مجوز تغییرات بنا چیست
تغییرات در بنا امری اجتناب ناپذیر است و ممکن است در جریان کار، کارفرما تشخیص دهد که بنا را به گونه دیگری بسازد بهتر است. همچنین اگر پیمانکاران ساختمان بر تغییر بنا اتفاق نظر داشته باشند، موجب می شود تا تغییرات مورد نظر در خصوص ساختمان اعمال گردد.
همیشه در مرحله ساخت بنا به این قضیه برنمی خوریم، بلکه مواردی مشاهده شده که سال ها از اتمام ساخت آپارتمان گذشته و مالک آن تصمیم می گیرد تا در ملک خویش تغییراتی را لحاظ کند.
از این مسائل که بگذریم باید به اصل موضوع که همان تغییرات در بنا است بپردازیم. در این مطلب قصد داریم تا در مورد تغییرات بنا صحبت کنیم و به این سوال که مجوز تغییرات بنا چیست بپردازیم. در ادامه این بخش به موضوعات مهم و کلیدی در مورد تغییرات بنا می پردازیم و تمام جنبه های مختلف در آن را بررسی می کنیم.
چه بناهایی نیاز به تغییرات دارند؟
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، تغییرات ایجاد شده در بنا می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در این بخش قصد داریم تا آنها را بصورت موشکافانه مورد بررسی قرار دهیم.
در ابتدای امر این نکته را خاطر نشان می سازیم که هر بنایی نیاز به تغییرات پیدا می کند و هیچ فرقی ندارد که در چه مرحله ای از ساخت قرار گرفته است. با انجام راهکارهای قانونی می توان تغییرات مورد نظر را در ساختمان، مغازه و یا هر بنای دیگر لحاظ کرد. هریک از بناهای ذکر شده ممکن است در مراحل مختلفی از کار قرار داشته باشند.
این مراحل عبارتند از مرحله نقشه، مرحله ساخت و اتمام کار که برای هر سه این مراحل قانون ویژه ای وجود دارد که از طریق آن می توان تغییرات مورد نظر را در خصوص آن اعمال کرد.
همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره کردیم، ساختمان هایی که مدت زمان زیادی از ساخت آنها می گذرد نیز به تغییرات احتیاج پیدا می کنند و بایستی طرح های جدید و مدرن بر روی آنها پیاده سازی شود. در ادامه این بخش به بناهایی اشاره می کنیم که تغییرات در آنها غیر قابل اجتناب است.
ساختمان های قدیمی
ساختمان های قدیمی به دلایل متعددی نیاز به تغییرات دارند و باید در بخش های مختلف آن اقدامات مناسبی را انجام داد تا از یک سو باعث جدید شدن آن گردد و از سوی دیگر مقاومت و استحکام آن بالا رود.
این ساختمان ها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که هریک از آنها جایگاه ویژه و مهمی را در خانه دارند. اگر قرار است تغییراتی بر روی ساختمان اعمال گردد بایستی با نظر داشت تمام قوانین و ضوابط موجود انجام شود.
دیوارها، ستون ها، اتاق ها و آشپزخانه در این بناها بر طبق طرح و نقشه تایید شده از سوی شهرداری ساخته شده اند. برخی از افراد گمان می کنند که قوانین امروزی در شهرداری ها شامل حال ساختمان های قدیمی نمی گردد و می توانند هر گونه تغییری را بدون دریافت مجوز از شهرداری، انجام دهند. در صورتی که این گمان کاملاً اشتباه است.
ساختمان تکمیل نشده
ساختمان هایی وجود دارند که کار ساخت آنها هنوز به اتمام نرسیده است و با این وجود نیاز به تغییرات پیدا می کنند و بایستی تغییرات مورد نظر در خصوص آنها اعمال گردد. ساختمان های این چنینی هزینه زیادی را بر روی دست مالک قرار می دهند.
برای جلوگیری از این نوع هزینه های اضافی، بهتر است تا در ابتدای امر و قبل از طراحی نقشه، به تمام جوانب کار دقت شود و بعد از فکر و اندیشه فراوان، نسبت به اقدامات عملی آن گام برداشت.
تغییر در مکان و اندازه دیوارها و نما ساخته شده و موارد داخلی و بیرونی ساختمان، از جمله قسمت هایی هستند که باید برای تغییر آنها، مجوزهای شهرداری دریافت گردد تا بتوان کار را بر طبق نقشه جدید ادامه داد.
بهترین زمان برای اعمال تغییرات در بنا
با توجه به موارد ذکر شده، می خواهیم به یک راهکار مناسب دست یابیم تا از طریق آن بتوانیم بهترین زمان برای اعمال تغییرات در بنا را بدانیم. این راهکار یک روش آسان و کم هزینه است که به افراد کمک می کند تا دیگر از پرداخت هزینه های گزاف و اضافه خودداری کنند و سرمایه آنها با اقدامات اشتباهی به هدر نرود.
بیشتر کارشناسان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که بهترین زمان ایجاد تغییرات در بنا، در مرحله نقشه کشی می باشد. در این مرحله می توان طرح های مختلف را بررسی کرد و با نرم افزارهایی که در این زمینه وجود دارد یک طرح سه بعدی از ساختمانی که قرار است ساخته شود، تهیه کرد و در اختیار کارفرما قرار داد.
کارفرما با دیدن این طرح، توصیه های خود را به مهندسان و پیمانکاران می دهد و بر مبنای آن کار ساخت را شروع می نمایند. استفاده از این نوع فناوری ها باعث می گردد تا قبل از اعمار بنا، بتوان آن را دید و به اشکالات آن پی برد.
دلیل ایجاد تغییرات در بنا چیست
دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود تا در بنا تغییراتی اعمال گردد. دلایلی مثل مشکل در نقشه، مشکل در اعمار بنا و تغییر سلیقه و نظر کارفرما از جمله مواردی است که باعث می گردد تا در بنای ساختمان تغییراتی را ایجاد کرد. در ادامه این بخش به تک تک این موارد خواهیم پرداخت و با الزامات آن آشنا می شویم.
تغییر در نقشه ساختمان
به دلایل مختلفی نیاز می شود تا نقشه تغییر داده شود البته در بیشتر حالات عوض شدن نظر و سلیقه کارفرما دلیل تغییر نقشه است. البته زمانی که نقشه توسط شهرداری تایید می گردد دیگر جای اشکال ندارد و می توان بر طبق آن کار ساخت و ساز را انجام داد. ولی مواقع نادری وجود دارد که بنا بر نظر و خواسته کارفرما لازم می شود تا نقشه تغییر یابد.
تغییر نقشه به همین راحتی نیست و باید بعد از تایید و نظر کارشناسان شهرداری، تغییرات مورد نظر در نقشه لحاظ شود. پس از تایید نهایی توسط شهرداری، باید به سراغ ساخت رفت. تغییر نقشه و ادامه ساخت و ساز بر مبنای نقشه جدید، بدون تایید شهرداری ممنوع می باشد و جریمه های سنگینی مشمول حال متخطیان می گردد.
اشکالات موجود در بنا
بنا بر هر دلیلی لازم می شود تا در بنا ساخته شده، تغییراتی را ایجاد کرد. تغییرات مورد نظر مستلزم این است که بخش هایی از ساختمان تخریب گردد. این اشکالات در زمان اجرای ساخت بوجود آمده که خطای انسانی در آن بی تاثیر نبوده است.
برای اعمال چنین تغییراتی در ساختمان بایستی حتماً مجوز های لازم از شهرداری گرفته شود و بعد از آن تغییرات دلخواه خود را در خصوص بنا ایجاد کنید. هر گونه تغییراتی در ساختمان که بدون دریافت مجوزهای شهرداری صورت گرفته باشد، کاملاً غیرقانونی بوده و فرد متخلف مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.
بخش های مختلف ساختمان که نیاز به تغییر پیدا می کنند
تغییر در ساختمان امری گریز ناپذیر است و هر زمانی ممکن است در ساختمان تغییراتی ایجاد شود. در ساختمان های قدیمی که چندین سال از عمر آنها می گذرد نیز ایجاد تغییر و تحول احساس می شود. برای تغییرات مورد نظر حتماً باید مجوزهای قانونی از شهرداری ها گرفته شود و بعد از آن اقدامات عملی صورت پذیرد.
در ساختمان قسمت های مختلفی وجود دارد که نیاز به تغییر پیدا می کنند ولی اعمال تغییرات در این بخش ها به همین راحتی نیست و نیاز به تایید ساکنین ساختمان و دریافت مجوز شهرداری دارد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا در مورد این بخش ها بیشتر توضیح دهیم.
بخش های اختصاصی ساختمان
قسمت اختصاصی جزء بخش هایی می باشند که حق استفاده از آن در اختیار صاحب ملک است و وی اختیار قانونی دارد تا در ملک خود تغییراتی را بوجود آورد. اگر این تغییرات در مغایرت با ضوابط شهرداری قرار داشته باشد، بایستی قبل از هر اقدامی مجوزهای شهرداری را دریافت کرد.
واژه چهار دیواری اختیاری در این مورد اصلاً جواب نمی دهد و باید برای هر اقدامی که باعث تغییرات اساسی در ساختمان می شود، مجوز لازم را از شهرداری محل سکونت خود دریافت نمایید.
بخش های مشاع
برای هرگونه تغییراتی که قرار است در این بخش از ساختمان ایجاد شود بایستی دو مرحله را پشت سر گذاشت، یکی تایید ساکنین و نظر مدیر ساختمان و دومی مجوزهای شهرداری که در این خصوص صادر می شود. هر دو این مراحل هریک به نوبه خود از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند.
بدون توافق ساکنین هیچ اقدامی را نمی توان در ساختمان انجام داد. البته نباید نظر یک نفر بر سایر نظرات اکثر افراد غالب شود و نظر معتبر و کارشناسی شده همواره باید ارجحیت داشته باشد.
شرکت بازسازی ساختمان میچینم در زمینه های مختلف بازسازی خانه قدیمی، ساختمان و بازسازی ویلا قدیمی فعالیت می کند و عمده فعالیت خود را در کلان شهر پایتخت قرار داده است و قادر است تعمیرات ساختمان در تهران را انجام دهد. فرقی نمی کند کجا ساکن هستید، فقط کافیست با مجموعه ما در تماس شوید و از مشاوره های رایگان کارشناسان ما بهره مند گردید. پیمانکاران ما قادرند تا بازسازی آشپزخانه و سایر بخش های ساختمان شما را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
کلام آخر
هرگونه تغییراتی که قرار است در ساختمان اتفاق بیفتد بایستی با تایید و دریافت مجوز های شهرداری انجام شود. البته زمانی دریافت این مجوزها الزامی می شود که نیاز باشد در ساختمان تغییرات اساسی رخ دهد در غیر اینصورت الزامی به دریافت مجوز وجود ندارد.
فرقی نمی کند این تغییرات قرار است در کدام بخش ساختمان رخ دهد، چه بخش اختصاصی یا بخش مشاع، هر دو تابع قوانین و ضوابط شهرداری هستند و برای اعمال هرگونه تغییرات اساسی بایستی مجوزهای شهرداری دریافت گردد.
سوالات متداول
خیر فقط تغییرات اساسی که در ساختمان ایجاد می شود نیاز به دریافت مجوز دارد. سایر تغییرات مانند تغییر در کفپوش ساختمان یا سیمان کاری دیوارهای داخلی نیازی به دریافت مجوز ندارد.
انجام هرگونه تغییرات اساسی در ساختمان نیاز به دریافت مجوز از شهرداری دارد و با افرادی که این تغییرات را بدون مجوز شهرداری انجام دهند برخورد قانونی می شود.
مقالات بیشتر :
مجوز بازسازی خانه؛ مدارک و مراحل دریافت
قوانین بازسازی ساختمان؛ مجوز ها و اقدامات مورد نیاز
صفر تا صد پروانه ساختمان؛ تمام مراحل به صورت کامل
قوانین تخریب آپارتمان به صورت کامل.