نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است

نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است

با افزایش جمعیت، نیاز به مسکن نیز در بین مردم بالا رفته است. برای پاسخگویی به این نیاز، ساختمان ها و مجتمع های مسکونی بهترین گزینه محسوب می شوند.

 زندگی آپارتمان نشینی همواره با چالش های ریز و درشتی همراه است. اگر این سبک از زندگی را به عنوان یک سبک مدرن از زندگی بشر بدانید، باید به قوانین حاکم بر آن نیز اشراف کامل داشته باشید.

 هزینه های تعمیرات، به عنوان یک موضوع مهم و اساسی شناخته می شود. به همین جهت در قوانین آپارتمان و قوانین مربوط به تملک آپارتمان ها، صراحتاً به این مبحث پرداخته شده است.

 در این مطلب موضوعات مهمی را مورد بررسی قرار می دهیم و در پایان نیز به به این سوال که نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است؟ پاسخ می دهیم و شما را با تمام جوانب امر آشنا می کنیم.

نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است

تعمیرات ساختمان و هزینه های آن همیشه از موارد اختلاف برانگیز شناخته می شود. محاسبه نادرست هزینه ها سوء تفاهم های مختلفی را بین طرفین ایجاد می کند. شرکت بازسازی میچینم تعمیرات و بازسازی ساختمان را با هزینه مناسبی به مشتریان خود عرضه می کند.

بازسازی آشپزخانه، بازسازی اتاق خواب و بازسازی سرویس بهداشتی از خدماتی شمرده می شوند که پیمانکاران ما به خوبی از پس آنها برمی آیند.

اگر سایر روش های تعمیراتی را امتحان کرده اید و نتیجه ای نگرفتید، نگران نباشید، کافیست کارها را به ما بسپارید تا در وقت، هزینه و زمان شما صرفه جویی شود.

تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان بر طبق قانون

بر طبق قانون تملک آپارتمانها و قانون مدنی، تمام مالکین مسئول پرداخت هزینه های تعمیراتی بخش های مشاع ساختمان خود هستند.

 قوانین موجود به روشنی موضوع را بیان می کند. با این وجود، سوء تفاهم های زیادی در این حوزه رخ می دهد.

 در این مطلب قصد داریم تا به تمام این سوء تفاهم ها و کژ فهمی ها نقطه پایان بگذاریم و برای همیشه مبحث تقسیم بندی هزینه های تعمیرات ساختمان را حل کنیم.

هزینه تعمیرات آپارتمان بر عهده کیست؟

قوانین موجود در این حوزه، به صراحت به هزینه تعمیرات آپارتمان پرداخته است. ولی با این وجود، ساکنینی را مشاهده می کنیم که هنوز موضوع برایشان کاملاً روشن نشده است بخصوص مستاجرین و موجرین. رابطه موجر و مستاجر در خصوص پرداخت هزینه های تعمیراتی مشخص است قانون نیز تعریف واضحی از آن ارائه کرده است. در پرتو قوانین تصویب شده کشور، قصد داریم تا این موضوع را بصورت مفصل بیان کنیم.

نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است

هزینه هایی که بر عهده مستاجر است

قوانین ساختمان مسئولیت مستاجر را در قبال هزینه های ساختمان مشخص کرده است. تعمیرات جزئی که در ساختمان انجام می شود هزینه هایی را در بر دارد.

مستاجر موظف است تا مبالغ مصرف شده را پرداخت کند. اما همیشه مستاجر خود را موظف به پرداخت این هزینه ها نمی داند. موجر و مستاجر بایستی قبل از انعقاد قولنامه، با یکدیگر به گفتگو بپردازند و مسئولیت های یکدیگر را در قبال هزینه های ساختمان مشخص بسازند.

هزینه تعمیر و سرویس کاری های جزئی آسانسور بر عهده مستاجر است. همچنین تعمیرات جزئی که در سایر بخش های ساختمان انجام می شود مثل تعمیر موردی درب ساختمان یا تعمیر جک درب پارکینگ (در صورت مشاع بودن) بر عهده مستاجران عزیز قرار دارد.

هزینه هایی که بر عهده صاحب خانه است

اگر تعمیرات اساسی قرار است در ساختمان انجام شود بایستی هزینه های آن را صاحب خانه پرداخت کند.

 برای روشن تر شدن موضوع بهتر است تا تعمیرات اساسی را نام ببریم تا با این دسته بندی، موجرین گرامی نیز به مسئولیت های خویش پی ببرند.

 تعمیرات اساسی عایق بندی پشت بام، تعمیرات اساسی در آسانسور، تعمیرات اساسی موتورخانه، تعمیرات کلی سیستم فاضلاب ساختمان و سایر موارد مشابه هر مقدار که هزینه بر باشد، می بایستد صاحب خانه متقبل شود.

روش های مناسب برای تقسیم بندی هزینه های تعمیرات ساختمان

در هر ساختمانی قوانینی وضع گردیده است که بر اساس آن سهم هریک از واحدهای مسکونی، از تعمیرات ساختمان مشخص می گردد.

 در مطالب قبلی به تقسیم بندی هزینه های تعمیرات جزئی و کلی پرداختیم، اما حالا به صورت مشخص به هزینه های تعمیرات کلی و اساسی در ساختمان می پردازیم. مالکین بر طبق قانون موظف هستند تا این هزینه ها را پرداخت کنند. شیوه های مناسبی برای محاسبه و تقسیم بندی این هزینه ها پیشنهاد می شود.

 در ادامه این بخش به دو شیوه رایجی می پردازیم که بر طبق آن هزینه ها بصورت عادلانه بین مالکین تقسیم می شود.

تقسیم بندی هزینه ها بر اساس مساحت قسمت اختصاصی

غیر از بخش های اختصاصی که در سند مالکیت مالکین قید شده است، ساختمان دارای قسمت های مشاع نیز است. مشاعات از بخش های مهم و کلیدی در یک ساختمان شناخته می شود.

 آسایش و رفاه ساکنین ساختمان به وجود این بخش ها گره خورده است. شوفاژ خانه مرکزی، سیستم آبرسانی،  فاضلاب و ایزوگام پشتبام همگی در این رفاه نقش سازنده ای را ایفا می کنند.

 هزینه تعمیرات این بخش ها نیز متناسب با مساحت بخش اختصاصی مالکین تقسیم بندی می شود. مالکی که مساحت بیشتری را در اختیار داشته باشد، به همان اندازه نیز انتظار می رود تا هزینه را برعهده بگیرد.

تقسیم بندی هزینه ها بصورت مساوی بین مالکین

بعضی وقت ها تعمیراتی در خصوص بخش های مشاع ساختمان صورت می گیرد که همه واحد های مسکونی به گونه یکسان در پرداخت هزینه های سهیم می شوند.

 هزینه تعمیرات اساسی آسانسور، تعمیرات پارکینگ، تعمیرات راه پله ها و راهروها و سایر موارد مشابه که ربطی به مساحت قسمت اختصاصی ندارد بصورت یکسان در بین مالکین تقسیم می شود. اگر مالک در ساختمان حضور نداشته باشد، مستاجر با هماهنگی صاحب خانه این هزینه ها را بایستی پرداخت کند.

نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است

عدم پرداخت هزینه های مشترک آپارتمان از سوی مالک

در صورتی که مالک در ساختمان ساکن باشد، بایستی هزینه های تعمیرات جزئی و کلی را پرداخت کند. مدیر ساختمان مسئول جمع آوری هزینه هاست.

 هریک از مالکین بایستی در سر موعد تعیین شده، سهم خود از تعمیرات ساختمان را پرداخت کنند.

 اگر مالکین در خصوص هزینه های صرف شده از خود حرکتی نشان ندادند و به حرف های مدیر نیز بی اعتنایی کردند، در آن حالت مدیر ساختمان می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه کند و قضیه را از طریق آنها پیگیری کند.

البته در مواردی قانون این اجازه را به مدیران داده تا برخی از خدمات و امکانات ساختمان را بر روی مالکین متخلف قطع کنند.

عدم پرداخت هزینه های مشترک آپارتمان از سوی مستاجر

در تقسیم هزینه های تعمیرات ساختمان، وظایف مستاجرین نیز مشخص شد. مستاجرینی که در واحدهای مسکونی سکونت دارند، بایستی نسبت به برخی از هزینه های آپارتمان که قبلاً نیز به آن اشاره شد، از خود واکنش موثری نشان دهند و عهده دار بخشی از هزینه ها شوند.

 تمام بخش های اختصاصی و مشاع موجر در امانت مستاجر قرار دارد. مستاجر باید تمام توان خود را به خرج دهد تا آسیبی متوجه ملک نگردد.

 مشارکت در هزینه های تعمیراتی ساختمان یکی از مسئولیت هایی شمرده می شود که از مستاجر می توان انتظار داشت. به هر نحوی اگر مستاجر در موقع پرداخت هزینه ها از خود سهل انگاری نشان دهد، در قدم نخست مدیر ساختمان باید با صاحب خانه مشکل را مطرح کند، اگر بدحسابی مستاجر از این طریق حل نشد، در آنصورت قانون دست مدیر ساختمان را باز گذاشته است تا امکانات ضروری ساختمان را بر روی مستاجر قطع کند.

در صورتی که این راه حل نیز کارساز نشد، مراجعه به شورای حل اختلاف آخرین گزینه ای شناخته می شود که پیش روی مدیر ساختمان قرار می گیرد.

شارژ ساختمان و پرداخت هزینه های تعمیراتی

شارژ ساختمان مبلغ مشخصی است که ماهانه توسط ساکنین ساختمان پرداخت می گردد. مبلغ جمع آوری شده صرف هزینه های مختلفی می شود.

از هزینه های جاری در ساختمان گرفته تا هزینه های تعمیراتی را پوشش می دهد. ماهانه مقداری از مبلغ جمع آوری شده مصرف نمی شود.

 هیئت مدیره ساختمان مبالغ اضافه را در صندوق ساختمان ذخیره می کنند. با ذخیره تدریجی این مبلغ در طی چندین ماه، مبلغ زیادی در صندوق جمع آوری می شود.

 این مبلغ را در صورت لزوم، صرف هزینه های تعمیراتی بخش های مختلف ساختمان می کنند. شارژ را می توان به عنوان عاملی موثر در پیشبرد امور جاری و تعمیراتی ساختمان بحساب آورد.

هزینه تعمیرات بخش های اختصاصی ساختمان

طبیعتاً سایر واحدهای مسکونی در این نوع هزینه ها سهمی ندارند. مالک و مستاجر واحد مسکونی مشخص، وظیفه دارند تا مبالغ تعیین شده را بپردازند. هزینه تعمیرات جزئی بخش اختصاصی بر عهده مستاجر قرار دارد در مقابل هزینه تعمیرات کلی واحد مسکونی را بایستی صاحب خانه بپردازد.

 برای حل اختلافات بوجود آمده در این نوع هزینه های نیز شورای حل اختلاف تنها مرجعی است که در آن احقاق حق صورت می گیرد و مشکلات ایجاد شده را به روش مناسب مرفوع می گرداند.

نحوه تقسیم هزینه تعمیرات آپارتمان چگونه است

کاهش هزینه های تعمیرات آپارتمان

امروزه هزینه های تعمیرات ساختمان به گونه سرسام آوری افزایش پیدا کرده است. با وجود مشکلات ایجاد شده برای ساختمان، برخی از مدیران ترجیح می دهند تا کار را به زمان دیگری موکول کنند تا بودجه لازم برای تعمیرات فراهم شود.

 برای اینکه به این اوضاع دچار نشوید، نگهداری و مراقبت مستمر از ساختمان، توصیه می گردد. این اقدامات از بروز آسیب های جدی و ایجاد هزینه های زیاد جلوگیری می کند.

 نگهداری منظم از بخش های مهم ساختمان را در اولویت کاری خود قرار دهید. از این طریق قادر خواهید بود تا عمر مفید بخش های مختلف ساختمان را افزایش دهید و از سوی دیگر هزینه های گزاف تعمیراتی را از سمت خود دور کنید.

نتیجه گیری

قانون تملک آپارتمان ها و قانون مدنی هریک به نحوی تلاش کردند تا سوء تفاهم های ایجاد شده بابت هزینه های تعمیراتی ساختمان را برای ساکنین رفع کنند.

 با رجوع به این قوانین درمی یابید که وظایف هریک از افراد در آن به روشنی مشخص شده است. مالکین و مستاجرین مسئولیت پرداخت این هزینه ها را بر عهده دارند.

سوالات متداول

  • هزینه های کلی شامل چه نوع تعمیراتی می شود؟

تعمیرات اساسی ساختمان نیاز به هزینه های بالایی دارد که تعمیرات را بصورت کلی تحت پوشش خود قرار دهد. تعمیر درب، دیوار، پنجره، پشت بام، پکیج، سیم کشی برق، لوله کشی آب، گاز و سایر موارد از محل هزینه های کلی ساختمان پرداخت گردد. این هزینه ها را مالکین محترم تامین می کنند.

  • چه نوع تعمیراتی به هزینه های جزئی نیاز دارند؟

تعمیر نشتی آب شیرها، تعویض پوشال کولر، سرویس کاری آسانسور، تعمیر تهویه سرویس ها، تعمیرات تقویتی و موردی در سایر بخش های مشاع  در دسته این هزینه ها قرار می گیرد. موارد ذکر شده نیاز به صرف هزینه های جزئی دارند. این هزینه ها را مستاجران گرامی پرداخت می کنند.

  • اگر مالک هزینه های مربوط به خودش را پرداخت نکند چه باید کرد؟

مدیر ساختمان می تواند به مستاجر رجوع کند و مبلغ را از وی بگیرد. مستاجر نیز می تواند مبلغ پرداخت شده را از اجاره خانه کم کند. در صورتی که خانه رهن کامل باشد، مدیر ساختمان بایستی موضوع را از طریق شورای حل اختلاف پیگیری کند.

بیشتر بخوانید :

هزینه تعمیر پارکینگ ساختمان چگونه و به عهده کیست

قوانین شهرداری در مورد بازسازی ساختمان و خانه

قوانین آپارتمان درمورد تعمیرات داخلی واحد خود

الزام به تعمیر ساختمان مشاعی و نمونه داد خواست آن

مطالب مرتبط