد، گاهی نیز از شوینده های مناسب می توان در جهت این کار استفاده کرد.
چرا مجبور می شوید نمای چوبی را تعمیر کنید
تعمیر نمای چوبی مطمئناً هزینه های مختلفی را روی دستتان می گذارد.
گاهی میزان این هزینه ها به قدری زیاد است که پیشیمان می شوید که چرا از نمای چوبی در ساختمان خود استفاده کردید.
اگر قصد خرید نمای چوبی برای ساختمان خود را دارید بایستی به مواردی که ذکر می شود توجه کنید تا با رعایت این موارد ساده، سلامت نمای خود در آینده را تضمین نمایید.
در ادامه این بخش به نکاتی اشاره می کنیم که اگر آنها را رعایت نکنید، نمای چوبی ساختمان شما، آن زیبایی و جذابیت خود را از دست می دهد و مجبور می شوید تا هزینه های زیادی را برای تعمیر آن به مصرف برسانید.
عدم استفاده از چوب مرغوب
متاسفانه چوب های نامرغوب بیشماری در بازار وجود دارند که در دسترس خریداران قرار می گیرند.
اگر اطلاعات کافی در زمینه چوب ها را نداشته باشید و ندانید چه نوع چوبی برای نمای ساختمان مناسب است، بعداً به درسر می افتید و مجبور به تعمیر یا تعویض کلی آن می شوید. معمولاً به دلیل قیمت پایینی که این نوع چوب ها دارند، بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.
توصیه ما به خریداران نمای چوبی این است که حتماً از مراکز معتبر این نوع متریال را خریداری کنند.
شاید در نگاه اول چوبی که خریداری می کنید گران به نظر برسد ولی تا مدت طولانی از دردسرهای تعمیرات نما در امان خواهید ماند.
نصب نمای چوبی بصورت غیر اصولی
در هنگام نصب نمای چوبی ساختمان بهتر است که از افراد ماهر و با تجربه ای کمک بگیرید تا بتوانند کاری که به آنها سپرده اید را به خوبی و بدون مشکل انجام دهند.
سهل انگاری و بی توجهی در هنگام نصب نمای چوبی، باعث می شود تا دیر یا زود با عواقب آن مواجه گردید.
نصب غیر اصولی نما باعث می شود تا هوا در بخش های حساس آن، جریان نداشته باشد که همین امر باعث ورود آسیب های جدی به نما می گردد. از قدیم گفتند که باید کار را به کاردان سپرد.
افراد متخصصی که در این حوزه وجود دارند، قبل از نصب نما، یک زیرسازی مناسب در خصوص آن انجام می دهند تا نما به درستی در جایگاه مناسب خود قرار بگیرد.
نصب اصولی نمای چوبی، نتایج مثبتی را به دنبال خواهد داشت. این نما که بصورت اصولی نصب شده است در مقابل شرایط محیطی واکنش مناسب از خود نشان می دهد و کمترین تاثیر پذیری را از محیط پیرامون خود خواهد داشت.
اقدامات پیشگیرانه برای حفظ نمای چوبی
تعمیر و ترمیم نما خیلی هزینه بر و پر دردسر است. نماهای چوبی نیاز به توجه دارند بخصوص در مناطقی که رطوبت هوا بیشتر است.
این نماها را بایستی بصورت مستمر و هر چند وقت یکبار مورد بازدید قرار دهید تا مبادا بر اثر عوامل محیطی دچار مشکل و آسیبی شده باشند. بررسی ها و نظارت های مستمر باعث می گردد تا نمای چوبی دیرتر دچار آسیب های جدی شود و طول عمر آن افزایش یابد.
در ادامه این بخش به مواردی اشاره می کنیم که در نماهای چوبی خودشان را نشان می دهند و در صورت بی توجهی، به مرور زمان کیفیت و ظاهر آن را خراب می کنند.
محافظت از نما در برابر رشد جلبک
رطوبت موجود در هوا بر روی نمای چوبی می نشیند و به تدریج زمینه رشد جلبک را فراهم می کند. جلبک ازرطوبت موجود در پیرامون خود تغذیه کرده و رشد می یابد.
اگر زمینه رشد جلبک فراهم باشد، رشد آن بیشتر می شود و کل ساختار نمای چوبی را اشغال می کند. جلبک در لایه های چوب نفوذ نموده و به کلی ساختار آن را سست و پوسیده می نماید.
برای اینکه مجبور به تعمیر اساسی در نما نشوید، بهتر است تا هر چند وقت یکبار با یک فرچه مناسب، سطح نما را تمیز کنید تا از این طریق اجازه رشد و نمو را به جلبک ها ندهید.
محافظت از ترک خوردگی نما
قبل از اینکه به فکر ترمیم ترک های ایجاد شده بر روی نمای چوبی بیفتید بایستی علت ایجاد این ترک ها را جستجو کنید.
رطوبت یکی از دلایل اصلی ایجاد ترک و شکستگی بر روی چوب می باشد. اگر نمای چوبی بصورت مستمر در معرض رطوبت قرار بگیرد و چندین مرتبه خشک و تر شود، آهسته آهسته ترک های ریز و درشتی در آن ایجاد می شود.
اگر با نمای چوبی ترک خورده مواجه شدید باید اقدامات لازم برای جلوگیری از ایجاد ترک های بیشتر در آن را بگیرید.
رنگ آمیزی نما و آغشته کردن آن به موادی که جلوی نفوذ رطوبت را می گیرد از جمله اقداماتی شمرده می شود که می توانید انجام دهید.
محافظت از نما در برابر رطوبت
همانطور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، رطوبت عامل اصلی ایجاد ترک محسوب می شود.
نماهای چوبی از بخش مقطع برش خود آسیب پذیری بیشتری دارند.
رطوبت از این قسمت به سادگی در چوب نفوذ می کند. برای جلوگیری از نفوذ رطوبت از این طریق، باید مقطع برش چوب را به مواد ضد آب آغشته کنید تا در صورت مواجه با آب و رطوبت، کم ترین واکنش پذیری را از خود نشان دهد.
محافظت از نما در برابر اشعه ماوراء بنفش
نماهای چوبی به آفتاب و تابش اشعه ماوراء بنفش آن حساس هستند. اشعه ماوراء خورشید به شدت برای چوب مضر شناخته می شود.
برای محافظت نمای چوبی از اشعه های مضر خورشید، می توانید از رنگ های مخصوص استفاده کنید. با یک قلم مو مناسب سطح چوب را با رنگ هایی که در مقابل اشعه های خورشید مقاوم هستند، آغشته کنید.
انجام این اقدامات پیشگیرانه، منجر به سالم ماندن نمای چوبی در برابر آسیب های این چنینی می شود.
بهترین چوب برای نمای ساختمان
از هر چوبی نمی توان در نمای ساختمان استفاده کرد. چوب های مناسب نما نیز، بصورت معمولی و خام قابل استفاده نیستند و بایستی یکسری عملیات مقاوم سازی بر روی آنها انجام داد تا قابلیت استفاده در نما را داشته باشند.
برای مقاوم سازی چوب، آنها را تحت دما و حرارت مناسبی قرار می دهند تا حالت ویژه ای به خود بگیرند. با انجام این فرایند بر روی چوب، دیگر شاهد نفوذ حشرات به داخل آن نخواهید بود.
این چنین چوب هایی که به اصطلاح پخته شده نامیده می شوند، از درون و بیرون هیچگونه زمینه مناسبی برای زندگی حشرات و جانوان مختلف را مهیا نمی کنند.
چوب ترمو، چوب کومار، چوب روسی و چوب ساج رایج ترین نوع در میان چوب ها شناخته می شوند که پس از اجرای مقاوم سازی، قابلیت استفاده در نمای ساختمان را دارند.
البته چوب ترمو یکی از با کیفیت ترین و گران ترین نوع چوبها شناخته می شود که بیشترین کاربرد را در نمای ساختمان دارد.
نتیجه گیری
امروزه چوب های با کیفیتی در دسترس خریداران قرار می گیرد که علاوه بر استحکام کافی دارای زیبایی منحصربفردی نیز هستند.
این چوب ها به عنوان نما استفاده می گردند. این متریال در کنار زیبایی و کیفیتی که دارد، بسیار حساس و آسیب پذیر نیز است.
برای جلوگیری از بروز آسیب های تخریب کننده، لازم است تا در خصوص حفظ و نگهداری آن کوشا باشید. روش های تعمیراتی مثل رنگ آمیزی کردن و سفت کردن پیچ ها، از جمله اقداماتی بحساب می آیند که در هنگام تعمیر و ترمیم کاربرد دارند.
سوالات متداول
با توجه به میزان آسیب های وارد شده مبال مختلفی را برای آن می توان در نظر گرفت. البته نوع چوب نیز در میزان هزینه تعمیرات تاثیر گذار است.
چوب ترمو به عنوان مناسب ترین متریال برای نما شناخته می شود. البته در صورتی دارای کیفیت کافی است، که عملیات مقاوم سازی بر روی آن به درستی انجام شده باشد.
بیشتر بخوانید :
بازسازی نمای ساختمان قدیمی چگونه است