تعمیر و ترمیم سقف ساختمان؛ انواع مختلف با قیمت مناسب

تعمیر و ترمیم سقف ساختمان؛ انواع مختلف با قیمت مناسب

سقف از قسمت های مهم در یک ساختمان محسوب می شود که نقش اساسی را در آسایش و رفاه ساکنین بازی می کند. سقف با روش های مختلفی ساخته می شود که هریک از آنها با شیوه گوناگونی طراحی و دیزاین می گردند.

البته این طراحی و دیزاینی که از آن صحبت می کنیم به زمان ساخت سقف بر می گردد اما از مدل های مختلفی که در این بخش وجود دارد بایستی اطلاعات لازم را کسب کنید تا در مواقع حساس، که سقف نیاز به تعمیر یا بازسازی پیدا می کند، روشی مناسبی را برای ترمیم آن پیدا کنید.

مهم ترین پارامتر در سقف ها مقاومت آنها می باشد به طوری قادر باشند تا علاوه بر وزن خود، وزن طبقه بالایی را نیز تحمل نمایند و دچار مشکل نگردند. مشکل اساسی هنگامی خودش را نشان می دهد که سقف دچار آسیب شود، در آن صورت باید روشی مناسب را انتخاب کنید تا از آن طریق تعمیر موثری را در خصوص آن انجام دهید.

البته اگر میزان آسیب های وارده کم باشد سقف را تعمیر می نماییم در غیر اینصورت باید به دنبال بازسازی آن رفت.


شرکت بازسازی ساختمان میچینم با تکیه بر سابقه و دانش خویش که در طی چندین سال آنها را کسب نموده، قادر است تا هر گونه خدماتی بازسازی و تعمیراتی را در اختیار مالکین ساختمان قرار دهد. بازسازی خانه های قدیمی و نوسازی ساختمان از کارهای روتین و همیشگی این مجموعه بحساب می آید. تعمیر و بازسازی هر بخش از خانه خود را به پیمانکاران ما بسپارید. بازسازی آشپزخانه و تعمیرات ساختمان در تهران خدمات اصلی ما را تشکیل می دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.

شماره های تماس :

درادامه در مورد تعمیرات سقف ساختمان صحبت کنیم و با روش های موجود در این حوزه بیشتر آشنا شویم.


انواع تعمیرات در سقف

با توجه به آسیب های وارد شده به سقف، روش متفاوتی پیشنهاد می گردد. اگر میزان این آسیب ها کم باشند، با روش های ساده و قابل دسترسی می توان آسیب بوجود آمده را تعمیر کرد. اما اگر میزان این عارضه ها بیشتر باشد بایستی روشی را انتخاب کرد که در ضمن اینکه سقف را تعمیر کند، باعث ایجاد آسیب بیشتر در آن نگردد. در ادامه این بخش قصد داریم تا در مورد انواع تعمیرات در سقف توضیحات مفصلی را ارائه دهیم.

تعمیر گچ سقف

گچ به عنوان روکشی شناخته می شود که در تمام سقف ها از آن استفاده می گردد. برای تعمیر این نوع سقف فقط کافیست میزان آسیب شناسایی شود. این آسیب ممکن است ترک و شکستگی باشد یا اینکه تغییر رنگی در آن بوجود آمده باشد. برای تعمیر، روش هایی مانند لکه گیری، پر کردن شکستگی ها و تخریب گچ قدیمی و جایگزینی با گچ جدید پیشنهاد می گردد.

تعمیر کناف سقف

در سال های اخیر استفاده از کناف سقف در بسیاری از ساختمان ها رواج پیدا کرده است. اگر این نوع از سقف ها دچار آسیب شوند، می توان بخش آسیب دیده را جدا نمود و جای آن از نمونه جدید و سالمی استفاده کرد. سقف کناف معمولاً در انواع پیش ساخته شده در طرح های مختلف وجود دارد.

البته در هنگام تعمیر این نوع از سقف ها بایستی به هزینه هایی که در بر می گیرد نیز توجه داشته باشید. در صورتی که میزان هزینه تعویض بخش آسیب دیده بیشتر برآورد شود، به دنبال راه های ارزان تر و قابل دسترس تری بروید. شرکت های بازسازی حرفه ای قادر هستند تا این نوع از سقف ها را با کمترین هزینه تعمیر نمایند.

تعمیر رنگ سقف

رنگ سقف به دلایل متعددی دچار آسیب می شود و بایستی مجدداً آن را رنگ آمیزی کرد. رنگ را طوری باید انتخاب نمود که مشابه رنگ دیوارها باشد یا حداقل تناسب و هماهنگی بین آنها برقرار گردد. بعد از تعمیر گچ یا تعویض آن نوبت به رنگ سقف می رسد. این مرحله تاثیر بسزایی در زیبایی خانه می گذارد.

آسیب های موجود در سقف ساختمان

بر اثر عوامل مختلفی سقف ساختمان دچار آسیب و مشکل می شود. گاهی میزان این آسیب ها به مقداری است که باید سریعاً فکری به حال آن کرد. برای تعمیر سقف آسیب دیده در ابتدای امر بایستی دلیل ایجاد آن شناسایی گردد و بعد از آن به سراغ تعمیر رفت.

دلایل مختلفی مانند نم زدگی، ترک، شکستگی، خمیدگی و تغییر رنگ سقف از جمله مواردی است که در این قسمت از خانه ایجاد می شود و بایستی در مورد حل آن مشکل، چاره ای کارساز را دنبال کرد. در ادامه این بخش به توضیح مفصل این آسیب ها می پردازیم تا با روش های پیشگیری و تعمیر آن آشنا گردیم.

نم زدگی در سقف ساختمان

این عارضه زمانی در سقف ایجاد می شود که لوله های آب یا فاضلاب دچار نشتی یا شکستگی شده باشند. در موارد غیر از این، عایق نبودن پشت بام یا آسیب دیدگی در آن عامل اصلی نم زدگی شمرده می شود.

آب و بارش باران به درون سقف نفوذ می کند و در لابلای درزهای آن به جریان می افتد. نم زدگی عامل مخربی برای سقف حساب می شود و باید در اولین فرصت اقدامات لازم را در خصوص آن را انجام داد. برای تعمیر سقف آسیب دیده باید در ابتدای کار عامل ایجاد کننده آن را شناسایی و تعمیر کنید. مثلاً اگر عایق نبودن پشت بام دلیل این آسیب باشد، باید نخست، عایق کاری پشت بام را انجام دهید و بعد از آن به دنبال تعمیر سقف بروید.

به نشتی یا شکستگی لوله ها در این قسمت اشاره کردیم، باید در مورد آن نکات مهمی را ذکر کنیم. این نوع مشکل بیشتر در سقف آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی رخ می دهد و مشکلات زیادی را برای سقف طبقه پایین ایجاد می کند. در چنین موردی باید سریعاً لوله های آسیب دیده تعمیر یا تعویض گردند و کارهای لازم برای تعمیر سقف آسیب دیده انجام شود.

ترک خوردگی سقف

شاید ترک های کوچک و جزئی مساله نگران کننده ای به نظر نرسد و از آن چشم پوشی کنید اما همین ترک های جزئی در دراز مدت به ترک های گسترده و عمیق تری تبدیل می شود. در هنگام تعمیر این چنین سقف هایی باید عامل ایجاد ترک شناسایی گردد.

در بیشتر موارد خنثی کردن این عوامل از دست شما خارج است و نمی توانید آن را به تنهایی حل کنید. مثلاً نشست ساختمان یا عوامل پیچیده دیگری که بی اثر کردن آنها کاری زمانبر و پر هزینه است. بهتر است هرگونه اقدامی در راستای بهبود وضعیت پایداری ساختمان انجام شود و بعد از آن با روش های مناسبی مانند پر کردن ترک ها با گچ یا گچ کاری کلی سقف، این عارضه را از بین برد و ظاهری زیبا و نو به سقف داد.

خمیدگی سقف

خمیدگی در سقف موردی نیست که از کنار آن به همین راحتی بگذرید. این اشکال در سقف یک نوع آسیب جدی شناخته می شود که در صورت سهل انگاری و به تعویق انداختن تعمیر آن، خسارات جانی و مالی فراوانی را به ساکنین خانه وارد می کند.

در بیشتر موارد تعمیر این گونه از سقف ها جواب می دهد و می توان با استفاده از روش های مناسب مثل نصب ستون های کمکی در زیر آنها تا حدود زیادی سرعت تخریب را به تعویق انداخت تا چاره ای اساسی برای آن اندیشیده شود.

تغییر رنگ سقف

تغییر رنگ در سقف نیز از جمله مشکلات دردسر سازی شمرده می شود که برای سقف ایجاد می گردد. تقصیر تغییر رنگ در سقف را باید مجدداً به گردن همسایه طبقه بالایی انداخت. مشکل در لوله آب یا فاضلاب علاوه بر اینکه باعث ایجاد نم در سقف می شود از سوی دیگر موجب تغییر رنگ در این قسمت می گردد.

بهترین اقدام، تعمیر لوله آسیب دیده در طبقه بالایی است. بعد از تعمیر لوله اینک نوبت به این می رسد که قسمتی از سقف که تغییر رنگ داده بود را جداسازی کنید و به جای آن از گچ جدیدی استفاده نمایید.

انواع سقف

مدل ها و طرح های مختلفی وجود دارد که می توان از آنها در ساخت سقف استفاده نمود. بنا بر خواست و سلیقه کارفرما، سقف های متنوعی را می توان در ساختمان به اجرا درآورد. هریک از این سقف ها علاوه بر ویژگی های ظاهری که دارند دارای مزایای ساختاری بیشماری نیز هستند که مورد پسند کارفرمایان قرار گرفته است.

البته نباید مساله مقاومت و استحکام سقف ها را فدای زیبایی و شکل آن نمود. سقف ها بر اساس وزنی که قرار است تحمل کنند طراحی و ساخته می شوند. در ادامه این بخش به معرفی انواع سقف ها می پردازیم و با ویژگی های آنها بیشتر آشنا می شویم تا در هنگام آسیب دیدن این بخش تدابیر لازم و ضروری را بتوانیم اتخاذ کنید.

سقف آجری

این سقف ها بیشتر در ساختمان هایی که اسکلت فلزی دارند اجرا می شود و بر روی آجرهای بکار رفته، سیمان و بعد از آن گچ کاری می نمایند. در ساختمان های قدیمی بیشتر از این نوع سقف ها استفاده می شد. اما امروزه به دلایل مختلفی از جمله امنیت ساکنین ساختمان در هنگام زلزله، سقف آجری پیشنهاد نمی گردد.

با این وجود در بیشتر ساختمان ها از سقف مذکور استفاده می کنند و در هنگام آسیب باید راهکاری برای حل آن جستجو کرد. بهترین روش برای تعمیر بخش آسیب دیده، جایگزینی آجرهای جدید با قدیمی می باشد. البته این تصمیم به میزان آسیب وارد شده بستگی دارد.

سقف دال بتنی

از مزایای این سقف می توان به مقاومت بالا در آن اشاره کرد همچنین از استحکام بالایی برخوردار است و توانایی تحمل فشار زلزله را دارد. سقف دال بتنی به ضخامت 10 الی 15 سانتی متری ساخته می شود و شاید یکی از دلایل مقاومت این سقف، ضخامت بالای آن باشد. اگر سقف مذکور دچار آسیب شود، بایستی تدابیری را جهت تعمیر آن اتخاذ کرد.

نکته مهم همین است که باید بدانیم چگونه می توان سقفی با چنین مشخصه ای را تعمیر کرد. اگر به هر دلیلی سقف دچار آسیب دیدگی شود باید میزان این آسیب مشخص گردد. سقف دال بتنی از بتن و میلگرد بصورت یکپارچه ساخته شده است و زمانی که بخشی از آن دچار آسیب شود باید با تزریق بتن، دوباره تجدید گردد.بعد از آن روی بتن توسط گچ پوشانده می شود. در هنگام آماده کردن بتن برای تزریق، بایستی به آن از مواد عایق و افزودنی اضافه نمایید تا دیگر دچار مشکلات این چنینی نگردد.

سقف تیرچه بلوک

یکی از رایج ترین و بصرفه ترین روش هایی که برای ساخت سقف ها استفاده می کنند همین روش تیرچه بلوک است که امروزه بیشتر از یونولیت به جای بلوک سیمانی و سفالی استفاده می شود. برای تعمیر این نوع از سقف ها بایستی در ابتدای امر میزان آسیب های وارده را مشخص نمایید.

در بیشتر سقف های آسیب دیده، گچ از جمله قسمت هایی است که حتماً دچار مشکل می شود. اگر یونولیت یا آجر سفال های این بخش دچار آسیب شده باشد، راهی به جزء تعویض آنها پیشنهاد نمی گردد.

کلام آخر

سقف ساختمان بنا بر دلایل مختلفی دچار آسیب می گردد و باید در خصوص تعمیر آن چاره ای اندیشید. از عارضه های موجود در گچ سقف گرفته تا خمیدگی و خرابی کناف ها و سقف های کاذب از جمله مواردی شمرده می شود که در گروه آسیب های سقف قرار می گیرد. روش های مناسبی برای هریک از این آسیب ها وجود دارد که در جایگاه خود بسیار کاربردی و موثر هستند.

سوالات متداول

بهترین روش برای تعمیر سقف چیست؟

انتخاب روش تعمیراتی به نوع سقف و میزان آسیب وارد شده بستگی دارد. در هریک از مدل های موجود ، روشی مخصوص و کاربردی همان مدل پیشنهاد می گردد.

هزینه تعمیر سقف چقدر است؟

هزینه تعمیرات با توجه به میزان آسیب وارد شده و مقدار مصالح کاربردی تعیین می گردد. البته هزینه عملیاتی پیمانکاران را نیز نباید فراموش کرد.

خدمات دیگری که در شرکت مییچینم ارائه می دهیم :

بازسازی ویلا قدیمی در تهران

پیمانکاری بازسازی ساختمان

بازسازی خانه کلنگی

بازسازی خانه روستایی قدیمی

بازسازی ساختمان های اداری

بازسازی بیرون ساختمان

بازسازی اتاق خواب

بازسازی ایوان خانه

بازسازی لابی ساختمان

بازسازی سرویس بهداشتی

مرمت خانه های قدیمی