بازسازی خانه روستایی قدیمی با قیمت مناسب
خانه های روستایی در سبک های بخصوصی ساخته می شوند که نمایانگر هویت فرهنگی و اجتماعی مردمان آنجاست. سبک معماری هر روستا متفاوت است و با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن قرار گرفته اند، اشکال مختلفی را می توان در آنها مشاهده کرد. بازسازی خانه های روستایی مهارت بالایی را لازم دارد تا در کنار بازسازی قسمت های آسیب دیده، به بافت معماری آن نیز توجه شود و به گونه ای پیش رود که هویت روستایی خود را حفظ کند و تفاوت فاحشی با سایر خانه های روستا نداشته باشد.
بازسازی خانه روستایی یک کار مهیج و دلپذیر است. خانه های روستایی در نزدیک طبیعت و حتی در دل آن بنا می شود و زندگی و نشاط در بین کوچه پس کوچه های آن موج می زند. به دلیل جمعیت کم در روستاها، خانه ها را در نزدیکی یکدیگر می سازند و به دلیل همین نزدیکی سبک معماری آنها در شکل و فرم مشابه است.
شرکت بازسازی میچینم واقع در پایتخت کشور عزیزمان، تا کنون توانسته از پروژه های مختلف بازسازی خانه قدیمی و بازسازی ویلا قدیمی سربلند و پیروزمندانه بیرون آید. در هر کجای که زندگی می کنید و قصد دارید تا ساختمان خود را بازسازی نمایید، نگران هیچ چیز نباشید فقط کافیست با شماره های مجموعه ما تماس بگیرید و نیازهای خود را با مشاوران ما در میان بگذارید
تماس با ما :
در ادامه قصد داریم تا در مورد بازسازی خانه روستایی مطالب مهمی را مطرح کنیم. با ما همراه باشید
چگونه خانه های روستایی را بازسازی کنیم
برای بازسازی خانه های روستایی باید یکسری مراحل را به ترتیب انجام داد. بازسازی را باید از ابعاد مختلف بررسی کرد. از مسائل قانونی گرفته تا شناسایی آسیب ها و بازسازی آنها، همگی جزء چالش های این حوزه می باشد. در ادامه این بخش قصد داریم تا مراحل بازسازی را به ترتیب توضیح دهیم.
مشکلات قانونی
بسیاری از خانه های روستایی در بافت قدیمی و تاریخی قرار دارند. همین مسائله باعث می گردد که در هنگام بازسازی با مشکلات قانونی مواجه شوند. برخی از خانه های روستایی، بنای آنها به یک تا دو قرن قبل باز می گردد و هنگامی که ورثه ملک قصد می کنند تا خانه را بازسازی نمایند، با ممانعت سازمان میراث فرهنگی و سایر سازمان های مربوطه مواجه می شوند. برای حل این مشکل باید از سازمان های ذکر شده، مجوز بازسازی را دریافت کرد و بعد از آن، عملیات را به یک شرکت بازسازی که تجربه کافی در این زمینه دارد، سپرده شود. اگر با چنین درخواستی موافقت نکردند، تنها راهی که باقی می ماند، سپردن بازسازی به همان سازمانها است.
شناسایی آسیب ها
بعد از دریافت مجوزهای لازم اینک نوبت به این می رسد که آسیب های موجود در خانه روستایی شناسایی گردد. برای اینکه تمام قسمت های آسیب دیده از قلم نیفتد، بهتر است لیستی تهیه گردد و در آن تمام قسمت های آسیب دیده یادداشت شود. به ترتیب اهمیت، هر کدام از آنها را در دسته بندی های کاری مختلف قرار داد. با این کار می توان قسمت هایی که آسیب بیشتری به آنها وارد شده است را در ابتدا بازسازی کرد و بعد از آن به سراغ قسمت های کمتر آسیب دیده رفت.
پیش بینی بودجه
بازسازی خانه های روستایی یک کار ویژه و حساس می باشد که مهارت و تخصص بالایی را می طلبد و نیاز به برنامه ریزی و تعیین بودجه کافی دارد. برای اینکه بتوان این پروژه را پیش برد، باید در ابتدای امر میزان بودجه لازم برای آن را مشخص کرد. همیشه 20 تا 30 درصد بیشتر از مبلغ پیش بینی شده باید کنار گذاشت تا در صورت، وقوع کارهای پیش بینی نشده، بتوان از پس هزینه ها برآمد.
تخریب
این مرحله جزء قسمت های مهم و حساس کار می باشد. تخریب قسمت های آسیب دیده باید به گونه ای انجام شود که به بخش های سالم، کمترین آسیب را وارد کند. در مواردی مشاهده شده که در هنگام تخریب، قسمت های سالم نیز دچار آسیب شده اند. این مساله زمانی مشکل زا می شود که خانه مذکور، جزء خانه های تاریخی بوده و جبران آسیب های وارده خیلی سنگین می باشد. تخریب باید در حضور کارشناس کاربلد و با تجربه صورت بگیرد. در هنگام تخریب، لازم است تا تدابیر ایمنی اتخاذ نمایید تا هم بنا حفظ شود و هم ایمنی پرسنل بازسازی تامین گردد. در تخریب دیوارها باید از ستونهای نگهدارنده سقف استفاده کرد و بعد از تخریب، سریعاً مورد بازسازی اصولی قرار بگیرد.
شروع بازسازی
بعد از تخریب قسمت های آسیب دیده و سست، اینک نوبت به بازسازی آنها می رسد. در هنگام بازسازی باید به چند پارامتر دقت شود. یکی اینکه باید به سبک معماری خانه و روستایی که در آن قرار دارد توجه صورت بگیرد. در قدم بعدی باید مصالح بومی خانه شناسایی شود و به مقادیر لازم تهیه گردد. بازسازی باید بر طبق نقشه قبلی خانه انجام به پیش رود و تمام قسمت ها و المان ها در جایگاه خود باقی بمانند. دیوارها، ستون ها و تمام بخش های ساختمان باید مثل نقشه قبلی در محل خود بازسازی گردند. از تغییر جایگاه المان های مذکور، شدیداً پرهیز شود، زیرا تغییر آنها به نوعی دست برد در میراث معماری آن شمرده می شود.
شرکت بازسازی میچینم سابقه زیادی در بازسازی و نوسازی ساختمان و خانه های قدیمی دارد. به واسطه چنین تجربه ای می تواند بازسازی و نوسازی را در تمام خانه ها با سبک های معماری متفاوت، پیاده سازی نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت میچینم مراجعه کنید و از مشورت های کارشناسان ما بهره مند گردید.
آیا در بازسازی خانه های روستایی محدودیت وجود دارد
در بخش های قبلی نیز به این مساله اشاره کردیم که بازسازی خانه های روستایی که مدت زمان زیادی از ساخت آنها می گذرد، پر چالش است. از یک طرف بازسازی با مسائل قانونی مواجه می شود و به تاخیر می افتد و از طرف دیگر خود عملیات بازسازی دارای ظرافت کاری های زمان بری است که مدت تکمیل پروژه را طولانی می کند. خانه هایی که چنین مشکلاتی با میراث فرهنگی ندارند سریعاً مورد بازسازی قرار می گیرند.
مصالح خانه های روستایی
در ساخت خانه های روستایی از مصالح مناسب همان اقلیم استفاده می کنند. در هنگام بازسازی نیز باید به این مساله توجه کرد و از مصالح مختص به آن استفاده نمود. از بکارگیری مصالح غیر بومی در هنگام بازسازی شدیداً خودداری گردد. مناطق مختلف کشور دارای شرایط آب و هوایی مخصوصی هستند که در خانه سازی از آنها استفاده می شود. هیچگاه نمی توان مصالح کاربردی در مناطق گرمسیر را برای مناطق سردسیر استفاده کرد و بلعکس. پس توجه به مصالح در اولویت انتخاب ها قرار می گیرد. در ادامه این بخش به مصالح بومی مناطق می پردازیم تا با شناسایی آنها، بتوانیم در بازسازی خانه های روستایی از آنها استفاده کنیم.
مصالح مناطق سرد
در مناطق سردسیر کشور به دلیل اینکه در بیشتر ماه های سال، هوای سرد در آنجا حاکم است، از این جهت در بازسازی خانه ها باید از مصالح مقاوم به سرما استفاده شود. این مصالح به گونه ای هستند که آب را زیاد به خود جذب نمی کنند و در اصطلاح به مصالح آب گریز معروف هستند. استفاده از آنها باعث می گردد تا از نفوذ آب به خانه و یخ زدن آن جلوگیری شود.
یخ زدگی در قسمت های مختلف خانه باعث ایجاد ترک های ریز و درشت در دیوار و ستون های آن می گردد و به مرور زمان به خانه آسیب مجدد وارد می کند. معمولاً از سنگ های دارای مقاومت بیشتر در این خانه ها کار گرفته می شود. البته در این مناطق گرمایش خانه نیز در اولویت قرار می گیرد پس باید از مصالحی در بازسازی آن استفاده کرد که کمترین تبادل حرارتی را با هوای بیرون از منزل داشته باشد.
مصالح مناطق گرم و خشک
در مناطق جنوبی کشور آب و هوای گرم و خشکی حاکم است. در بازسازی خانه های روستایی که در این ناحیه قرار گرفته اند باید از مصالح مناسب همین اقلیم استفاده شود. معمولاَ از خشت و آجر و کاهگل در بازسازی این خانه کار گرفته می شود. رعایت معماری خانه و احترام به سبک بومی آنجا، از دلایلی است که منجر می شود تا از چنین مصالح مخصوصی در بازسازی استفاده شود.
مصالح مناسب مناطق مرطوب
در مناطق مرطوب کشور که میزان بارش باران در آنجا زیاد است و هوای شرجی بالایی دارند، در هنگام بازسازی خانه روستایی، استفاده از مصالح مختص به این آب و هوا توصیه می گردد. مصالح این اقلیم به گونه ای است که کمترین واکنش را در برابر شرایط جوی از خود نشان می دهند. در این خانه ها از سیمان، سنگ، آجر استفاده می شود که در ترکیبات آنها موادی اضافه می گردد که از بنا در مقابل آسیب های رطوبت محافظت کند.
ویژگی خانه های روستایی
در سرتاسر ایران روستاهای زیادی وجود دارد که در هریک از آنها خانه ها را طبق یک سبک معماری بخصوصی می سازند. در مناطق شمالی خانه های روستایی را به گونه ای طراحی می کنند که درمقابل باران و شرایط جوی، بیشترین مقاومت را از خود نشان دهد. در مناطق جنوبی نیز از سبک معماری بخصوصی در خانه های روستایی استفاده می شود که مناسب همان شرایط آب و هوایی است. در این مناطق خانه های روستایی را طوری می سازند که هوا داخل آنها به جریان بیفتد و باعث خنک شدن محیط داخلی خانه ها گردد. در هنگام بازسازی این خانه ها باید به عوامل مختلفی مانند سبک معماری آنها توجه کرد.
معماری در مناطق معتدل و مرطوب
در مناطق شمالی کشور، میزان بارش های سالیانه بیشتر از سایر نقاط کشور است. در روستاهای مناطق شمالی خانه ها را به گونه ای می سازند که در برابر آب باران و شرایط جوی آنجا بیشترین مقاومت را از خود نشان دهد. سبک معماری به گونه ای است که وجود شیروانی در آن الزامیست. در این مناطق باید حتما برای خانه ها شیروانی در نظر بگیرند. خانه های بدون شیروانی جایی در معماری این منطقه ندارند. در زمین های این مناطق، به دلیل بارش های فراوان، میزان رطوبت بالاست.
به دلیل وجود این رطوبت بالا، حتما لازم است تا در ساخت خانه های روستایی آنجا، طبقه همکف را برای آشپزخانه و محل طبخ انتخاب کنند یا اینکه از آن استفاده دیگری نمایند. طبقه اول را به عنوان محلی برای زندگی ساکنین برگزینند. در طبقه اول نم و رطوبت آزار دهنده ای که در طبقه همکف قرار داشت دیگر وجود ندارد و مناسب زندگی است.
پنجره های این خانه ها در حد قابل قبولی کوچک ساخته می شوند تا محیط خانه بیشتر محفوظ بماند و در فصول سرد سال، به سادگی خانه گرم شود. معمولاً خانه ها دربین درختان و گیاهان محلی محصور شده است. در ابتدای درب ورودی خانه، از چند پله استفاده می کنند تا از طریق آنها بتوان وارد خانه شوند. در خانه هایی که حیاط بزرگ دارند از بالکن استفاده می شود. این سبک از معماری وجود بالکن را در خود می طلبد. در سقف این خانه ها از تیرهای چوبی استفاده می کنند. تیرهای چوبی باید جنس مقاوم و با کیفیت داشته باشند تا در مقابل رطوبت از خود استحکام و مقاومت نشان دهند.
به سقف خانه ها در این مناطق اشاره کردیم و گفتیم که از شیروانی در سقف آنها استفاده می کنند. این مساله را نیز باید خاطر نشان بسازیم که شیب دار کردن سقف در مناطق پر بارش جزء اصولی در معماری آنها شمرده می شود. بازسازی نباید به گونه ای باشد که خللی در معماری کلی روستا ایجاد کند.
معماری در مناطق گرم و خشک
روستاها در جنوب کشور و در مناطق گرمسیری دارای حال و هوای دیگری هستند. در این روستاها از دیرباز تاکنون از یک نوع سبک معماری بخصوصی استفاده می کنند که تاثیر زیادی بر خنکی و مطبوع شدن هوای داخل خانه دارد. اگر به ظاهر و نمای کلی این خانه بنگرید، درخواهید یافت که گل و خشک در کنار یکدیگر، خانه ای زیبا را بوجود آورده اند که حس سرزندگی و نشاط از سراپای آنها نمایان است. ستون های چوبی برای نگهداری خانه استفاده می شوند. نمای بیرونی این خانه ها نیز منحصر بفرد هستند. سقف این خانه ها معمولا بصورت گنبدی شکل ساخته می شوند. سقف را به گونه ای طراحی می کنند که در فصول گرم سال، جریان باد از طریق آنها به داخل فضای خانه راه پیدا کند و باعث خنک شدن محیط داخلی آن گردد.
در بازسازی این خانه ها باید به سبک معماری آنها نیز توجه و دقت کرد. بازسازی باید با رعایت سبک معماری مناطق گرمسیری پیش رود. بازسازی سقف این خانه ها همواره پر چالش است و فقط از عهده پیمانکاران حرفه ای که به معماری این مناطق آشنایی دارند، بر می آید. در بازسازی حتما از مصالح بومی آنجا باید استفاده کرد و از کاربرد مصالح غیر بومی به شدت پرهیز شود. مصالح غیر بومی شاید در نگاه اول، مشکل اساسی به چشم نیاید، ولی در اصل نابود کننده سبک معماری این منطقه است.
معماری در مناطق کوهستانی
در مناطق کوهستانی شرایط یک مقدار فرق می کند. در این اقلیم در کنار سرمای هوا در زمستان، شاهد ناهمواری های بیشماری در زمین هستیم. این ویژگی ها باعث می گردند تا سبک معماری بخصوص را در هنگام ساخت یا بازسازی خانه استفاده شود. در این مناطق خانه ها معمولاً بصورت پلکانی با مصالح مناسب همان اقلیم ساخته می شوند.
کلام آخر
بازسازی خانه های روستایی کاری پیچیده و دارای هیجان است. بخصوص اگر خانه دارای قدمت تاریخی باشد. در هنگام بازسازی این خانه ها باید به سبک معماری و مصالح بکار رفته در آنها توجه شود و از طرح های قبلی برای بازسازی استفاده گردد. رعایت سبک معماری سنتی و بومی از الزامات بازسازی در این مناطق است.
سوالات متداول
در صورت اخذ جواز از سازمان های مربوطه، میتوان این کار را انجام داد در غیر اینصورت امکان آن وجود ندارد.
به مصالحی بومی می گویند که در مناطق بخصوصی از کشور از آنها استفاده می شود. دلیل استفاده از آنها هم این است که با شرایط آب و هوایی آنجا سازگاری دارند.
خدمات بیشتر از شرکت بازسازی می چینم :