تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

پی از بخش های مهم و کلیدی در ساختمان شمرده می شود که وظیفه پایداری و استحکام آن را بر عهده دارد.

 برای ساختمان سازی بایستی اول از ساخت فونداسیون شروع کرد و بر روی آن سایر بخش های ساختمان را به سمت بالا اعمار کرد.

 این بخش بایستی با دقت و توجه کافی طراحی و ساخته شود. در جریان کار ممکن است با مشاهده عارضه های مختلفی در پی مواجه شوید.

 حتی ممکن است بعد از تکمیل ساختمان نیز آسیب ها شما را غافل گیر کنند. در خوشبینانه ترین حالت این مشکلات خود را زمانی نشان می دهند که هزینه زیادی بابت ساخت و ساز ساختمان به مصرف نرسانده باشید.

در صورتی که درصد بیشتری از پروژه تکمیل شده باشد و این عارضه ها خود را نشان دهند، در آن صورت باید هزینه های تعمیراتی بیشتری را متقبل شوید.

 عارضه های موجود در پی ساختمان به دلیل خطا در محاسبات مهندسی یا شرایط زمین شناسی منطقه اتفاق می افتد.

 این آسیب ها به اشکال مختلفی خود را نشان می دهند. در این مطلب تصمیم داریم تا روش های موجود برای تعمیرات و ترمیم پی ساختمان را به بررسی بگیریم.

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

آسیب های موجود در ساختمان شما را نگران کرده و به دنبال راهی هستید تا آنها را بهبود ببخشید. شرکت بازسازی میچینم با مهارت و توانایی بالایی که در خود می بیند، قادر است تمام تعمیرات در بخش مختلف ساختمان را انجام دهد.

 تعمیرات ساختمان در تهران، بازسازی ویلا قدیمی فعالیت های شرکت ما را تشکیل می دهند.

 علاوه بر این بازسازی تمام بخش های ساختمان مثل بازسازی آشپزخانه و بازسازی خانه قدیمی نیز در تخصص پیمانکاران ما قرار می گیرند.

 برای دریافت مشاوره های رایگان تماس بگیرید

انواع پی ازنظر مصالح تشکیل دهنده

از دیرباز تا کنون انواع مختلفی از پی ها در ساختمان سازی استفاده می شود.

 از میان تمام پی هایی که به آنها اشاره می کنیم، پی بتنی و فلزی استحکام و مقاومت بیشتری دارند و مناسب ساخت آپارتمان های چند طبقه هستند.

 غیر از دو مورد ذکر شده پی های دیگری مانند پی آجری، پی شفته ای و پی سنگی نیز وجود دارند که بصورت محدود در ساختمان های یک طبقه ای کاربرد دارند.

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

پی بتنی

پی بتنی به دلیل داشتن خصوصیات فراوان، مورد استقبال قرار گرفته است. در حوزه ساختمان سازی به وفور می توان این نوع پی ها را مشاهده کرد.

 این پی با مخلوط مشخصی از سیمان، ماسه و آب ساخته می شود. برای مقاومت بیشتر پی در مقابل نیروهای وارده، از قالب ها و میلگردهای آهنی مناسبی استفاده می کنند.

در فضاهای مشخصی درون زمین قالب های میلگردی را قرار می دهند و بعد از آن درون حفره ها را از ملات بتن پر می نمایند. ساخت مراحل ابتدایی پی بتنی به همین منوال شروع می شود.

 اگر به هر دلیلی در بخش های مختلف این پی آثار آسیب را مشاهده کردید، می توانید از شیوه های مخصوصی که برای پر کردن این عارضه ها بکار می رود استفاده کنید.

پی بتنی نیز به نوبه خود به چندین دسته تقسیم می شود. در بخش های دیگر این متن به تمامی آنها می پردازیم و با روش های تعمیر در آنها آشنا می شویم.

پی فلزی

پی فلزی نیز در ساختمان سازی کاربرد دارد. به دلیل داشتن مقاومت فشاری بالا در پی های فلزی، جایگزین مناسبی برای پی های بتنی محسوب می شود.

برای ساخت این فونداسیون بایستی پلیت های فلزی را درون زمین و بر روی هم قرار دهید. در این نوع پی، آهن زیادی مصرف می شود و از نظر اقتصادی دیگر مقرون بصرفه نیست. بتن جایگزین مناسبی برای این نوع از پی ها محسوب می شود.

آسیب های موجود در پی ساختمان بتنی

پی ساختمان به دلایل مختلفی مانند شرایط محیطی و سایر عوامل درونی و بیرونی دچار آسیب های کلی یا جزئی می شود. این موضوع یک عارضه گریز ناپذیر شمرده می شود که ممکن است در هر پی ساختمانی مشاهده شود. وجود ترک، کرمو شدگی بتن، عدم تراکم بتن، پوسیدگی بتن و سایر موارد مشابه از جمله آسیب هایی هستند که در فونداسیون اصلی ساختمان خود را نشان می دهند.

 در خصوص تعمیر آنها باید سریعاً اقدامات لازم روی دست گرفته شود زیرا قرار است تا کل بنای ساختمان بر روی آن اعمار گردد. با توجه به گستردگی استفاده از فونداسیون های بتنی، فقط به توضیح این مورد اکتفا می کنیم.

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

وجود ترک در فونداسیون

وجود ترک های ریز و درشت در فونداسیون مساله نگران کننده ای شمرده می شود. برای حل این عارضه راهکارهای مناسبی وجود دارد که می توانید از طریق آنها هرگونه ترک را بپوشانید.

ترک ها ممکن است در هر قسمتی از فونداسیون خود را نشان دهند.

 برای از بین بردن ترک های موجود بهتر است تا با یک ظرف مخصوص مخلوطی از مواد پرکننده که قابلیت چسبندگی بالایی نیز دارند، به محل مورد نظر تزریق کنید. ملات بر پایه سیمان مناسب ترین ماده پر کننده ای شناخته می شود که استفاده از آن توصیه می شود.

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

کرموشدگی در بتن

کرموشدگی از موارد دردسر سازی محسوب می شود که در فونداسیون ساختمان خود را نشان می دهد. هنگامی که بین سیمان و سنگ دانه ها پیوستگی وجو نداشته باشد، کرموشدگی در بتن رخ می دهد.

 به دلایل مختلفی کرموشدگی در فونداسیون ظاهر می شود. کرموشدگی بیشتر بر اثر خطا و ناآگاهی انسانی رخ می دهد.

 حل این مشکل راهکارهای خود را می طلبد. متخصصان این حوزه با استفاده از این شیوه ها قادرند تا به مساله کرموشدگی رسیدگی کنند و از شر آن خلاص گردند.

 یکی از این راهکارها تخریب قسمت آسیب دیده و قالب بندی مجدد است که یک روش پر هزینه و زمانبر شناخته می شود. روش دیگری نیز وجود دارد که با حداقل هزینه و در کمترین زمان ممکن، می توانید کرموشدگی را از بین ببرید. مخلوطی از سیمان، آب و ماسه ریز مناسب ترین گزینه برای پر کردن کرموشدگی در بتن است.

عدم تراکم بتن

عدم تراکم در بتن نیز به عنوان یک مشکل اساسی در فونداسیون شناخته می شود. دلیل این عارضه را باید در هنگام قالب بندی جستجو کرد.

اگر هواگیری در این مرحله به خوبی انجام نشده باشد، منجر به عدم تراکم در بتن می شود و دردسرهای بیشماری را برای فونداسیون ایجاد می کند.

 برای حل این عارضه بهتر است تا از یک فرد کاربلد کمک بگیرید. طبق تجربه های بدست آمده بهتر است تا از شاتکریت یا ماله زدن با مصالح مناسب استفاده شود.

بتن پوسیده شده و تخریبی

بتن پوسیده شده نیز به دلیل سهل انگاری در هنگام قالب بندی و استفاده غیر اصولی و تنظیم نشده از مصالح رخ می دهد.

 برای حل این مشکل نیز راهکاری مناسبی ارائه می گردد. روش های مناسبی مثل قالب بندی و بتن ریزی مجدد، بتن پاشی، تزریق مواد پرکننده و سایر مصالح مجاز توصیه می گردد.

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

تعمیر انواع پی ساختمان

برای اینکه قادر باشید مناسب ترین روش تعمیراتی را در خصوص پی آسیب دیده ساختمان اجرا کنید، باید با انواع مختلف آن آشنا باشید.

شرایط زمین و ساختمان، مهندسان و پیمانکاران ساختمان را مجاب می سازد تا انواع مختلفی از فونداسیون یا پی را در مکان های مورد نظر اجرا کنند.

 علاوه بر اینکه در خصوص تنوع پی ها آشنایی پیدا می کنید بایستی نسبت به نیروهای وارده به آنها نیز اطلاعات کافی داشته باشید.

 عدم شناخت نیروهای وارده به فونداسیون ساختمان، منجر می گردد تا در جریان کار با مشکلات جدی مواجه شوید و سازه غیر استانداردی را بجا بگذارید. در ادامه این بخش همراه ما باشید تا به بررسی رایج ترین پی های ساخته شده از بتن بپردازیم و با روش های تعمیراتی آنها آشنا شویم.

پی صفحه ای

پی صفحه ای نیز از مخلوط مناسب سیمان با آب و ماسه ساخته می شود.

ساختار آن شبیه صفحه ای است که بر روی سطح مشخصی از زمین گسترده شده است. زمانی که خاک زیرین زمین، فاقد مقاومت کافی باشد، از این پی استفاده می کنند تا فشار وزن ساختمان را تحمل کند.

 ممکن است به دلیل مقاوم نبودن خاک، این پی در جریان کار دچار نشست شود. نشست پی، ترک خوردگی و شکست را به همراه خواهد داشت.

برای حل این مشکل، قبل از اینکه کل ساختمان را بنا کنید، بایستی به مقاوم سازی خاک زیرین پی با تزریق مواد پر کننده و مقاوم کنند، اقدام ورزید.

پی نواری

فونداسیون نواری بصورت ردیف به ردیف طراحی و ساخته می شود. بر روی این ردیف ها ستون ها یا دیوارها را بنا می کنند.

 در مناطقی که خطر رانش خاک وجود دارد، پی های نواری یکی از بهترین گزینه ها برای مقابله با این نوع تهدید زمین شناسی هستند.

 اگر این پی دچار آسیب شود می توانید با روش هایی مثل پرکننده با ملات، درزگیری، قالب بندی مجدد و سایر روش های مشابه، عارضه های موجود را بهبود بخشید.

پی منفرد

پی های منفرد بصورت تکی وجود دارند. این نوع پی ها در ساخت ساختمان های دو تا سه طبقه کاربرد دارد. پی های منفرد را می توان نزدیک به هم ساخت و با روش های مشخصی آنها را به یکدیگر متصل کرد.

 از این فونداسیون زمانی استفاده می کنند که خطر نشست غیر یکنواخت ساختمان را تهدید نکند.

 بهتر است تا این پی ها توسط شناژ به یکدیگر متصل شوند تا نیروهای وارد شده از زلزله را تحمل کنند.

 قبل از هر گونه آسیبی که به این پی وارد شود، بهتر است تا مراحل قالب بندی و بتن ریزی را با دقت فراوان انجام دهید.

در صورت بروز آسیب های احتمالی در این پی بهتر است در ابتدا نیروهایی که منجر به این آسیب شده اند را شناسایی کرده و متناسب با آنها از روش های تعمیراتی مناسبی استفاده کنید.

آسیب در پی ساختمان بعد از تکمیل سازه

تمام حالاتی که تاکنون به آن اشاره شد برای زمانی بود که هنوز ساختمان تکمیل نشده بود.

 در این قسمت می خواهیم آسیب هایی که ممکن است بعد از تکمیل ساختمان سازی در پی ایجاد شود را به بررسی بگیریم و با روش های تعمیر و ترمیم آن آشنا شویم.

تعمیرات و ترمیم پی ساختمان چگونه است؛ انواع روش ها

پوسیدگی ستون های اصلی ساختمان

رطوبت عامل اصلی در پوسیدگی ستون های ساختمان شناخته می شود. این عارضه ممکن است بعد از چند ماه که از تکمیل ساختمان گذشته، خود را نشان دهد. مشاهده پوسیدگی در یکی از ستون های اصلی ساختمان، شما را باید به این فکر وادارد که ممکن است دامنه این رطوبت گسترده تر باشد و پی ساختمان را نیز دچار خود کرده باشد.

 برای جلوگیری از آسیب بیشتر، بایستی مسیر آب های نفوذی به زیر فونداسیون را شناسایی کنید.

در صورت امکان باید مسیر آن را با زهکشی مناسب تغییر دهید. تزریق قیر به بخش هایی که احتمال می دهید منشاء رطوبت است، آخرین روشی است که می توانید از آن در جهت تعمیر و بهبود اوضاع فونداسیون ساختمان کمک بگیرید.

ترک و شکستگی های دیوار و ستون ها

وجود ترک و شکستگی در دیوارهای ساختمان این موضوع را بیان می کند که پی ساختمان دچار نشست شده است و بخشی از آن به پایین حرکت کرده است.

نشست پی باعث ایجاد ترک و شکستگی در ستون ها می شود. برای جلوگیری از نشست بیشتر پی، بهتر است تا از کارشناسان متخصص بخواهید از ساختمان دیدن کنند و با روش های کارساز مانند دستک زنی در مکان های مناسب مانع از نشست بیشتر پی ساختمان شوند.

کج شدن ساختمان

بروز این عارضه برای ساختمان بسیار دردسرساز است. برای بهتر انجام شده کارها و حفظ ایمنی، باید ساکنین ساختمان محل را ترک کنند.

 اگر خاک زیرین پی بصورت غیریکنواخت نشست کند، باعث می شود تا ساختمان از حالت قائم خود خارج شده و کج گردد. زوایای این کجی متفاوت است. گاهی امکان انجام اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه در ساختمان وجود دارد و می توان ساختمان را در برابر کجی بیشتر مقاوم کرد.

 مقاوم سازی خاک، زهکشی مجدد و استفاده از بالابرهای هیدرولیکی از جمله اقداماتی است که می توانید کجی پی و ساختمان را بهبود بخشید.

نتیجه گیری

پی ساختمان بر اثر عوامل مختلفی دچار آسیب می شود و به تعمیر و ترمیم نیاز پیدا می کند. تعمیر پی های بتنی با چندین روش مختلف امکان پذیر است. روش هایی مانند ماله زدن، بتن پاشی، ملات پرکننده، شاتکریت و سایر شیوه های استاندارد توصیه می شود.

سوالات متداول

هزینه ترمیم پی ساختمان بتنی چقدر است؟

با توجه به میزان آسیب های وارده، مبالغ مختلفی را می توان برای آن در نظر گرفت.

تعمیر پی ساختمان بتنی چقدر زمان می برد؟

زمان تعمیر نیز به میزان آسیب ها وابسته است. همچنین روش بکار رفته در تعمیرات نیز، زمان اتمام آن را تعیین می کند.

بیشتر بخوانید :

چگونه ساختمان را در برابر زلزله مقاوم کنیم

چگونه رطوبت کف ساختمان را از بین ببریم

مقاوم سازی ساختمان چگونه است

چگونه از نشست ساختمان جلوگیری کنیم

مطالب مرتبط